Rakennetun ympäristön tulevaisuus kiertotaloudessa

13.4.2021 | 10.00–11.30

Finnbuild-messut
Messukeskus
GreenPRO
Helsinki

Rakennetun ympäristön tulevaisuus kiertotaloudessa

Kiinteistö- ja rakennusalan valinnoilla on suuri merkitys koko maapallon kantokyvylle: Rakennettu ympäristö käyttää noin 40 prosenttia maailman raaka-aineista ja aiheuttaa 1/3 kasvihuonekaasupäästöistä. Kiinteistö- ja rakennusalalla kiertotalous on keino saavuttaa hiilineutraali rakennettu ympäristö. Kiertotalouden ratkaisut vähentävät neitseellisten raaka-aineiden tarvetta, mikä ehkäisee luonnonympäristöjen tuhoutumista. Lisäksi rakennetun ympäristön hiilijalanjälkeä vähennetään tilojen muuntautumiskyvyn ja rakennusten elinkaarien pidentämisen avulla

Tulevaisuuden visiossa kiertotalous on keskeinen osa normaalia rakentamista. Jokaisesta purkuhankkeesta tehdään purkukartoitus ja purkumateriaalien hyödyntämissuunnitelma. Purkumateriaalit kiertävät tehokkaasti sähköisten alustojen ja materiaalipankkiajattelun edistämänä. Uudisrakentamisessa uusiotuotteiden käyttö on ensisijaista ja niiden osuus on noussut yli 50 prosenttiin kaikista materiaaleista.

  • Aika: 13.4.2021 10:00 – 11:30
  • Paikka: Finnbuild-messut, GreenPRO
  • Esiintyjät:
    • Kasper Guldager Jensen, Architect MAA, Senior Partner 3XN, Director GXN, Kasper Guldager Jensen on tanskalaisen arkkitehtitoimisto 3XN:n Senior Partner ja innovaatioyhtiö GXN:n johtaja. GXN on omistautunut ekologisen suunnittelun tutkimiseen. Yhtiön missiona on kehittää rakennuskulttuuria, joka vaikuttaa positiivisesti elinympäristöömme – sekä arkkitehtuurisesti, että kestävästi. Kasper työskentelee intohimoisesti kestävän suunnittelun, digitaalisten prosessien ja uusien materiaalien kanssa. Muutaman viime vuoden aikana hänestä on tullut kysytty puhuja arkkitehtuurin tulevaisuudesta kiertotalouteen, uusien materiaalien käyttöönottoon ja vihreisiin teknologioihin liittyen. Kasper on voittanut EU:n Environment Business Award (2016), Energy Globe Award (2015) sekä Urbia Green Innovation Award (2015) -palkinnot työstään vihreän arkkitehtuurin parissa. Hän on myös toiminut vierailevana professorina mm. Calgaryn yliopistossa (Kanada) sekä Delftin teknillisessä yliopistossa (Hollanti).
    • Nani Pajunen, johtava asiantuntija, hiilineutraali kiertotalous, Sitra, Nani Pajunen toimii johtavana asiantuntijana Hiilineutraali kiertotalous -teemalla. Nani etsii työssään ratkaisuja siihen, miten maailmantalous toimii maapallon kantokyvyn asettamissa rajoissa – miten ja millä keinoilla löytyy tasapaino luonnonvarojen käytön ja maapallon hyvinvoinnin välille. Nani on työskennellyt teollisuudessa, konsulttina sekä vetänyt yritysten ja yliopistojen yhteisiä tutkimus- ja kehityshankkeita. Tutkintoja Nanilla on muutama. Hän on rakennusdiplomi-insinööri, tekniikan lisensiaatti ympäristöoikeuden alalta ja väitöskirjan Nani teki teollisuuden siirtymisestä kohti kiertotaloutta, keskittyen erityisesti uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin sekä sijoittajien ja omistajien näkökulmiin.

 

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami