Green Building Council Finland

Lattia hiilivarastona – ilmastonmuutosta vastaan

21.9.2021 | 9.00–10.00
Webinaarin järjestää Laattapiste.

Tervetuloa tutustumaan ensimmäiseen hiilinegatiiviseen tekstiililattiaan! Lattiavalmistaja Interface keskittyy toiminnassaan erityisesti ekologisempaan valmistukseen ja sellaisten raaka-aineiden käyttämiseen, joilla on mahdollisimman pieni hiilijalanjälki, esimerkiksi kierrätettyihiin raaka-aineisiin.

Ensimmäisenä valmistajana Interface käyttää tekstiililaatoissaan lisäksi biopohjaista materiaalia, joka mahdollistaa hiilen varastoimisen. Vuosien kehitystyön tuloksena Interface on onnistunut valmistamaan tekstiililaatan, jonka raaka-aineista ja valmistuksesta aiheutuva hiilijalanjälki on negatiivinen. Hiilinegatiivisuus on saavutettu ilman hiilijalanjäljen hyvityksiä. Uusi hiilinegatiivinen tekstiililaatta on suunniteltu erityisesti kohteisiin, joissa on vähähiilisyystavoitteita mm. toimitilat, koulut ja hotellit. Tule kuulemaan vinkkejä vähähiilisten lattioiden suunnitteluun!

OHJELMA:

  • Interface & Climate Take Back – YK:n Global Climate Action Awards 2020 -voittajan tarina
  • Innovaatio: ensimmäinen hiilinegatiivinen (-CO2) tekstiililaatta
    EPD-ympäristöseloste: mikä se on ja kuinka sitä luetaan
  • Tekstiililaatan ominaisuudet: akustiikka, parempi sisäilma ja muunneltavuus
  • Laattapiste vähähiilisen rakentamisen kumppanina: hiilineutraalit keraamiset laatat, maksuton Projektiassari-palvelu ja suunnittelijan työkalut

 

Webinaari on osa World Green Building Weekin ohjelmaa.

Ilmoittaudu webinaariin täällä.