Menu
Menu

Vihreä rakentaminen Suomessa: kiinteistöjen ympäristötehokkuusmittarit

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook

Green Building Council Finlandin tärkein tehtävä vuonna 2011 on luoda Suomeen mittarit, joilla voidaan mitata kiinteistön ja sen käytön ympäristötehokkuutta.

FIGBC:n hallitus linjasi, että Suomessa ei tulla valitsemaan yhtä yksittäistä rakennusten ympäristöluokitustyökalua, kuten LEEDiä. Markkinoiden annetaan käyttää kuhunkin tilanteeseen parhaiten soveltuvia työkaluja (mm. Promise, LEED, BREEAM, Sisäilmastoluokitus, WWF Green Office, EU Green Building, Rakentajan ekolaskuri).

Tavoitteena on määrittää 5–10 ylätason mittaria, joilla voitaisiin mitata kiinteistön ja sen käytön ympäristötehokkuutta.

FIGBC linjasi kokouksessaan vuoden 2011 toimintaa myös muilta osin. Kokouksen sisällöstä voi lukea lisää täältä.

Mikä Green Building Council Finland?

FIGBC on yhdistys, joka kokoaa kestävän kehityksen osaamista Suomessa ja edustaa jäseniään aihepiiriin liittyvissä asioissa kotimaassa ja kansainvälisesti. FIGBC:n toiminta ulottuu koko rakennettuun ympäristöön ja sen elinkaareen. Kansalliset Green Building Councilit ovat voittoa tavoittelemattomia yhdistyksiä, joiden tavoitteena on edistää kestävän kehityksen mukaisia kiinteistö- ja rakentamisalan käytäntöjä. Yhdistykset kuuluvat maailmanlaajuiseen Green Building Council -verkostoon.

Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami