Green Building Council Finland

Webinaari: Näin valjastat mittaustiedon säästämään rahaa ja energiaa taloyhtiössä

3.11.2020 | 17.00–18.00
Taloyhtiön energialaskua on usein helppo leikata, jos tiedämme, mihin energiaa taloyhtiössä kuluu. Tule oppimaan miten se selviää! Energiankulutuksen osuus taloyhtiön hoitokuluista on tyypillisesti 30-40 prosenttia – ja energialaskua on usein helppo leikata. Mutta se on mahdollista vain, jos tiedämme, mihin energiaa taloyhtiössä kuluu. Tule oppimaan, mitä tietoa taloyhtiössä kertyy ja kuinka sen perusteella voidaan johtaa taloyhtiöitä aiempaa paremmin ja säästää hoitokuluissa. Opi myös, kuinka GDPR:n mukaiset tietosuojavelvoitteet tulee ottaa taloyhtiöissä huomioon.

 

Katso tallenne vimeo.com-palvelussa.

Agenda

1. TALOYHTIÖN DATAOPAS: Näin valjastat mittaustiedon säästämään rahaa ja energiaa – Esityskalvot

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hanke

Petja Partanen, Tarinatakomo

Ilmastoviisaat taloyhtiöt hankkeen dataopas antaa taloyhtiön hallitusten jäsenille, isännöitsijöille ja digitekniikasta kiinnostuneille asukkaille perusymmärryksen siitä, miten mittaustieto voidaan valjastaa säästämään taloyhtiön kustannuksia ja parantamaan asumisolosuhteita.

Green Building Council Finland

Palveluntarjoajat taloyhtiöille mittaustiedon valjastamiseen

 

2. Esimerkkiratkaisut

Fourdeg Oy – Esityskalvot

Markku Makkonen, CEO

Säästöä lämmityskustannuksiin mittaustietoa hyödyntämällä. Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeessa pilotoitu energiankulutustiedon ja olosuhdetietojen mittaamista ja hyödyntämistä taloyhtiössä. Tiedoilla taloyhtiö saa perustellun tarpeen lähteä investoimaan energiatehokkuuteen ja mittaamaan toimenpiteiden tuloksia. Fourdeg toimii pääkaupunkiseudulla teknologiatoimittajana DNA:n Wattinen -palvelulle, minkä lisäksi yritys tarjoaa Fourdeg Smart Heating® -palvelua muihin rakennuksiin kuin asuinkiinteistöihin.

Fiksuvesi (Envera Oy) Esityskalvot

Matti Nevala, COO

Fiksuvesi on palvelu kiinteistöjen vesitehokkuuden parantamiseen. Palvelu mahdollistaa vesimittarien reaaliaikaisen etäluennan joko mekaanisten mittarien konenäköluennalla tai etäluettavien digimittarien käytöllä. Tiedot lähtevät mittarilta pilveen, jossa siitä koostetaan kulutusraportit ja havaitaan mahdolliset vesivuodot. Palveluun kuuluu lisäksi vesitehokkuutta parantavia toimenpiteitä kiinteistöissä (mm. verkostopaineen optimointi, vettä säästävät vesikalusteet).

3. Taloyhtiön tietosuoja pähkinänkuoressa – Esityskalvot

Properta Asianajotoimisto

Kukka Tommila, asianajaja

EU:n tietosuoja-asetus koskettaa myös taloyhtiöitä. Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen taloyhtiön tietosuojaoppaan esittely

Tilaisuuden kesto on 1 tunti.

 

Katso myös muut taloyhtiöaiheiset ilmastoviisaat webinaarit! Järjestämme 6 eri webinaaria loka-marraskuussa.

 

Webinaareissa mukana: