Green Building Council Finland

Making City: tulevaisuuden energiapihit kaupunginosat

13.9.2022 | 9.00–11.00




Aika: 13.9.2022 klo 9:00 – 11:00
Paikka: Tapahtuma toteutetaan hybridinä – ilmoittaudu joko etätoteutukseen tai saavu paikan päälle  KIRAHub, c/o Maria 01,  Lapinlahdenkatu 16, 00180 Helsinki. Paikkoja on 60 hengelle.
Huomioitavaa: Tapahtuman toteutus suomeksi pl. Jasper Tonenin puheenvuoro.

Onko kaupunginosien energiaomavaraisuus mahdollista jo nyt? Mitä voimme oppia Making City -hankkeen kansainvälisistä piloteista tai muista Suomessa käynnissä olevista hankkeista?

MAKING-CITY on osa EU:n Horizon 2020-ohjelmaa. Hankkeessa tehdään pilotointia kahdessa kaupungissa; Hollannin Groningenissa sekä Suomen Oulussa. Lisäksi mukana on kuusi seuraajakaupunkia muista EU-maista.

Samuli Rinne kertoo, mihin energiantuotannon kokonaisuus perustuu Oulun pilotissa ja millä edellytyksillä mallia on mahdollista soveltaa muualle. Jasper Tonen kertoo Groningenin toteutuksesta sekä parhaista opeista.

Kommenttipuheenvuoro on luvassa Timo Määtältä, Helsingin kaupunki. Helsingin kaupungin OMAVA-hankkeen tavoitteena on tuottaa ajankohtaista tietoa korttelitason alueellisten energiainvestointien suunnitteluun ja toteutukseen mahdollisimman energiaomavaraisista, jopa hiilinegatiivisista ratkaisuista. Teknisten ratkaisujen lisäksi hankkeessa selvitetään korttelitason energiaratkaisujen erilaisia hankinta- ja rahoitusmalleja.

Toisen kommenttipuheenvuoron kuulemme Ville Kalevalta, Tampereen sähkölaitoksesta. ENASU − Energiatehokkaan alueen suunnittelu -kehityshanke. Uusien alueiden suunnittelussa ei tällä hetkellä huomioida riittävän hyvin energiankierrätystä ja energiatehokasta lämmöntuottoa. Hankkeessa edistetään hukkalämmön hyödyntämistä tekemällä selvitys ja sen pohjalta konkreettiset ohjeet, miten uusi, matalalämpöverkkoa hyödyntävä alue pitää suunnitella.

Ilmoittaudu Making City: tulevaisuuden energiapihit kaupunginosat – tapahtumaan tästä!

World Green Building Week 2022 #BuildingforEveryone muistuttaa, että emme rakenna vain väyliä, teitä, rakennuksia tai kaupunkeja tässä ja nyt. Meillä on suuri vastuu tulevaisuuden ihmisille. Kaiken mitä nyt suunnittelemme, tuotamme tai rakennamme, on tehtävä heitä ajatellen – oltava tulevaisuuden kestävää.