Toimikuntahaku vuosille 2020-2021 käynnistynyt

Ilmoittautuminen toimikuntiin ja asiantuntijaryhmiin vuosille 2020-2021 on avoinna 12.11.2019 asti. Lämpimästi tervetuloa mukaan kaikille uusille ja vanhoille jäsenille!

Kuluva kaksivuotinen toimikuntakausi päättyy vuodenvaihteessa ja siten on aika nimetä uuden toimikuntakauden kokoonpanot. Toimikuntien jäsenet ja puheenjohtajat valitaan marraskuussa ja uudet toimikunnat kokoontuvat ensimmäiseen kokoukseensa tammi-helmikuussa 2020. Nykyiset toimikunnat jatkavat tämän vuoden loppuun.

Vuonna 2018 siirryimme kaksivuotisiin toimikuntakausiin. Määräaikaisten toimikuntien tavoitteena on varmistaa jatkuva teemallinen uudistuminen, rytmittää työskentelyä sekä kutsua mukaan myös uusia osaavia tekijöitä jäsenistöstämme. GBC:n toimintaan on vakiintunut lisäksi asiantuntijaryhmiä, jotka keskittyvät tietyn rajatun aihepiirin edistämiseen.

Toimikunnat

Toimikunnat ovat jäsentemme edustajista koostuvia monialaisia asiantuntijaverkostoja, joissa käsitellään tuoreimmat kuulumiset, jaetaan parhaita käytäntöjä, opitaan, ja tietenkin kehitetään alaa yhdessä. Toimikunnat painottavat yhteistyömahdollisuuksiin tarttumista ja kestävyyden edistämistä.

Toimikunnat kokoontuvat tyypillisesti parin tunnin mittaiseen kokoukseen noin neljä kertaa vuodessa ja pitävät yhteyttä kokousten välillä tarpeen mukaan.

Kullakin toimikunnalla on tulevalle toimikuntakaudelle tavoite, jota toimikunta tarkentaa vuoden alussa. Tavoitteeseen pääsemiseksi toimikunta voi mm. tunnistaa alan muutostarpeita ja toteuttaa kehityshankkeita, järjestää tilaisuuksia ja kohdevierailuja tai kirjoittaa julkaisuja.

Haemme jäseniä neljään alla lueteltuun toimikuntaan. Toimikuntien perustehtävät ja toiminnan tavoitteet löydät täältä.

  • Vähähiilinen rakentaminen -toimikunta
  • Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikunta
  • Kestävät alueet -toimikunta
  • Kestävä infra -toimikunta

Asiantuntijaryhmät

Asiantuntijaryhmät ovat tietyn aihepiirin osaajista koostuvia ryhmiä, joissa keskitytään tietyn aihepiirin edistämiseen Suomessa sekä jaetaan tietoa ja osaamista ryhmän kesken. Ryhmät kokoontuvat tarpeen mukaan, yleensä 1-3 kertaa vuodessa.

Seuraavat ryhmät ovat toimineet tai aloittamassa toimintaa. Ryhmien tarkemmat esittelyt löydät täältä. Aikaisemmat kokoonpanot jatkuvat entisellään, mutta toivotamme kaikki aiheista kiinnostuneet mukaan.

  • LEED -ryhmä
  • BREEAM Assessor -ryhmä
  • WELL -ryhmä
  • EeMap HUB – vihreät asuntolainat
  • Net Zero Carbon Buildings Commitment –ryhmä
  • Viestintäverkosto

Toimikunnan puheenjohtajaksi?

Toimikuntaa ja asiantuntijaryhmää johtaa jäsenistöstä valittavat puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja(t). Puheenjohtajat johtavat työskentelyä kokouksissa ja niiden välillä. Toimiston edustaja vastaa työskentelyn käytännön asioista ja toimii puheenjohtajien tukena.

Haluaisitko Sinä toimia puheenjohtajana tai varapuheenjohtajana? Tämä pesti on oivallinen mahdollisuus ottaa kanssamme loikka kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden edistämisessä, olla esillä, ja osallistua sekä vaikuttaa konkreettisesti GBC:n toiminnan suuntaamiseen.

Kuinka edetä hakuprosessissa?

Toivomme jäsenorganisaatioidemme miettivän sisäisesti, mihin toimikuntiin ja työryhmiin haluatte osallistua. Kuhunkin toimikuntaan ja asiantuntijaryhmään on mahdollisuus ehdottaa varsinaista jäsentä ja halutessanne varajäsentä.

Jäsenen yhteyshenkilön tulisi koordinoida ehdotuksia ja ehdotuksenne lähettämistä.

Pyydämme nimeämään edustajanne Green Building Council Finlandin toimikuntiin ja asiantuntijaryhmiin vuosille 2020-2021 viimeistään 12.11.2019.

Lisätietoja ja hakulomakkeen sekä toimikuntiin että asiantuntijaryhmiin saat pyydettäessä Tiina Mykkäseltä: etunimi.sukunimi@figbc.fi

Valinnat tehdään marraskuussa

Saaduista vastauksista tehdään yhteenveto hallitukselle. Hallitus vahvistaa toimikuntien uudet kokoonpanot ja puheenjohtajat kokouksessaan marraskuussa ottaen huomioon mm. jäsenten tasapuolisen kohtelun. Valinnat julkistetaan marras-joulukuun vaihteessa.

Lisätietoja

Kysymyksiin vastaa ja lisätietoja antaa ensisijaisesti toimitusjohtaja Mikko Nousiainen (etunimi.sukunimi@figbc.fi, 040-5258440). Luonnollisesti voit sparrata myös hallituksen tai toimikuntien jäseniä.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami