Green Building Council Finland

Webinaari: Elinkaarilaskenta osana suunnittelun ohjausta

15.9.2020 | 9.00–11.30
Tule kuulemaan elinkaarilaskentapilottien tuloksista

Helsingin, Tampereen ja Turun kaupunkien yhteisenä tavoitteena on ollut kehittää rakennusten elinkaaren hiilijalanjäljen ja kustannusten laskentaa, jotta rakentamista voidaan ohjata eri vaiheissa vähäpäästöisemmäksi. 6Aika Energiaviisaat kaupungit -hankkeessa on tehty elinkaarilaskentaa hyvin eri tyyppisissä pilottikohteissa:

  • Helsingissä on kehitetty menetelmiä elinkaaren hiilijalanjäljen ja elinkaarikustannusten huomioimiseksi osana palvelutilaverkkotarkastelua sekä yksittäisen rakennushankkeen elinkaariohjausta.
  • Tampereella on tutkittu Isokuusen päiväkodin ja koulun hankesuunnitteluvaiheessa elinkaarilaskelmin erilaisia rakenneratkaisuja.
  • Turussa on tutkittu Kupittaan liikunta-alueen parhaita energiatehokkuuden ratkaisuja sekä suoritettu elinkaarilaskelmat. Skanssin monitoimitalon hankesuunnitteluvaiheessa on tehty elinkaarilaskelmat sekä määritetty kilpailutuskriteerit ja Sofiankadun päiväkodille on tehty hiilijalanjälki- ja hiilikädenjälkilaskelmat.

 

Webinaarissa esitellään pilottikohteiden tuloksia ja kokemuksia sekä kuullaan kommenttipuheenvuorot vaikuttajaorganisaatioilta. Tilaisuus on tarkoitettu kuntien ja muiden julkisyhteisöjen, yritysten ja muiden kiinnostuneiden tahojen edustajille. Kutsua saa jakaa eteenpäin sopiville tahoille.

Ilmoittaudu webinaariin perjantaihin 11.09.2020 mennessä osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/S/1FAEDC61B5C390A5 Tilaisuuteen ilmoittautuneille lähetetään päivää ennen tilaisuutta osallistumislinkki. Muista lisätä tapahtuma kalenteriisi!

Webinaarin järjestää 6AIKA Energiaviisaat kaupungit -hanke: www.energiaviisaat.fi

 

 

OHJELMA

09:00-09:10 Tervetuloa – webinaarin avaus

Maija Rusanen & Ann-Sofi Österberg-Aikio, Turun kaupunki/ Energiaviisaat kaupungit-hanke & kaupunkien toimijoiden esittelyt

09:10–10:10 Kaupunkien pilottien esittely

Helsingin palvelutilaverkko – Sitowise Oy & Bionova Oy Helsingin hiilijalanjälkiohjaus – Ramboll Finland Oy Tampereen Isokuusen päiväkoti ja koulu – Bionova Oy

10:10-10:20 Tauko

10:20-11:10 Pilottien esittely jatkuu

Turun Kupittaan liikunta-alue – Sitowise Oy & Bionova Oy Turun Skanssin monitoimitalo ja Sofiankadun päiväkoti – Granlund Consulting Oy

11:10-11:25 Kommenttipuheenvuorot

Matti Kuittinen, Ympäristöministeriö Lauri Tähtinen, Green Building Council Finland

11:25-11:30 Loppusanat – Ann-Sofi Österberg-Aikio, Turun kaupunki

11:30 Webinaari päättyy