Green Building Council Finland

FIGBC kouluttaa: KIRA-alan kiertotalouden perusteet

25.8.2021 | 8.00–15.30
Yksipäiväisen koulutuksen ensimmäisessä osassa perehdymme kiertotalouteen käsitteenä ja opimme, miten kiertotalous linkittyy muihin globaaleihin haasteisiimme. Tutustumme myös kiertotalouden mahdollisuuksiin rakennetun ympäristön eri toimijoiden näkökulmasta sekä rakennushankkeen elinkaaren eri vaiheissa.

Koulutuksen toisessa osassa tarkastelemme kiertotalousliiketoimintaa – tai tarkemmin liiketoiminnan kiertotaloudellistumista – yksittäisen yrityksen ja koko toimialan näkökulmasta. Miten keskeiset katalysoivat voimat, kuten kehittyvät liiketoimintamallit ja uudenlainen yhteistyö, vahvistavat kiertotaloudellista toimintaa?  Miten kiertotaloudelliset ratkaisut näyttäytyvät asiakkaalle ja mistä asiakkaan arvo rakentuu kiertotaloudessa? Lopuksi selvitämme kiertotalousliiketoiminnan kehittymistä digitalisaation, innovaatioiden sekä kehittyvän regulaation ja normien kannalta.

Koulutuksen tavoitteena on saada aikaan kokonaisvaltainen käsitys kiertotalouden merkityksestä kiinteistö- ja rakennusalalla, mitkä voimat ohjaavat kiertotalouteen ja lisäksi antaa työkaluja organisaatiosi nykyisen liiketoiminnan tarkastelemiseen ja uudistamiseen.

Koulutus on suunnattu kaikille kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisille.

Aika: ke 25.8. klo 8-15:30.

Paikka: etätoteutus (Microsoft Teams).

Hinta: ilmainen (koulutus järjestetään osana Työ- ja elinkeinoministeriön tukemaa KIRA-Kioski-hanketta)

Koulutukseen otetaan max. 30 hlö ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutus on täynnä – voit ilmoittautua 2. toteutukseen tästä

Opiskelijoille tarjolla rajattu määrä (3 kpl) paikkoja. Tiedustele vapaita paikkoja: info@figbc.fi

Ehdot

Ilmoittautuminen on sitova. Esteen sattuessa tilalle voidaan vaihtaa toinen henkilö.
Tarkempi ohjelma lähetetään osallistujille.
Pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus, jos ilmoittautumisia ei tule tarpeeksi.

 

Kouluttajat

Ella Lahtinen

Ella työskentelee kestävän kehityksen asiantuntijana Green Building Council Finlandissa. FIGBC on Suomen vaikuttavin ja laaja-alaisin kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto. Visiossamme vuonna 2035 Suomen rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua ja toimii kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Työurallaan Ella on keskittynyt monitahoisten haasteiden ratkomiseen. Ellalla on uudistava ote kiinteistö- ja rakennusalaan ja hän kirittää alaa määrätietoisesti kohti kiertotaloutta.

Leena Aarikka-Stenroos

Aarikka-Stenroos on tuotantotalouden professori Tampereen yliopistolla, Hervannan kampuksella, osaamisalueenaan teknologia- ja innovaatioliiketoiminta ja erityisesti liiketoiminnan tulokulma kiertotalouteen. Tutkimuksellaan hän hahmottaa, miten esimerkiksi kiertotalousteknologiat jalkautetaan yhteiskuntaan, miten ne kääntyvät liiketoiminnaksi ja miten cirkulaarisuus muuttaa eri toimialojen prosesseja ja liiketoimintaa. Hän vetää kansallista monitieteistä CICAT2025 Kiertotalouden katalyytit -hanketta (Strategisen tutkimusneuvoston rahoittamana). Hän on aina ollut teknologian, liiketoiminnan, innovoinnin ja yhteistyön yhtymäkohdassa. Leena on julkaissut useita artikkeleita alan merkittävissä julkaisuissa. Suomalaisen liiketoiminnan ja yhteiskunnan kiertotaloudellistumista Leena tutkimusryhmineen edistää yhdessä yritysten, kaupunkien ja muiden organisaatioiden sekä suomalaisten ja kansainvälisten tutkimuskumppaneiden kanssa, tutkimustietoa yhdessä luoden ja jakaen.