Tuore raportti hiilineutraalisuuteen siirtymisestä kiinteistö- ja rakennusalalla

WorldGBC:n tuore kesäkuussa julkaistu raportti viitoittaa alan tietä kohti hiilineutraalisuutta. Lisäksi julkaisu kertoo, missä Advancing Net Zero-projektissa mennään sekä tarjoaa tuoreita esimerkkejä nollahiilirakentamisesta maailmalta. Suomalaiset ovat myös hyvin raportissa esillä!

Raporttiin on koostettu ajankohtaista tietoa alan päästörakenteesta sekä paikallisista Advancing Net Zero-projekteista maailmalla. Löydät julkaisusta myös lisää siitä, kuinka ilmastopäästöjen vähentäminen on viisasta myös sijoitusnäkökulmasta. Vastuullisen sijoittamisen lisäksi raportissa käsiteltyjä teemoja ovat digitalisaation ja suunnittelun merkitys päästöjen vähentämisessä.

WorldGBC:n visio rakennetun ympäristön matkasta hiilineutraalisuuteen. 2030 mennessä rakennusten energiankäyttö on hiilineutraalia ja rakentamisen päästöt ovat pudonneet -40%. Vuoteen 2050 mennessä rakentaminen ja kiinteistöjen käyttö on hiilineutraalia.

Suomalaiset ovat raportissa hyvin edustettuna. Sen lisäksi, että suomalaisten sitoumuksen allekirjoittajien määrä on suhteellisesti suuri, on esimerkiksi Keva nostettuna raportissa vastuullisen sijoittamisen edelläkävijänä.

Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen allekirjoittajia juhlistettiin Brysselissä joulukuussa 2019. Paikalla suomalaisia edustamassa Panu Pasanen Bionova Oy:stä sekä Mikko Nousiainen Suomen Green Building Councilista Ylvan ja Newsecin edustajana.

Maailmalla siirrytään kohti nollahiilirakennuksia kovaa vauhtia: nollahiilirakennusten edistämiseen sitoutuneiden kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden määrä maailmassa lähes kaksinkertaistui viime vuoden aikana. Suomessa sitoumuksen ovat tänä keväänä allekirjoittaneet Varma, Citycon ja Keva. Viime vuoden lopulla sitoumuksensa julkistivat kiinteistönomistajista Ylva ja Helsingin kaupunki sekä kiinteistöalan palveluyritykset Newsec, Ecoreal ja Bionova. Lue raportista kaikki sitoumuksen allekirjoittaneet organisaatiot.

Lue lisää: Advancing Net Zero Status Report 2020


Lisätiedot

Lauri Tähtinen, kehityspäällikkö, GBC Finland, 040 486 5400, etunimi.sukunimi@figbc.fi

Net Zero Carbon Buildings -sitoumus (Suomessa): figbc.fi/net-zero-carbon-commitment

Net Zero Carbon Buildings -sitoumus (kansainvälisesti): www.worldgbc.org/thecommitment


Maailmanlaajuinen Net Zero Carbon Buildings -sitoumus haastaa rakennus- ja kiinteistöalan yrityksiä sekä kaupunkeja asettamaan tavoitteeksi kiinteistöjen hiilineutraalin energiankäytön vuoteen 2030 mennessä. Sitoumuksen määritelmän mukainen Net Zero Carbon Building, suomalaisittain nollahiilirakennus, tarkoittaa erittäin energiatehokasta rakennusta, joka käyttää pääosin uusiutuvaa energiaa ja jonka jäljelle jäävät energiankäytön hiilipäästöt kompensoidaan vuosittain. Sitoumuksen taustalla ovat merkittävät kansainväliset päästövähennyksiä edistävät tahot C40-kaupunkiverkosto, World Green Building Council ja The Climate Group. Sitoumuksella on tällä hetkellä 96 allekirjoittajaa: 62 yritystä ja organisaatiota, 28 kaupunkia ja 6 osavaltiota ja aluetta. Sitoumus lanseerattiin syyskuussa 2018 maailmanlaajuisessa Climate Action Summit – huippukokouksessa.

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami