Toimitilat kestävämmiksi uusien ideoiden avulla

Nordic Built Challenge -kilpailun finalistit esittelivät Vihreässä Foorumissa omia ratkaisuehdotuksiaan 1980-luvulla rakennetun virastotalo Hippoksen uudistamiseksi kestävällä tavalla.

Kilpailun lähtökohtana oli moniammatillinen yhteistyö sekä kestävien ratkaisujen löytäminen työtapoja ja -tiloja uudistamalla. Senaatti Kiinteistöjen, Nordic Builtin ja GBC Finlandin järjestämässä tilaisuudessa kuultiin raikkaita ehdotuksia, joissa oli pääroolissa uudet tekniset ratkaisut, tilatehokkuus, joustava työ sekä viihtyvyys.

nordic_built_vf_5

Useassa ehdotuksessa virastotaloon oli tuotu myös muita toimintoja kuin toimisto, kuten vanhainkoti ja päiväkoti. Granlund Oy:n ja Gullstén-Inkisen ehdotuksessa enGAGE talon eri käyttäjien toimintoja avataan yhteisellä käyttöliittymällä, eräänlaisella sosiaalisella medialla. Espanjalaisen arkkitehtitoimisto irisarri-piñera Architects’n ehdotuksessa, Let’s Talk About Habitat, talon pohjakerros on avattu ohikulkijoille ja luotu siitä julkista kaupunkitilaa. Ajatus virastotalosta julkisena, monitoimintaisena keskuksena toistui Suomen osakilpailun voittaneessa KVA-arkkitehtien ehdotuksessa, Equilibrium. Siinä korostettiin lisäksi käyttäjien mukaan ottamista virastotalon ja koko korttelin uudistamisen suunnitteluprosessiin. Espanjalaisten arkkitehtien Llimós-Rosal-Ribas ja Green Building Partners Oy:n ehdotuksessa Maitohorsma puolestaan virastotalosta on tehty muokattava ja mahdollistava tila liikuteltavilla rakenteilla.

nordic_built_vf_6

Paneelissa kuultiin finalistien ohella myös Senaatin asiakkaiden näkemyksiä.

Finalistien kilpailuvideot ovat nähtävillä Senaatti-kiinteistöjen sivuilla.

Täältä löydät lisätietoa kilpailusta.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami