Uusi hanke vauhdittaa taloyhtiöiden digiloikkaa ja luo ilmastoviisasta kaupunkia

Tiedon pirstaloituminen taloyhtiöissä on pullonkaula uusien palveluiden ja ratkaisujen kehittämiselle ja käyttöönotolle. Syksyllä starttaamme uuden yhteishankkeen, jonka tavoitteena on taloyhtiöiden digiloikkaa vauhdittamalla saada asunto-osakeyhtiöt ja asukkaat aktiivisiksi osaksi älykaupunkia ja energiatehokkuusremonttien kysyntä kasvuun. Mukana ovat GBC:n lisäksi Helsingin ja Vantaan kaupungit, Forum Virium Helsinki. Hanketta valmisteltiin Sitran tuella.

Jotta voimme luoda ilmastoviisaan kaupungin ja saavuttaa asetetut päästötavoitteet, tarvitsemme digitalisaation valjastamista entistä paremmin taloyhtiöiden, osakkaiden, asukkaiden, isännöitsijöiden ja muiden osapuolten käyttöön.

Myös osakkaan ja asukkaan näkökulmasta on tärkeää helpottaa tiedon saantia, jotta omistajat innostuisivat energiatehokkuuden kehittämisestä ja uusiutuvan energian ratkaisuista ja sitoutuisivat taloyhtiön pitkäjänteiseen kehittämiseen.

Taloyhtiöiden cleantech-markkinoiden kehittämiseksi Helsingin ja Vantaan kaupungit, Forum Virium Helsinki sekä Green Building Council Finland ovat Sitran tuella valmistelleet yhteishankkeen, joka valittiin rahoituksen saajaksi 6Aika-strategiaa tukevassa Euroopan aluekehitysrahaston EAKR-hankehaussa.

Hankkeessa vauhditetaan taloyhtiöiden digiloikkaa:

  • määrittelemällä datan omistamisen (avoin data vs. omadata) ja luvittamisen käytännöt asunto-osakeyhtiöissä
  • keräämällä tietoalustoille taloyhtiötietoa ja kehittämällä omadatan jakamista kaupunkitietomallissa
  • markkinoimalla uusia alustoja, palveluita ja datalähtöistä johtamista taloyhtiölle
  • sparraamalla digitaalisia ja tietopalveluita tarjoavia yrityksiä omadatan ja avoimen datan käytössä sekä asiakasymmärryksen kehittämisessä.

Hanke käynnistyy syksyllä 2018 ja jatkunee aina vuoden 2020 loppuun saakka. Ota yhteyttä, jos hanke kiinnostaa ja haluat laajentaa palvelutarjontaasi taloyhtiöille! Mukaan etsitään myös helsinkiläisiä ja vantaalaisia taloyhtiöitä, jotka voivat tarjota taloyhtiötietojaan hankkeen käyttöön ja saada samalla pitkäjänteiseen energiatehokkuuden parantamiseen liittyvää tukea. [hr]

Lisätietoja:

Lauri Tähtinen, Green Building Council Finland, etunimi.sukunimi@figbc.fi

Mikko Nousiainen, Green Building Council Finland, etunimi.sukunimi@figbc.fi

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami