Green Building Council Finland

Sitowise: The Smart City Morning Talks

9.6.2022 | 8.30
The Smart City Morning Talks on Sitowisen kompakti aamukahvitapahtumien sarja, jossa käsitellään kestävän ja älykkään kaupunkikehityksen teemoja vaihtuvien vieraiden kanssa. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä KIRAHubin kanssa.

 

Millainen on vähähiilinen rakennus? Tehdäänkö rakennusalalla riittävästi hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi? Tervetuloa The Smart City Morning Talks -tapahtumaan 9.6.2022.

Suomi tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä. Siksi kaikilla toimialoilla tarvitaan radikaaleja päästövähennyksiä tavoitteen saavuttamiseksi. Rakentaminen ja rakennukset tuottavat noin kolmanneksen Suomen hiilidioksidipäästöistä, joten alalla on suuret mahdollisuudet Suomen hiilijalanjäljen pienentämiseen.

Rakennusmateriaalien valmistus, työmaapäästöt ja energiatehokkuus ovat esimerkkejä rakentamisen hiilijalanjälkeen vaikuttavista seikoista. Rakennusten hiilijalanjäljen pienentäminen tulee osaksi rakennusmääräyksiä jo parin vuoden kuluessa. Mutta millainen on vähähiilinen rakennus? Tehdäänkö rakennusalalla riittävästi hiilineutraaliustavoitteen saavuttamiseksi?

Tervetuloa 9.6.2022 linjoille The Smart City Morning Talksiin, jossa syvennytään vähähiilisen rakentamisen nykytilaan ja tulevaisuuteen. Tapahtumassa on haastattelussa Green Building Council Finlandin kehityspäällikkö Lauri Tähtinen. Haastattelun jälkeen tapahtuma jatkuu dialogikeskustelun muodossa.

 

>> Ilmoittaudu tapahtumaan tästä linkistä

 

Tapahtumassa mukana

Lauri Tähtinen

Lauri Tähtinen työskentelee rakennetun ympäristön vähähiilisyyttä ja kiertotaloutta vauhdittavassa, yleishyödyllisessä Green Building Council Finland -järjestössä kehityspäällikkönä. Hänen erikoisalaansa on hiilijalanjäljen laskenta ja hän edustaa Suomessa eurooppalaista #BuildingLife -hanketta sekä kansainvälistä Net Zero Carbon Buildings -sitoumusta.

 

 

 

lauri aantaa sitowise

Lauri Aantaa työskentelee Sitowisellä vähähiilisen rakentamisen asiantuntijana. Lauri on humanistitaustainen rakennesuunnittelija, joka on viime vuosien aikana keskittynyt erityisesti vähähiiliseen rakentamiseen. Lauria kiinnostaa erityisesti suunnittelun ja alan kulttuurin kehittäminen vastuullisempaan suuntaan.