WorldGBC:n tuore kesäkuussa julkaistu raportti viitoittaa alan tietä kohti hiilineutraalisuutta. Lisäksi julkaisu kertoo, missä Advancing Net Zero-projektissa mennään sekä tarjoaa tuoreita esimerkkejä nollahiilirakentamisesta maailmalta. Suomalaiset ovat myös hyvin raportissa esillä!
Raporttiin on koostettu ajankohtaista tietoa alan päästörakenteesta sekä paikallisista Advancing Net Zero-projekteista maailmalla. Löydät julkaisusta myös lisää siitä, kuinka ilmastopäästöjen vähentäminen on viisasta myös sijoitusnäkökulmasta. Vastuullisen sijoittamisen lisäksi raportissa käsiteltyjä teemoja ovat digitalisaation ja suunnittelun merkitys päästöjen vähentämisessä.

Suomalaiset ovat raportissa hyvin edustettuna. Sen lisäksi, että suomalaisten sitoumuksen allekirjoittajien määrä on suhteellisesti suuri, on esimerkiksi Keva nostettuna raportissa vastuullisen sijoittamisen edelläkävijänä.

Maailmalla siirrytään kohti nollahiilirakennuksia kovaa vauhtia: nollahiilirakennusten edistämiseen sitoutuneiden kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden määrä maailmassa lähes kaksinkertaistui viime vuoden aikana. Suomessa sitoumuksen ovat tänä keväänä allekirjoittaneet Varma, Citycon ja Keva. Viime vuoden lopulla sitoumuksensa julkistivat kiinteistönomistajista Ylva ja Helsingin kaupunki sekä kiinteistöalan palveluyritykset Newsec, Ecoreal ja Bionova. Lue raportista kaikki sitoumuksen allekirjoittaneet organisaatiot.
Lue lisää: Advancing Net Zero Status Report 2020
Lisätiedot
Lauri Tähtinen, kehityspäällikkö, GBC Finland, 040 486 5400, etunimi.sukunimi@figbc.fi
Net Zero Carbon Buildings -sitoumus (Suomessa): figbc.fi/net-zero-carbon-commitment
Net Zero Carbon Buildings -sitoumus (kansainvälisesti): www.worldgbc.org/thecommitment
Maailmanlaajuinen Net Zero Carbon Buildings -sitoumus haastaa rakennus- ja kiinteistöalan yrityksiä sekä kaupunkeja asettamaan tavoitteeksi kiinteistöjen hiilineutraalin energiankäytön vuoteen 2030 mennessä. Sitoumuksen määritelmän mukainen Net Zero Carbon Building, suomalaisittain nollahiilirakennus, tarkoittaa erittäin energiatehokasta rakennusta, joka käyttää pääosin uusiutuvaa energiaa ja jonka jäljelle jäävät energiankäytön hiilipäästöt kompensoidaan vuosittain. Sitoumuksen taustalla ovat merkittävät kansainväliset päästövähennyksiä edistävät tahot C40-kaupunkiverkosto, World Green Building Council ja The Climate Group. Sitoumuksella on tällä hetkellä 96 allekirjoittajaa: 62 yritystä ja organisaatiota, 28 kaupunkia ja 6 osavaltiota ja aluetta. Sitoumus lanseerattiin syyskuussa 2018 maailmanlaajuisessa Climate Action Summit – huippukokouksessa.