Green Building Council Finland

GBC kouluttaa – Hiilijalanjäljen arviointi tulee osaksi rakennushankkeita – oletko valmis?

28.4.2020 | 8.30–12.30
Tulevaisuudessa rakennuksen elinkaaren hiilijalanjäljen arviointi on oleellinen osa rakennushanketta ja ohjaa päätöksentekoa. Päivitä itsesi edelläkävijäksi ja ota alan ilmastopäästötavoitteet ja hiilijalanjäljenarviointi haltuun.

_____________________________________________________________________________________________

Etsitkö keinoja ilmastopäästöjen vähennyksiin ja hankkeiden ohjaukseen? Oletko jo varautunut siihen, että elinkaaren hiilijalanjäljen arviointi tulee osaksi rakennushankkeita?

Suomi on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuonna 2035. Hiilineutraali Suomi 2035 vaatii merkittäviä ponnistuksia myös kiinteistö- ja rakennusalalta toteutuakseen. Käynnissä olevat erilaiset valtiolliset ja alan omat tiekarttatyöt asettavatkin tavoitteita ja osoittavat keinoja, miten kiinteistö- ja rakennusala voi saavuttaa vähähiilisyystavoitteensa. Näiden tavoitteiden ymmärtäminen ja edistäminen koskettaa jokaista alan ammattilaista. Nyt on juuri oikea aika päivittää itsesi kartalle keskeisistä vähähiilisen rakentamisen trendeistä ja tulevista vaatimuksista sekä siitä kuinka rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälkeä voidaan ohjata hankkeissa vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi.

 

Tämän kurssin jälkeen tunnet alan keskeiset vähähiilisyys- ja ilmastopäästötavoitteet. Tiedät, miten rakennuksen elinkaaren hiilijalanjälki lasketaan ja osaat ohjata hankkeen ilmastopäästöjä. Lisäksi olet kokeillut hiilijalanjäljen arviointia käytännössä.

Kurssi on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja erityisesti se hyödyttää rakennushankkeiden tilaajia sekä alan konsultteja ja suunnittelijoita

Kurssin hinta on 400 euroa GBC Finlandin jäsenilta ja 450 euroa ei-jäseniltä (hintoihin ei lisätä arvonlisäveroa)

 

Kurssin sisältö

  • klo 8.30 kurssi alkaa esittäytymiskierroksella
  • Rakennusalan vähähiilisyystavoitteet
  • Hiilijalanjäljen arviointimenetelmät, muun muassa ympäristöministeriön tulevan laskentamenetelmän esittely
  • Rakennushankkeiden päästöjen ohjaus ja keinoja hiilijalanjäljen pienentämiseen
  • Laskentademo One Click LCA -ohjelmistolla
  • klo 12.30 kurssi loppuu

 

  • Kurssin jälkeisellä viikolla erillinen kohden tunnin jatko-osa, jossa kouluttaja vastaa laskentaan liittyviin kysymyksiin

 

Osallistujat saavat lisäksi viikon käyttöoikeuden One Click LCA -ohjelmistoon, jolloin he voivat itse koittaa hiilijalanjäljen arviointia käytännössä.

 

GBC Finland järjestää tämän koulutuksen webinaarina 

 

Kouluttaja:

Johtaja Tytti Bruce-Hyrkäs, Bionova

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on suljettu.

Lisätietoja: 

Jessica Karhu | etunimi.sukunimi@figbc.fi