Menu
Menu

Tutkimus: Työntekijöiden hyvinvointi yksi kestävyyden tärkeimmistä ajureista

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Työntekijöiden terveys, mukavuus ja hyvinvointi sekä näistä potentiaalisesti koituvat hyödyt ovat uuden tutkimuksen mukaan Alankomaissa yritysten tärkeimpiä syitä sille, miksi ne haluavat sijoittua kestävän kehityksen mukaisiiin toimitiloihin.

sitratoimistopanorama

Tuore, noin 140 suurta ja keskisuurta alankomaista yritystä käsittävä Occupier Special Sustainability 2013 -tutkimus osoittaa, että energiatehokkuus on yritysten sijainti- ja toimitilapäätöksissä hiljattain syrjäytetty arvoasteikossa toiselle sijalle, sillä kestävän kehityksen mukaisiin toimitiloihin sijoittumalla yritykset haluavat ensisijaisesti huolehtia työntekijöidensä terveydestä ja hyvinvoinnista. Lisäksi niistä haetaan virikkeitä työtehon ja -tuottavuuden kasvattamiseen. Tutkimuksen mukaan syynä tähän muutokseen on se, että yrityksen tietämys kestävien toimitilojen tuomista hyödyistä on lisääntynyt, minkä myötä he osaavat arvostaa muitakin kuin vain energiatehokkuushyötyjä.

Vastaajat listasivat kestävien toimitilojen tärkeimmiksi ominaisuuksiksi suuren päivänvalon määrän, visuaalisen miellyttävyyden ja korkean sisäilman laadun. Kaikki edellä mainitut ovat kiinteästi liitoksissa terveyteen ja hyvinvointiin. Mahdollisuudet mitata ja vähentää energiankulutusta, hyvät yhteydet julkisen liikenteen palveluihin sekä muuntojoustavat tilaratkaisut nousivat myös korkealle tällä listalla.[hr]

Tarjoavatko sinun organisaatiosi toimitilat edellä kuvatun kaltaisen erinomaisen sisäympäristön? Jos vastaus on kyllä ja tämä on vielä saavutettu niukalla energiamäärällä, teidän kannattaa ehdottamasti osallistua Suomen viihtyisin ja energiatehokkain toimitila 2014 -kilpailuumme! Lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet tästä.

[row][span8]
[pl_alertbox type=”lisaa”]
Lue koko tutkimus:

“Occupier Special Sustainability”[/pl_alertbox]
[/span8][/row]

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami