15.10.2021

Työpaikkailmoitus: Kestävän rakennetun ympäristön muutoksentekijä

Tule vauhdittamaan toimialamme markkinamuutosta ja siirtymää kiertotaloudelliseen, hiilineutraaliin yhteiskuntaan. Etsimme sinua  Kestävän rakennetun ympäristön muutoksentekijä  Haemme rakennetun ympäristön toimialaa tuntevaa ja kestävään kehitykseen vahvasti sitoutunutta henkilöä työskentelemään tiimissämme asiantuntijana ja projektipäällikkönä. Toimenkuvasi, tarkempi työnimikkeesi ja vastuusi sovitaan vahvuuksiesi ja mielenkiintosi mukaan. FIGBC:n visio on, että vuonna 2035 Suomen rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua […]

Tule vauhdittamaan toimialamme markkinamuutosta ja siirtymää kiertotaloudelliseen, hiilineutraaliin yhteiskuntaan. Etsimme sinua 

Kestävän rakennetun ympäristön muutoksentekijä 

Haemme rakennetun ympäristön toimialaa tuntevaa ja kestävään kehitykseen vahvasti sitoutunutta henkilöä työskentelemään tiimissämme asiantuntijana ja projektipäällikkönä. Toimenkuvasi, tarkempi työnimikkeesi ja vastuusi sovitaan vahvuuksiesi ja mielenkiintosi mukaan.

FIGBC:n visio on, että vuonna 2035 Suomen rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua ja toimii kiertotalouden periaatteiden mukaisesti. Tähän visioon pyrimme muun muassa seuraavien kolmen strategisen tavoitteen kautta:

  • Kannustamme yli puolet Suomen ammattimaisista kiinteistönomistajista asettamaan tavoitteekseen hiilineutraalin energiankäytön.
  • Teemme yhdessä kiinteistö-, rakennus- ja energia-alan toimijoiden kanssa yhteisen hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman.
  • Varmistamme, että kaikissa merkittävissä rakennetun ympäristön hankkeissa huomioidaan vähähiilisyys ja kiertotalous.

Ja näiden strategisiin tavoitteisiin perustuvat työmme ja projektit, joilla toteutamme siirtymää kohti hiilineutraalia kiertotalousyhteiskuntaa.

Odotamme sinulta

  • Kokemusta kiinteistö- ja rakennusalalta sekä ymmärrystä arvoketjun eri osapuolten rooleista ja mahdollisuuksista edistää siirtymää kohti hiilineutraaliutta.
  • Kokemusta projektien ja/tai verkostojen johtamisesta.
  • Rohkeaa, innostunutta, ratkaisukeskeistä asennetta ja positiivista otetta johtaa muutosta, sillä osaamistasi tarvitaan esimerkiksi toimikunnissamme.
  • Halua ja kykyä nykyaikaiseen asiantuntijaviestintään sekä keskeisten viestintäkanavien sujuvaa hallintaa. Osallistuminen julkiseen keskusteluun on yksi osa työtämme!

Toivomme sinulta

  • Vähintään 5 vuoden relevanttia työkokemusta ja toimialan tuntemusta. 
  • Hyvät kirjalliset ja suulliset viestintätaidot suomeksi ja englanniksi, sillä osallistumme paljon myös kansainväliseen yhteistyöhön.
  • Yleiset työelämätaidot, kuten itsenäinen työote ja toimeen tarttuminen, yhteistyö- ja tiimitaidot, tietotekniikan valmiudet sekä tilaisuuksien toteuttaminen.

Eduksesi katsotaan lisäksi

  • Substanssiosaaminen esimerkiksi rakentamisen kiertotaloudesta, infra-alalta tai urakoinnista, vastuullisesta liiketoiminnasta ja/tai kiinteistö- ja rakennusalan kansainvälinen kokemus.
  • Näkemys yritys- ja organisaatiojäsenistä koostuvan yhdistyksen toiminnan ja vaikuttavuuden kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. 

Tarjoamme sinulle

  • Merkityksellisen työn toimialan markkinamuutoksen vauhdittajana.
  • Monipuoliset ja mielenkiintoiset työtehtävät.
  • Mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi ja verkostoitua laajasti toimialalla organisaatioiden, järjestöjen ja viranomaisten kanssa.
  • Laajan kansainvälisen yhteistyöverkoston. 
  • Kilpailukykyisen palkan, joustavat työajat ja -tavat.

Tervetuloa rakentamaan kanssamme tulevaisuuden rakennettua ympäristöä – tai jos tunnet juuri tähän tehtävään sopivan henkilön, välitä viestimme hänelle! 

Hakeminen 

Työtehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja alkaa mahdollisimman pian, yhteisen sopimuksemme mukaisesti.  

Lähetä osaamistasi ja motivaatiotasi kuvaava hakemus, CV ja palkkatoiveesi 31.10.2021  mennessä osoitteeseen: mikko.nousiainen(at)figbc.fi. Voit myös esittää suosittelijoita jo hakemuksen yhteydessä.

Laita viestisi otsikoksi Työhakemus, niin tiedämme poimia oikeat viestit. Etenemme valintaprosessissa mahdollisuuksien mukaan jo ennen hakuajan täyttymistä. 

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Mikko Nousiainen, puh 040 525 8440, 22.10.2021 klo 9 – 11:00 ja 29.10.2021 klo 9 – 11:00. Muinakin aikoina voit soittaa ja jättää tarvittaessa soittopyynnön viestinä. Lisätietoja tarvittaessa myös kehityspäällikkö Lauri Tähtiseltä, puh 040 486 5400.

Green Building Council Finland 

Green Building Council Finland on Suomen vaikuttavin ja laaja-alaisin kestävän rakennetun ympäristön yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on tuoda hiilineutraalit, kiertotalouden mukaiset ja kestävää elämäntapaa tukevat ratkaisut luonnolliseksi osaksi kaikkea kiinteistö- ja rakennusalan toimintaa. FIGBC on yksi maailmanlaajuisen World Green Building Council -verkoston noin 70 kansallisesta Green Building Councilista. FIGBC:n jäseninä on yli 250 Suomen kiinteistö- ja rakennusalalla toimivaa yritystä ja yhteisöä. 

Toimistomme sijaitsee Helsingin Kampissa hyvien kulkuyhteyksiä äärellä. 

Muita julkaisuja ja oppaita

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun