Green Building Council Finland

ORSI-seminaari: Hiilijalanjälkilaskennan käyttö, vaikuttavuus ja tulevaisuus

12.2.2020 | 14.00–16.00

Konetekniikka 1, 101
Otakaari 4
02150
Espoo

Tuotteiden ja palveluiden hiilijalanjäljen arviointiin ja laskentaan syntyy tällä hetkellä runsaasti erilaisia digitaalisia ympäristöjä. Ei-kaupalliset toimijat kuten Tilastokeskus, SYKE, SITRA, valtioneuvoston kanslia, WWF ja HSY ovat olleet keskeisiä menetelmän tuomisessa yksityisen kansalaisten käyttöön. Kaupalliset toimijat, mukaan lukien isot päivittäistavaraketjut ja palvelualan yritykset, kehittävät omia järjestelmiään asiakaskokemuksen parantamiseksi. Osa toimijoista, muun muassa päästökompensaatiomarkkinoita kehittävät ja niillä toimivat yritykset, lisäävät mahdollisuuksia siirtyä informaation jakamisesta kohti käytännön vaikuttavuutta.

 

ORSI-hanke tutkii siirtymää kohti ekologisissa rajoissa toimivaa hyvinvointivaltiota. Siirtymän yksi keskeinen ulottuvuus on kuluttajamarkkinoiden toimijoiden kyky tukea ja ohjata kulutuksen muutosta ja mahdollisesti myös vaikuttaa kulutuksen kokonaismäärään. Kutsumme alan toimijoita seminaariin keskustelemaan jalanjälkilaskennan vaikuttavuudesta ja tulevaisuudesta.

 

Ilmoittaudu tilaisuuteen: LINKKI

 

Ohjelma

14.00 Kahvi

14.10 ORSI-hankkeen esittely. (Mikko Jalas, aalto-yliopisto)

14.20 Lahden kaupungin CityCap -sovellus (Anna Huttunen, Lahden kaupunki)

14.40 Kulutuksen kompensaatiopalveluiden kehitys (Katri Kallio-Koski, Compensate-säätiö)

15.00 Hiilijalanjälkilaskenta: piloteista ja muutosprojekteista digitaalisten järjestelmien vaikuttavuuteen (ORSI-hankkeen tutkijat)

15.30 Hiilijalanjälkilaskennan tulevaisuus: Data ja tarkkuus (Ari Nissinen, Suomen ympäristökeskus SYKE)

15.50 Keskustelua