Green Building Council Finland

FIGBC kouluttaa – Kiertotalous rakentamisessa

20.11.2020 | 8.45–15.00
FIGBC järjestää kiinteistö- ja rakennusalalle suunnatun Kiertotalouden huomioiminen rakennushankkeen tilaamisessa koulutuksen. Koulutuksessa alan parhaat asiantuntijat kertovat käytännön esimerkkien kautta, miten kiertotalous huomioidaan tilausvaiheessa. Koulutuksessa perehdytään kiertotalouteen liittyvään lainsäädäntöön, kotimaisiin ja ulkomaisiin käytännön esimerkkeihin ja osoitetaan konkreettisia keinoja kiertotalouden edistämiseksi rakentamisen arvoketjussa ja prosesseissa, erityisesti tilausvaiheessa.

Kurssilla opitaan, miten rakennushankkeen tilaaja voi huomioida kiertotalouden hankkeen tilausvaiheessa. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on myös hyvä käsitys Suomen kansallisista kiertotaloustavoitteista. Lisäksi osallistujat saavat myös hyvän kuvan käytännön esimerkkien kautta, miten Suomessa kiertotaloutta on toteutettu hankkeissa.

Tutustu kurssin luennoitsijoihin

__________________

Katriina Alhola

Erikoistutkija Katriina Alhola on erikoistunut kestäviin julkisiin hankintoihin. Hän toimii Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen verkostomainen osaamiskeskuksessa KEINO:ssa erikoisalanaan hankintojen strateginen johtaminen. Hankintalaki tarjoaa mahdollisuuksia vaikuttaa rakennushankinnan ympäristövaikutuksiin ja tehdä vastuullisia hankintoja tilaajan niin halutessa.

__________________

Wouter Roemaat

Wouter is an experienced process designer and project manager, continuously focused on doing better by being better together. Due to his background as an architect, project manager and his postgraduate training in Management Systems (ADMS), he has the expertise to set up and manage the right process for each type of request. Wouter knows better than anyone how to set up and manage projects in such a way in order to achieve quality and results together. He has extensive experience with tenders on the contractor and client side in both traditional and integrated contract forms where the challenge is to find the optimum between price and quality

__________________

Lilli Linkola

Lilli työskentelee rakennetun ympäristön kiertotalousasiantuntijana Ethica Oy:ssä. Ethica Oy on 2013 perustettu, kansainvälisesti palkittu  kiertotaloussuunnittelun ja liiketoiminnan kehittämisen edelläkävijä ja asiantuntijayritys. Ethican missiona on auttaa asiakkaitaan menestymään markkinamurroksessa kohti hiilineutraalia kiertotaloutta. Ethica on kehittänyt lukuisten yritysten liiketoimintastrategioita, tuotteita ja palveluja vastaamaan uusiin asiakastarpeisiin ja muuttuvan liiketoimintaympäristön vaatimuksiin. Lilli on lähes kymmenen vuoden ajan kehittänyt hiilineutraaliin kiertotalouteen ohjaavia prosesseja ja toimintamalleja julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa. Hän on työskennellyt monelaisten organisaatioden kanssa ja monissa rooleissa asiantuntijana, start-up -yrittäjänä ja projektipäällikkönä. Lilli on huippuasiantuntija, kun juhlapuheista pitäisi päästä käytäntöön ja luoda konkretiaa kiertotalouden ympärille. Koulutukseltaan Lilli on tekniikan kandidaatti (Aalto-yliopisto) ja teollisen ekologian maisteri (Master of science -tutkinto TU Delft ja Leiden University, Alankomaat).

__________________

Mirkka Rekola

Mirkka Rekola on Senaatin kiertotalousasiantuntija ja työskennellyt myös tietomallintamisen hyötyjen parissa. Porvoon virastotalon uudistuksen yhteydessä Senaatti tutkii, miten vähämuovinen, kiertotalousperiaattein suunniteltu ratkaisu eroaa kustannuksiltaan ja hiilijalanjäljeltään tyypillisestä perusratkaisusta. Rakennusmateriaalien kierrätys on tähän asti merkinnyt parhaimmillaan purkujätteen hyötykäytön maksimointia. Senaatti on päättänyt edetä pidemmälle: tavoitteena on kiinnittää entistä tarkempi huomio siihen, milloin kannattaa säilyttää ja korjata, milloin taas purkaa. Tällaista siirtymistä rakenteiden, tekniikan ja kalusteiden aitoon kiertotalouteen pilotoidaan marraskuussa 2019 käynnistyneessä Porvoon virastotalon remontissa

__________________

Kurssin  sisältö (pienet muutokset mahdollisia)

Luennoitsija Organisaatio
8.45  Tekninen aloitus, esittäytymiskierros
OSA A Tilaajan mahdollisuudet säädösmaailman näkökulmasta edistää kiertotaloutta
9.00 – 9.15 Iso kuva ja kansalliset kiertotaloustavoitteet Jessica Karhu GBC Finland
9.15 – 10.00 Miten hankintalaki voi tukea kiertotaloutta Katriina Alhola SYKE / Keino
10.00 – 11.00 Kiertotalousesimerkkejä Hollannista (in English) Wouter Roemaat Alba concepts
OSA B Tilaajan työkalut kiertotalouden edistämiseen
11.00 – 11.45 Näin ohjeistat organisaatiosi toteuttamaan kiertotaloutta – case Varma Lilli Linkola Ethica
11.45 -12.45 Lounastauko
12.45 – 13.30 Kiertotalous ja purkuhankkeen tilaaminen Katja Lehtonen Ytekki
13.30 – 14.00 Tilaajan kiertotalousratkaisut vanhan uudistamisessa – Porvoon virastotalo Mirkka Rekola Senaatti
OSA C 14.00 – 14.45 Kiertotalous hankkeissa -esimerkkejä
14.45 – 15.00 Loppukeskustelu
15.00 Kurssi loppuu

 

Kurssi on avoin kaikille kiertotaloudesta rakentamisessa kiinnostuneille henkilöille ja erityisesti se hyödyttää tilaajaorganisaatioita sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

Kurssin hinta on 400 euroa Green Building Council Finlandin jäseniltä ja 450 euroa ei-jäseniltä (hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa)

FIGBC järjestää tämän koulutuksen webinaarina.

 

Ilmoittautuminen:

Ilmoittaudu kurssille tästä linkistä.

 

Lisätietoja:

Jessica Karhu | etunimi.sukunimi@figbc.fi