Green Building Council Finland

Työpaikkailmoitus: Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntija

Haemme työkaveriksi rakennetun ympäristön toimialaa tuntevaa ja kiertotaloudesta innostunutta

Asiantuntijaa

Toivomme tiimiimme henkilöä, joka ymmärtää rakennetun ympäristön toimialaa ja sen mahdollisuuksia siirtyä kohti hiilineutraaliutta. Toiveissamme on myös, että olet sosiaalinen, uskallat kyseenalaistaa olemassa olevia käytäntöjä ja etsit kehitysmyönteisesti uusia ratkaisuja. Toimenkuvasi, tarkempi työnimikkeesi ja vastuusi sovitaan vahvuuksiesi ja mielenkiintosi mukaan. Meille on tärkeintä, että haluat tehdä töitä kanssamme kohti yhteisiä tavoitteita.

Green Building Council Finlandin visio on, että rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Toimimme tiiviissä yhteistyössä kansainvälisen verkostomme ja jäsenistömme kanssa ja pyrimme tähän kolmen tavoitteen kautta:

 • Kannustamme yli puolet Suomen ammattimaisista kiinteistönomistajista asettamaan tavoitteekseen hiilineutraalin energiankäytön.
 • Teemme yhdessä kiinteistö-, rakennus- ja energia-alan toimijoiden kanssa yhteisen hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman.
 • Varmistamme, että kaikissa merkittävissä rakennetun ympäristön hankkeissa huomioidaan vähähiilisyys ja kiertotalous.

Tarjoamme sinulle

 • Merkityksellisen työn toimialan muutoksen vauhdittajana.
 • Monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä.
 • Mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi ja verkostoitua laajasti toimialalla organisaatioiden, järjestöjen ja päätöksentekijöiden kanssa.
 • Laajan kansainvälisen yhteistyöverkoston.
 • Kilpailukykyisen palkan ja joustavat työajat ja -tavat. Toimistomme sijaitsee Helsingin Kampissa hyvien kulkuyhteyksiä äärellä, työskentelemme hybridimallin mukaisesti etänä ja läsnä.
 • Mahdollisuuden tutustua parhaisiin suomalaisiin ja ulkomaalaisiin kiertotalousjulkaisuihin, kartuttaa omaa ja koko toimialan kiertotalousosaamista.

Asiantuntijan tehtävissä

Asiantuntijana toimit osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaisesti alan kiertotalousosaamisen ja -koulutuksen kehittäjänä, kiertotalouden verkostojen vetäjänä sekä kansainvälisessä yhteistyössä.

 • Kehitämme kiertotalouskoulutusta yhdessä alan korkeakoulujen ja muiden koulutusorganisaatioiden kanssa.
 • Edistämme myös kansainvälistä kiertotaloustoimintaa. Työssä korostuu osaamisen ja hyvien käytäntöjen tuonti ja vienti Suomen rajojen yli – etenkin Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan.
 • Autamme myös suoraan alan yrityksiä kiertotalouskysymysten parissa – toiveena olisikin, että sinulla on näkemystä, kuinka kiinteistö- ja rakennusalan kiertotaloutta parannetaan ja siirtymää vauhditetaan.

Edellytämme sinulta

 • Kiinteistö- ja rakennusalan koulutusta sekä ymmärrystä arvoketjun eri osapuolten rooleista ja mahdollisuuksista edistää siirtymää kohti hiilineutraaliutta.
 • Hyvät kirjalliset ja suulliset viestintätaidot suomeksi ja englanniksi.
 • Rohkeaa, innostunutta, ratkaisukeskeistä asennetta ja positiivista otetta johtaa muutosta.
 • Kiinnostusta ja kykyjä nykyaikaiseen asiantuntijaviestintään.

Toivomme sinulta

 • Vähintään viiden vuoden relevanttia työkokemusta ja toimialan tuntemusta. 
 • Kokemusta projektien ja/tai verkostojen johtamisesta.
 • Yleisiä työelämätaitoja, kuten itsenäinen työote ja toimeen tarttuminen, yhteistyö- ja tiimitaidot, tietotekniset valmiudet sekä tilaisuuksien toteuttaminen.

Eduksesi katsotaan lisäksi

 • Jo olemassa olevat yhteistyösuhteet alan korkeakouluihin ja muihin täydennyskoulutusorganisaatioihin.
 • Kokemus kouluttajana toimimisesta.
 • Substanssiosaaminen esimerkiksi rakentamisen kiertotaloudesta, infra-alalta tai urakoinnista, vastuullisesta liiketoiminnasta ja/tai kiinteistö- ja rakennusalan kansainvälinen kokemus.
 • Näkemystä yritys- ja organisaatiojäsenistä koostuvan yhdistyksen toiminnan ja vaikuttavuuden kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. 

Hae tehtävään 1.3.2022 mennessä

Työtehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja alkaa mahdollisimman pian, yhteisen sopimuksemme mukaisesti. Aloitamme keskustelut mielellään ja hakuaikana!

Toivomme, että kerrot meille napakalla viestillä työkokemuksestasi, motivaatiostasi ja mitä osaamista juuri sinä voit tuoda FIGBC:lle. Liitä myös viestiin mukaan CV ja palkkatoiveesi. Voit myös kertoa mahdollisten suosittelijoiden yhteystiedot.

Lähetä hakemus 1.3.2022 mennessä osoitteeseen: mikko.nousiainen(at)figbc.fi.  

Laita viestisi otsikoksi Asiantuntijan työhakemus, niin tiedämme poimia oikeat viestit. Etenemme valintaprosessissa mahdollisuuksien mukaan jo ennen hakuajan täyttymistä. 

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Mikko Nousiainen, puh 040 525 8440, maanantaina 21.2.2022 klo 9 – 11:00 ja torstaina 24.2.2022 klo 9 – 10:00. Voit myös soittaa kehityspäällikkö Lauri Tähtiselle 23.2.2022 keskiviikkona klo 12–14,puh. 040 486 5400. Tarvittaessa lähetä viesti ja ehdota muuta aikaa keskustelulle.

Green Building Council Finland 

Green Building Council Finlandin tavoitteena on, että rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Vankka asiantuntemus ja osallistava yhteistyö ovat toimintamme keskiössä. Kaikkea työtä ohjaavat arvomme vaikuttavuus, innostavuus ja avoimuus. Näytämme suunnan ja autamme matkalla.

Tutustu meihin, toimintaamme ja käynnissä oleviin hankkeisiin

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Rakentamisen kiertotalouden ajankohtaispäivät 2022

25.11.2022
Green Building Council Finlandin Elina Samila avasi vuoden 2022 Rakentamisen kiertotalouden ajankohtaispäivät 16.11.-17.11.2022. Nämä järjestyksessä viidennet ajankohtaispäivät keräsivät lähes 300 kuulijaa. Tapahtuma järjestettiin Ympäristöministeriön tuella. Lisäksi tapahtuman järjestelyissä olivat mukana

Ilmarisen Nurminen: Hiilineutraalit sijoitukset 2035 

25.11.2022
–  Ilmarinen on merkittävä kiinteistösijoittaja Suomessa ja suhtaudumme tähän rooliimme vakavasti ja vastuullisesti. Tahdomme olla kehittämässä koko alaa ja olemme siksi mukana järjestössä, jolla on kanssamme samanlainen ajatusmaailma ja tavoitteet.

Rakennushankkeiden ympäristöluokitukset kiinnostavat edelleen

14.11.2022
FIGBC Tietoiskussa 14.11.2022 rakennushankkeiden ympäristöluokituksista käytiin tiivis markkinakatsaus käytössä olevista järjestelmistä. Markkinakatsauksen jälkeen perehdyimme eri luokitusten tuoreimpiin uutisiin, joita esittelivät FIGBC-verkoston jäsenet ja yhteistyökumppanit. Myös Suomessa luokitus vaikuttaa merkittävästi kohteiden

Tavoitteista toimiin! Avara, Material Maintenance MaMa, Materiaalikabinetti #BuildingLife kannattajiksi, Orient Occident julkaisee hiilineutraaliustiekarttansa

14.11.2022
Onko teidän yrityksenne valmis laatimaan oman hiilitiekarttansa tai toimintaohjelmansa kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2035 mennessä? Hyviä vinkkejä organisaation oman toimintaohjelman laatimiseen saat #BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelmasta, joka on nyt myös

FIGBC lausunto rakennuksen ilmastoselvityksen ja materiaaliselosteen asetusluonnoksille

11.11.2022
Ympäristöministeriö pyysi lausuntoja rakennuksen ilmastoselvityksen ja materiaaliselosteen asetusluonnoksista 11.11.2022 mennessä. Kutsuimme FIGBC:n jäsenistön asiantuntijoita yhteiseen työpajaan 28.10.2022. Muun muassa työpajan pohjalta olemme laatineet Green Building Council Finlandin lausunnon. Asetukset annettaisiin

Pikaoppaat vähähiiliseen rakentamiseen

11.11.2022
Green Building Council Finland ja A-Insinöörit julkaisevat seitsemän pikaopasta vähähiiliseen rakentamiseen kiinteistö- ja rakennusalan eri ammattiryhmille. Oppaiden vinkit perustuvat tehtäväkohtaisiin vähähiilisyyskoulutuksiin, joita on järjestetty #BuildingLife-ohjelman puitteissa vuonna 2022. Rakennuttajan, arkkitehdin

Saint-Gobain Finlandin Kaiser: Jälkijunaa ei kannata odottaa 

4.11.2022
Kansainvälisesti ja paikallisesti toimiva rakennustuotevalmistaja Saint-Gobain-konserni toimii samoin myös Green Building Councilissa.  – Maailmassa on 70 kansallista Green Building Coucilia ja Saint-Gobain on mukana noin 40:ssä. Green Building Council on

Miten kiinteistöala voi vähentää energiankulutustaan varautuessaan tulevaan talveen

2.11.2022
FIGBC:n Kiinteistöt-toimikunta on koonnut ehdotuksia ja ideoita konkreettisiksi toimenpiteiksi ja ratkaisuiksi asuinkohteille ja toimitiloille energiankäytön vähentämiselle talvikaudella.Aihe on erityisen ajankohtainen. Sähkön hinnasta ja riittävyydestä käydään vilkasta keskustelua ja Venäjän hyökkäyssota

Tule meille vuoden 2023 kumppanijäseneksi! 

1.11.2022
Haemme vuodelle 2023 FIGBC:n kumppanijäsentä. Kumppanijäsenen kanssa vauhditetaan rakennetun ympäristön muutosta hiilineutraaliksi ja kiertotalouden mukaan toimivaksi. Kumppanijäsenyyden vuosimaksu on 7 500 euroa varsinaisen jäsenmaksun lisäksi ja hakuaika päättyy 30.11.2022.  Green

Purkupihasta FIGBC:n uusin jäsen – samalla kolmensadan jäsenen raja rikki 

27.10.2022
Green Building Council Finlandin tavoitteena on, että rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Järjestönä ja jäsentemme verkostona tuotamme erilaisia selvityksiä ja toimintamalleja, joiden avulla alalla toimivat voivat vauhdittaa omaa

Kymmenessä vuodessa kolmensadan jäsenen raja rikki – FIGBC aikoo jatkossakin vauhdittaa toimialan kehitystä 

27.10.2022
Suomen Green Building Councilin perusti vuoden 2010 keväällä 29 organisaatiota, jotka näkivät tarpeen uudenlaiselle yhteistyölle toimialamme kestävän kehityksen vauhdittamiseksi.   FIGBC:n perustajajäseniä ovat Asuntosäätiö, Citycon Oyj, CO2.FI Oy, Fimera Oy ERMS,

Kuinka sopeudumme muuttuvaan ilmastoomme? WGBC julkaisi uuden oppaan.

26.10.2022
Lehdistötiedote 26.10.2022 klo 11:00 Suomen aikaa World Green Building Councilin uusi julkaisu “Climate Change Resilience in the Built Environment” kokoaa yhteen vaikuttavia ja käytännöllisiä ratkaisuja kiinteistö-, yhteisö- ja kaupunkitasolla ilmastonmuutokseen