World Green Building Week -teemaviikko alkaa tänään!

World Green Building Week -teemaviikkoa vietetään tällä viikolla 98 maassa ympäri maailman. Tempauksella halutaan kiinnittää huomio kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön erilaisten tapahtumien ja tietoiskujen kautta.

 

Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Heli Kotilainen
Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Heli Kotilainen

Teemaviikolla esimerkiksi Saksassa tutustutaan uusiin kestäviin kaupunkikortteleihin ja sairaalarakennuksiin, Australiassa bongataan ympäristösertifioituja kohteita kaupunkisuunnistuksella, Museum of London kertoo ympäristöystävällisistä hankkeistaan ja museon omasta mehiläispesästä ja Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa esitellään vihreä hotelli.

Suomessa Green Building Council Finland tiedottaa koko viikon rakennetun ympäristön hankkeista ja tapahtumista teemoina koti, koulu ja toimisto. Järjestämme  mm. miniseminaarin toimitilojen valaistuksen merkityksestä paitsi energian säästöön myös työviihtyvyyteen ja tuottavuuteen sekä tutustumme Nokian toimitiloihin ja uudenlaisiin työtapoihin. Perjantaina vietämme SYKEn ja Mikrosoftin järjestämää Kansallista etätyöpäivää, jolloin säästämme työmatkoihin käytettyjä päästöjä ja aikaa.

Arjen pienillä teoilla voimme vaikuttaa paitsi ympäristön tilaan myös omaan hyvinvointiimme ja talouteemme. Teemaviikko herättää meitä ajattelemaan näitä pieniä tekoja, joilla on suuri merkitys. Asuminen tuottaa kotitalouksien kasvihuonepäästöistä 30 %, jolloin asumistavoilla on suuri merkitys paitsi ympäristöön myös asumisen kustannuksiin. Toimistojen tilaratkaisut ja uudet työnteon tavat voivat vähentää ratkaisevasti energiankulutusta, kustannuksia sekä oikein toteutettuna lisätä työviihtyvyyttä. Koulujen työtavat, materiaalien kierrätys ja oppilaiden osallistaminen kestävään koulujen käyttöön tuovat säästöjä sekä luovat yhteisöllisyyttä. Koulurakennusten monikäyttö luo tilojen käytön tehokkuutta, joka näkyy vähäisempänä investointitarpeena uusiin rakennuksiin. Tässä muutamia esimerkkejä arjen teoista, joilla voimme vaikuttaa ympäristötehokkuuteen, viihtyvyyteen ja terveyteemme. Lisää löydät viikon ohjelmasta!

Tutustu World Green Building Week -ohjelmaan!

 

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Scroll Up

Ilmoita alan tapahtuma

Bitnami