Green Building Council Finland

Työpaikkailmoitus: Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntija

Haemme työkaveriksi rakennetun ympäristön toimialaa tuntevaa ja kiertotaloudesta innostunutta

Asiantuntijaa

Toivomme tiimiimme henkilöä, joka ymmärtää rakennetun ympäristön toimialaa ja sen mahdollisuuksia siirtyä kohti hiilineutraaliutta. Toiveissamme on myös, että olet sosiaalinen, uskallat kyseenalaistaa olemassa olevia käytäntöjä ja etsit kehitysmyönteisesti uusia ratkaisuja. Toimenkuvasi, tarkempi työnimikkeesi ja vastuusi sovitaan vahvuuksiesi ja mielenkiintosi mukaan. Meille on tärkeintä, että haluat tehdä töitä kanssamme kohti yhteisiä tavoitteita.

Green Building Council Finlandin visio on, että rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Toimimme tiiviissä yhteistyössä kansainvälisen verkostomme ja jäsenistömme kanssa ja pyrimme tähän kolmen tavoitteen kautta:

 • Kannustamme yli puolet Suomen ammattimaisista kiinteistönomistajista asettamaan tavoitteekseen hiilineutraalin energiankäytön.
 • Teemme yhdessä kiinteistö-, rakennus- ja energia-alan toimijoiden kanssa yhteisen hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman.
 • Varmistamme, että kaikissa merkittävissä rakennetun ympäristön hankkeissa huomioidaan vähähiilisyys ja kiertotalous.

Tarjoamme sinulle

 • Merkityksellisen työn toimialan muutoksen vauhdittajana.
 • Monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä.
 • Mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi ja verkostoitua laajasti toimialalla organisaatioiden, järjestöjen ja päätöksentekijöiden kanssa.
 • Laajan kansainvälisen yhteistyöverkoston.
 • Kilpailukykyisen palkan ja joustavat työajat ja -tavat. Toimistomme sijaitsee Helsingin Kampissa hyvien kulkuyhteyksiä äärellä, työskentelemme hybridimallin mukaisesti etänä ja läsnä.
 • Mahdollisuuden tutustua parhaisiin suomalaisiin ja ulkomaalaisiin kiertotalousjulkaisuihin, kartuttaa omaa ja koko toimialan kiertotalousosaamista.

Asiantuntijan tehtävissä

Asiantuntijana toimit osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaisesti alan kiertotalousosaamisen ja -koulutuksen kehittäjänä, kiertotalouden verkostojen vetäjänä sekä kansainvälisessä yhteistyössä.

 • Kehitämme kiertotalouskoulutusta yhdessä alan korkeakoulujen ja muiden koulutusorganisaatioiden kanssa.
 • Edistämme myös kansainvälistä kiertotaloustoimintaa. Työssä korostuu osaamisen ja hyvien käytäntöjen tuonti ja vienti Suomen rajojen yli – etenkin Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan.
 • Autamme myös suoraan alan yrityksiä kiertotalouskysymysten parissa – toiveena olisikin, että sinulla on näkemystä, kuinka kiinteistö- ja rakennusalan kiertotaloutta parannetaan ja siirtymää vauhditetaan.

Edellytämme sinulta

 • Kiinteistö- ja rakennusalan koulutusta sekä ymmärrystä arvoketjun eri osapuolten rooleista ja mahdollisuuksista edistää siirtymää kohti hiilineutraaliutta.
 • Hyvät kirjalliset ja suulliset viestintätaidot suomeksi ja englanniksi.
 • Rohkeaa, innostunutta, ratkaisukeskeistä asennetta ja positiivista otetta johtaa muutosta.
 • Kiinnostusta ja kykyjä nykyaikaiseen asiantuntijaviestintään.

Toivomme sinulta

 • Vähintään viiden vuoden relevanttia työkokemusta ja toimialan tuntemusta. 
 • Kokemusta projektien ja/tai verkostojen johtamisesta.
 • Yleisiä työelämätaitoja, kuten itsenäinen työote ja toimeen tarttuminen, yhteistyö- ja tiimitaidot, tietotekniset valmiudet sekä tilaisuuksien toteuttaminen.

Eduksesi katsotaan lisäksi

 • Jo olemassa olevat yhteistyösuhteet alan korkeakouluihin ja muihin täydennyskoulutusorganisaatioihin.
 • Kokemus kouluttajana toimimisesta.
 • Substanssiosaaminen esimerkiksi rakentamisen kiertotaloudesta, infra-alalta tai urakoinnista, vastuullisesta liiketoiminnasta ja/tai kiinteistö- ja rakennusalan kansainvälinen kokemus.
 • Näkemystä yritys- ja organisaatiojäsenistä koostuvan yhdistyksen toiminnan ja vaikuttavuuden kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. 

Hae tehtävään 1.3.2022 mennessä

Työtehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja alkaa mahdollisimman pian, yhteisen sopimuksemme mukaisesti. Aloitamme keskustelut mielellään ja hakuaikana!

Toivomme, että kerrot meille napakalla viestillä työkokemuksestasi, motivaatiostasi ja mitä osaamista juuri sinä voit tuoda FIGBC:lle. Liitä myös viestiin mukaan CV ja palkkatoiveesi. Voit myös kertoa mahdollisten suosittelijoiden yhteystiedot.

Lähetä hakemus 1.3.2022 mennessä osoitteeseen: mikko.nousiainen(at)figbc.fi.  

Laita viestisi otsikoksi Asiantuntijan työhakemus, niin tiedämme poimia oikeat viestit. Etenemme valintaprosessissa mahdollisuuksien mukaan jo ennen hakuajan täyttymistä. 

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Mikko Nousiainen, puh 040 525 8440, maanantaina 21.2.2022 klo 9 – 11:00 ja torstaina 24.2.2022 klo 9 – 10:00. Voit myös soittaa kehityspäällikkö Lauri Tähtiselle 23.2.2022 keskiviikkona klo 12–14,puh. 040 486 5400. Tarvittaessa lähetä viesti ja ehdota muuta aikaa keskustelulle.

Green Building Council Finland 

Green Building Council Finlandin tavoitteena on, että rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Vankka asiantuntemus ja osallistava yhteistyö ovat toimintamme keskiössä. Kaikkea työtä ohjaavat arvomme vaikuttavuus, innostavuus ja avoimuus. Näytämme suunnan ja autamme matkalla.

Tutustu meihin, toimintaamme ja käynnissä oleviin hankkeisiin

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Askeleet vähähiiliseen rakentamiseen päivitetty painos julkaistu

22.3.2023
Tämä käytännönläheinen opas auttaa alkuun, kun yrityksessänne pohditaan mihin oma tavoitetaso pitäisi asettaa, tai mitä olisi paras tehdä seuraavaksi. Askeleet vähähiiliseen rakentamiseen -opas on tarkoitettu rakennushankkeidensa ilmastovaikutusten vähentämiseen tähtääville organisaatioille

5+1 faktaa Rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä

17.3.2023
Keskustelua Rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä on ollut runsaasti, eikä väärinkäsityksiltäkään ole vältytty. On hyvä, että keskustelua käydään, sillä kansallisen mielipiteen luominen on ajankohtaista juuri nyt. Yhteisen mielipiteen luomiseksi olisi kuitenkin tärkeää, että

Usein kysyttyjä kysymyksiä EU-taksonomiasta 

17.3.2023
Osana Euroopan vihreän kehityksen ohjelmaa EU on julkaissut kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmän eli taksonomian. Taksonomian tarkoituksena on määritellä yhteisesti, mitkä toiminnot voidaan katsoa kestäviksi. Taksonomia muodostuu asetuksesta ja sen perusteella annetusta

Kestävät lähiöt ja lähiöiden kehittämisen tulevaisuus

14.3.2023
Keskiviikkona 1.3.2023 Turku Science Park oy:n clean kärkiala ja Green Building Council Finland järjestivät Kestävät lähiöt -webinaarin ja keskustelutilaisuuden Turun Tiedepuiston Vierailu- ja innovaatiokeskus Joessa. Tilaisuudessa Turun seudun toimijat kutsuttiin

Infra-ala ei ole jähmeä jättiläinen 

3.3.2023
Infra-ala tuottaa rakennetun ympäristön perustan, joka on väylien muodossa hyvinkin näkyvää ja toisaalta kuitenkin useimmiten maanpinnan alle sijoitettua ja siten näkymättömissä. Kaikelle infralle yhteistä on se, että hyvin toimiessaan infra

Ympäristösertifointien määrä jatkaa tasaista kasvua 

27.2.2023
Käytönaikaiset ympäristöluokitukset antavat viitekehyksen kiinteistön vastuulliseen hallintaan ja ylläpitoon. Jatkona aiemmalle ympäristöluokitusten markkinakatsaukselle järjestimme 17.2.2023 webinaarin kiinteistöjen käytönaikaisista ympäristöluokituksista.    Kaiken kaikkiaan kolmannen osapuolen myöntämät ympäristösertifioinnit rakennuksen suunnitteluun, rakentamiseen ja ylläpitoon

Tulevaisuuden kestävä infrastruktuuri 

24.2.2023
Kestävyys suuntautuu väistämättä tulevaisuuteen. Se on maailmanlaajuisesti, alueellisesti ja paikallisesti tapahtuvaa jatkuvaa ja ohjattua muutosta, jonka kautta pyritään tuottamaan hyvinvointia entistä ekologisemmin, taloudellisemmin ja sosiaalista ja kulttuurista pääomaa vaalien.   Kestävän

Rakennusmateriaalien uudelleenkäyttöön tähtäävä aloite antaa uusia taitoja pohjoismaisten ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille 

14.2.2023
Nordic Innovationin rahoittama projekti Nordic Sustainable Construction käynnistää ohjelman, jonka tavoitteena on vahvistaa Pohjoismaiden ammatillisten oppilaitosten opiskelijoiden käytännön osaamista rakennusmateriaalien uudelleenkäytöstä. Hankkeessa kartoitetaan, kehitetään, jaetaan ja arvioidaan uusia ammatillisen opetuksen

Rakentamisen kiertotalous -tilaisuudessa kartoitettiin keinoja kiertotalouden edistämiseksi rakennushankkeissa 

9.2.2023
HIKKA-hanke ja FIGBC järjestivät 24.1. yhteisen verkostotilaisuuden Joensuun Tiedepuistossa. Tilaisuuden tavoitteena oli jakaa tietoa kiertotalouden ja vähähiilisyyden ratkaisuista kaupunkiympäristöalalla. Päivän esityksissä keskityttiin erityisesti infrarakentamiseen. Tilaisuuden lopussa keskusteltiin yhdessä siitä, mitä

Peikko, YIT ja Lukkaroinen julkaisevat tiekarttansa

8.2.2023
#BuildingLife -projektissa kokoamme kiinteistö- ja rakennusalalla toimivien organisaatioiden omia toimintaohjelmia tai tiekarttoja kannustamaan jokaista alalla toimivaa laatimaan omansa! Julkaisemme nyt Peikko Finlandin, YIT Suomen ja Lukkaroinen Arkkitehdit Oy:n suunnitelmat. YIT

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmää pilotoidaan Keravalla, Mynämäellä, Vantaalla ja Espoossa 

6.2.2023
Green Building Council Finland aloittaa hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmän pilotoinnin. Määritelmää ovat kirjoittaneet FIGBC Alueet -toimikunnan kymmenhenkisen työryhmän ohjaamana Roosa Leino, A-Insinöörit Rakennuttaminen sekä Ella Lahtinen, Green Building Council Finland.

Opi kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouden perusteet – maksutta! 

3.2.2023
Julkaisimme Kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouteen perehdyttävän verkkokurssin syyskuussa. Jatkamme nyt verkkokurssin maksuttomuutta kesäkuun loppuun saakka!   Kurssia suorittamassa on ollut nyt hieman alle 80 henkeä, keskiarvo kurssille annetuista palautteista on 8,1.