Green Building Council Finland

Työpaikkailmoitus: Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntija

Haemme työkaveriksi rakennetun ympäristön toimialaa tuntevaa ja kiertotaloudesta innostunutta

Asiantuntijaa

Toivomme tiimiimme henkilöä, joka ymmärtää rakennetun ympäristön toimialaa ja sen mahdollisuuksia siirtyä kohti hiilineutraaliutta. Toiveissamme on myös, että olet sosiaalinen, uskallat kyseenalaistaa olemassa olevia käytäntöjä ja etsit kehitysmyönteisesti uusia ratkaisuja. Toimenkuvasi, tarkempi työnimikkeesi ja vastuusi sovitaan vahvuuksiesi ja mielenkiintosi mukaan. Meille on tärkeintä, että haluat tehdä töitä kanssamme kohti yhteisiä tavoitteita.

Green Building Council Finlandin visio on, että rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Toimimme tiiviissä yhteistyössä kansainvälisen verkostomme ja jäsenistömme kanssa ja pyrimme tähän kolmen tavoitteen kautta:

 • Kannustamme yli puolet Suomen ammattimaisista kiinteistönomistajista asettamaan tavoitteekseen hiilineutraalin energiankäytön.
 • Teemme yhdessä kiinteistö-, rakennus- ja energia-alan toimijoiden kanssa yhteisen hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman.
 • Varmistamme, että kaikissa merkittävissä rakennetun ympäristön hankkeissa huomioidaan vähähiilisyys ja kiertotalous.

Tarjoamme sinulle

 • Merkityksellisen työn toimialan muutoksen vauhdittajana.
 • Monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä.
 • Mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi ja verkostoitua laajasti toimialalla organisaatioiden, järjestöjen ja päätöksentekijöiden kanssa.
 • Laajan kansainvälisen yhteistyöverkoston.
 • Kilpailukykyisen palkan ja joustavat työajat ja -tavat. Toimistomme sijaitsee Helsingin Kampissa hyvien kulkuyhteyksiä äärellä, työskentelemme hybridimallin mukaisesti etänä ja läsnä.
 • Mahdollisuuden tutustua parhaisiin suomalaisiin ja ulkomaalaisiin kiertotalousjulkaisuihin, kartuttaa omaa ja koko toimialan kiertotalousosaamista.

Asiantuntijan tehtävissä

Asiantuntijana toimit osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaisesti alan kiertotalousosaamisen ja -koulutuksen kehittäjänä, kiertotalouden verkostojen vetäjänä sekä kansainvälisessä yhteistyössä.

 • Kehitämme kiertotalouskoulutusta yhdessä alan korkeakoulujen ja muiden koulutusorganisaatioiden kanssa.
 • Edistämme myös kansainvälistä kiertotaloustoimintaa. Työssä korostuu osaamisen ja hyvien käytäntöjen tuonti ja vienti Suomen rajojen yli – etenkin Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan.
 • Autamme myös suoraan alan yrityksiä kiertotalouskysymysten parissa – toiveena olisikin, että sinulla on näkemystä, kuinka kiinteistö- ja rakennusalan kiertotaloutta parannetaan ja siirtymää vauhditetaan.

Edellytämme sinulta

 • Kiinteistö- ja rakennusalan koulutusta sekä ymmärrystä arvoketjun eri osapuolten rooleista ja mahdollisuuksista edistää siirtymää kohti hiilineutraaliutta.
 • Hyvät kirjalliset ja suulliset viestintätaidot suomeksi ja englanniksi.
 • Rohkeaa, innostunutta, ratkaisukeskeistä asennetta ja positiivista otetta johtaa muutosta.
 • Kiinnostusta ja kykyjä nykyaikaiseen asiantuntijaviestintään.

Toivomme sinulta

 • Vähintään viiden vuoden relevanttia työkokemusta ja toimialan tuntemusta. 
 • Kokemusta projektien ja/tai verkostojen johtamisesta.
 • Yleisiä työelämätaitoja, kuten itsenäinen työote ja toimeen tarttuminen, yhteistyö- ja tiimitaidot, tietotekniset valmiudet sekä tilaisuuksien toteuttaminen.

Eduksesi katsotaan lisäksi

 • Jo olemassa olevat yhteistyösuhteet alan korkeakouluihin ja muihin täydennyskoulutusorganisaatioihin.
 • Kokemus kouluttajana toimimisesta.
 • Substanssiosaaminen esimerkiksi rakentamisen kiertotaloudesta, infra-alalta tai urakoinnista, vastuullisesta liiketoiminnasta ja/tai kiinteistö- ja rakennusalan kansainvälinen kokemus.
 • Näkemystä yritys- ja organisaatiojäsenistä koostuvan yhdistyksen toiminnan ja vaikuttavuuden kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. 

Hae tehtävään 1.3.2022 mennessä

Työtehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja alkaa mahdollisimman pian, yhteisen sopimuksemme mukaisesti. Aloitamme keskustelut mielellään ja hakuaikana!

Toivomme, että kerrot meille napakalla viestillä työkokemuksestasi, motivaatiostasi ja mitä osaamista juuri sinä voit tuoda FIGBC:lle. Liitä myös viestiin mukaan CV ja palkkatoiveesi. Voit myös kertoa mahdollisten suosittelijoiden yhteystiedot.

Lähetä hakemus 1.3.2022 mennessä osoitteeseen: mikko.nousiainen(at)figbc.fi.  

Laita viestisi otsikoksi Asiantuntijan työhakemus, niin tiedämme poimia oikeat viestit. Etenemme valintaprosessissa mahdollisuuksien mukaan jo ennen hakuajan täyttymistä. 

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Mikko Nousiainen, puh 040 525 8440, maanantaina 21.2.2022 klo 9 – 11:00 ja torstaina 24.2.2022 klo 9 – 10:00. Voit myös soittaa kehityspäällikkö Lauri Tähtiselle 23.2.2022 keskiviikkona klo 12–14,puh. 040 486 5400. Tarvittaessa lähetä viesti ja ehdota muuta aikaa keskustelulle.

Green Building Council Finland 

Green Building Council Finlandin tavoitteena on, että rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Vankka asiantuntemus ja osallistava yhteistyö ovat toimintamme keskiössä. Kaikkea työtä ohjaavat arvomme vaikuttavuus, innostavuus ja avoimuus. Näytämme suunnan ja autamme matkalla.

Tutustu meihin, toimintaamme ja käynnissä oleviin hankkeisiin

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

FIGBC Kesätervehdys – Kiitos, kannustus ja innostus!

23.6.2022
FIGBC lomailee pääsääntöisesti 4.7. – 31.7. aikana.Kiireellisissä asioissa olettehan yhteydessä 4.7. – 15.7. Arto Bäckströmiin ja 25.7. – 31.7. Lauri Tähtiseen. Kiitos keväästä! Enhän muuta voi kuin kiitellä, kun kertaan

Yli 40 #BuildingLifen kannattajaa!

20.6.2022
#BuildingLifen kannattajaksi liittyvät Sitowise, Y-Säätiö, OP Kiinteistösijoitus Oy, Yeseco ja Solnet. Kannattajaorganisaatiot antavat tukensa #BuildingLife Hiilineutraali rakennettu ympäristö 2035 toimintaohjelmalle ja ovat joko laatineet tai sitoutuvat laatimaan itselleen toimintaohjelman, jolla

World Green Building Week 12.9. – 16.9.2022

17.6.2022
BuildingforEveryone #WGBW2022 #BuildingToCOP27 Kansainvälinen World Green Building Week (”Week”) on vuosittainen kampanja, joka kannustaa kestävän rakennetun ympäristön rakentamiseen kaikille, kaikkialla. Kampanjan järjestää World Green Building Council, yhdessä kansallisten Green Building

Kutsu kaikille FIGBC jäsenille – näytä tukesi yhteisille tavoitteille

14.6.2022
Kutsumme kaikki jäsenemme mukaan osoittamaan, että tämä verkosto haluaa kirittää toimialamme yhteistyötä, innovaatioita ja liiketoimintamalleja kohti hiilineutraaliutta. Ilmoittautukaa #BuildingLife kannattajaksi Ilmoittautukaa #BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman kannattajaksi. Lähettäkää organisaationne logo

MEP Miapetra Kumpula-Natri #BuildingLifen lähettilääksi

13.6.2022
Olemme iloisia voidessamme kertoa, että Euroopan parlamentin jäsen Miapetra Kumpula-Natri liittyy #BuildingLife lähettiläiden joukkoon! #BuildingLife Suomessa ja Euroopassa #BuildingLife on kymmenen eurooppalaisen Green Building Councilin yhteinen projekti, jonka tavoitteena on

Rakentamisen kiertotalouden data ja sosiotekninen muutos Oulussa

9.6.2022
Oulun seudun kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouden ammattilaisten tapaaminen järjestettiin 7.6.2022 FIGBC:n KIRA-kioski 2.0 projektin yhteistyössä LIKE – Liiketoimintaa kiertotaloudesta -hankkeen kanssa. Aiheena oli erityisesti Rakentamisen kiertotalous ja data. Tapani Mäkikyrö

Betoniyritykset tutkivat, voisiko purkuvillalla osin korvata sementin

6.6.2022
Betonin sideaineena käytettävä sementti tuottaa jopa 5–8 % koko maapallon kasvihuonekaasujen päästöistä. Edistääkseen kierrätysmateriaalien käyttöä betonin valmistuksessa Helsingin kaupunki kutsuu alan yritykset kokeilemaan, miten purkuvillaa voitaisiin hyödyntää betoniresepteissä. Kokeilujen raaka-aineeksi

Urbaani biodiversiteetti -webinaarin kooste

25.5.2022
Rakennusalan yritykset ovat alkaneet kehittämään toimintaansa vähähiilisemmäksi. Rakennuksia suunnitellaan mahdollisimman energiatehokkaiksi ja kiertotalouden ratkaisuja pilotoidaan ja pyritään tuomaan mukaan hankkeisiin. Katse alkaakin siirtymään vähitellen kokonaisvaltaisemman ympäristökestävyyden suuntaan. Rakentamisen vaikutuksia halutaan

WorldGBC EU Policy Whole Life Carbon Roadmap – kohti ilmastokestävää Eurooppaa

24.5.2022
Lehdistötiedote 24.5.2022 klo 11:00 Suomen aikaa #BuildingLife on kymmenen eurooppalaisen Green Building Councilin yhteinen projekti, jonka tavoitteena on nostaa materiaalisidonnaisten päästöjen vähentäminen EU:n, jäsenvaltioiden ja yritysten keskeiseksi ilmastotavoitteeksi. Suomessa olemme

#BuildingLife – Lisää kannattajia lisää tiekarttoja!

23.5.2022
#BuildingLifen tavoitteisiin on nyt sitoutunut yhteensä 39 organisaatiota, kun Laattapiste ja Kontiotuote Oy liittyvät BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman kannattajaksi. Kannattajaorganisaatiot ovat joko laatineet tai sitoutuvat laatimaan itselleen toimintaohjelman, jolla

KIRAkiertotalouden innovaatiot ja yhteistyö Tampereen seudulla 

17.5.2022
Tampereen seudun kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouden ammattilaisten tapaaminen järjestettiin 11.5.2022 FIGBC:n KIRA-kioski 2.0 projektin ja Tampereen yliopiston RATKI-hankkeen sekä ReCreate-hankkeen kanssa. Tapaamisen teemana olivat ” Innovaatiot, yhteistyö ja muuttuva sääntely”. 

Elina Samila FIGBC asiantuntijaksi

2.5.2022
Rakennusalan DI (TKK) Elina Samila aloittaa Green Building Council Finlandin uutena asiantuntijana toukokuun 2022 alussa. Työssään Samila tulee keskittymään erityisesti kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouteen. Koko työuransa rakennusalalla monipuolisesti eri tehtävissä