Green Building Council Finland

Työkalut kestävän rakennetun ympäristön suunnitteluun

MALTTI – työkalu hiilijalanjäljen kokonaisarviointiin

MALTTI-työkalu tarjoaa kokonaiskuvan uuden asuinalueen rakentamisen ja käytön aiheuttamista kasvihuonekaasupäästöistä sekä päästöjen ajoittumisesta suhteessa asuinalueen elinkaareen. Samalla voidaan tarkastella, mistä alueen kokonaishiilijalanjälki koostuu ja kuinka eri kehitystoimenpiteet vaikuttavat globaaleihin kokonaispäästöihin. MALTTI on kehitetty täydentämään jo tarjolla olevia työkaluja. Se huomioi sekä kasvihuonekaasupäästöjen synnyn ajoittumisen että eri toimintoihin ja kulutushyödykkeisiin liittyvät päästöt riippumatta siitä, missä vaiheessa toimitusketjua tai missä päin maailmaa ne syntyvät.
Soveltuvuus:
Työkalu soveltuu uusiin aluerakentamiskohteisiin ja sitä voidaan hyödyntää useissa eri kaupunkikehityksen vaiheissa ja eri toimijoiden apuvälineenä. Aalto-yliopisto ei enää tue Maltti-työkalua mutta lisätietoja löytyy https://aaltodoc.aalto.fi/bitstream/handle/123456789/13361/isbn9789526057293.pdf?sequence=1&isAllowed=y sekä alla olevasta linkistä.
Julkaisija / laatija: AALTO-yliopisto

Kalvomuovi Calculator

Laskentatyökalu auttaa arvioimaan uudiskerrostalohankkeessa syntyvää kalvomuovijätteen määrää.

Level(s) – raportointityökalu

Level(s) – raportointityökalu on apuväline rakennushankkeen kestävyyden tarkasteluun ja raportointiin EU komission luoman vapaaehtoisen Level(s) – viitekehyksen mukaisesti.

One Click LCA Planetary

Ilmainen sovellus, joka auttaa ​​rakennusalan ammattilaisia ​​laskemaan ja vertailemaan materiaaleihin sitoutuneen hiilen vaikutuksia ja materiaalitehokkuutta rakennusten suunnittelussa.

MALTTI – työkalu hiilijalanjäljen kokonaisarviointiin

Ilmastonkestävän kaupungin suunnitteluopas

HSY Ilmastoveivi

Ecocity Evaluator

Maptionnaire

MAPGETS

LEED for Neighborhood Development

KEKO

Hyvinvoiva Kortteli

HEKO – Helsingin kaavoituksen ekotehokkuustyökalu

Harava

Energiatietopalvelu

BREEAM Communities (BREEAM-C, v. 2012)

AVE

Joutsenmerkki

RTS-ympäristöluokitus

LEED

BREEAM

Rakennusten elinkaarimittarit