Green Building Council Finland

FIGBC kouluttaa: Vähähiilisyystavoitteet ja elinkaaren hiilijalanjälki

1.10.2021 | Koko päivä
Suomi on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuonna 2035.

Tulevaisuudessa rakennuksen elinkaaren hiilijalanjäljen arviointi on oleellinen osa rakennushanketta ja ohjaa päätöksentekoa.

Hiilineutraali Suomi 2035 vaatii merkittäviä ponnistuksia myös kiinteistö- ja rakennusalalta toteutuakseen. Käynnissä olevat erilaiset valtiolliset ja alan omat tiekarttatyöt asettavatkin tavoitteita ja osoittavat keinoja, miten kiinteistö- ja rakennusala voi saavuttaa vähähiilisyystavoitteensa. Näiden tavoitteiden ymmärtäminen ja edistäminen koskettaa jokaista alan ammattilaista. Tässä koulutuksessa kerromme keskeisistä vähähiilisen rakentamisen trendeistä ja tulevista vaatimuksista sekä siitä kuinka rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälkeä voidaan ohjata hankkeissa vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi.

Tämän kurssin jälkeen tunnet alan keskeiset vähähiilisyys- ja ilmastopäästötavoitteet. Tiedät, miten rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki lasketaan ja osaat ohjata hankkeen ilmastopäästöjä. Lisäksi olet kokeillut hiilijalanjäljen arviointia käytännössä.

 

Kurssi on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja erityisesti se hyödyttää rakennushankkeiden tilaajia sekä alan konsultteja ja suunnittelijoita.

Tapahtuman ilmoittautuminen on suljettu. Jos haluat vielä mukaan ota yhteyttä suoraan osoitteeseen miisa.tahkanen(a)figbc.fi!

 

Kurssin sisältö

  • klo 8.45 Esittäytyminen
  • Rakennusalan vähähiilisyystavoitteet
  • Hiilijalanjäljen arviointimenetelmät, muun muassa ympäristöministeriön tulevan laskentamenetelmän esittely
  • Rakennushankkeiden päästöjen ohjaus ja keinoja hiilijalanjäljen pienentämiseen
  • Lounastauko
  • klo 13.15 – 15.15 Laskentademo One Click LCA -ohjelmistolla.
    Osallistujat saavat lisäksi kahden viikon käyttöoikeuden One Click LCA -ohjelmistoon, jolloin he voivat itse koittaa hiilijalanjäljen arviointia käytännössä.

 

FIGBC järjestää tämän koulutuksen verkossa.

Kouluttajana toimii Anni Viitala, Granlund Consulting
One Click LCA -ohjelmiston kouluttajana Sara Tikka, One Click LCA

 

Kurssin hinta

Koulutuksen hinta on 450 euroa FIGBC:n jäsenille, muut 500 euroa. (Hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa).

Tarjoamme opiskelijoille mahdollisuuden osallistua koulutuksiimme veloituksetta. Tarjolla rajattu määrä (3 kpl) opiskelijapaikkoja. Opiskelijapaikat tähän koulutukseen ovat loppuunmyyty.

Ehdot

Ilmoittautuminen on sitova.
Pienet muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia.
Pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus, jos ilmoittautumisia ei tule tarpeeksi. Tällöin ilmoittautuneilta ei peritä mitään maksuja.