31.3.2021

YBT Oy Green Building Council Finlandin jäseneksi

Green Building Council Finlandin hallitus on hyväksynyt YBT Oy:n jäsenekseen. Green Building Council Finland (FIGBC) on yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on kestävä rakennettu ympäristö, joka on hiilineutraali, toimii kiertotaloutta toteuttaen ja mahdollistaa ihmisille kestävän ja laadukkaan elämän. YBT Oy on betonivalmisosien valmistaja sekä Suomen suurin betonielementtien viejä, joka tarjoaa täyden palvelun betonielementtien suunnittelusta asennukseen. Yli 60 […]

Green Building Council Finlandin hallitus on hyväksynyt YBT Oy:n jäsenekseen. Green Building Council Finland (FIGBC) on yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on kestävä rakennettu ympäristö, joka on hiilineutraali, toimii kiertotaloutta toteuttaen ja mahdollistaa ihmisille kestävän ja laadukkaan elämän.

YBT Oy on betonivalmisosien valmistaja sekä Suomen suurin betonielementtien viejä, joka tarjoaa täyden palvelun betonielementtien suunnittelusta asennukseen. Yli 60 -vuotiaan perheyrityksen toiminnassa yhdistyvät sekä vankan perustan perinteet että betonituoteteollisuuden uudet innovaatiot.

Vastuu ympäristöstämme on tärkeä osa YBT:n arvomaailmaa. Kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti YBT ottaa kaikessa toiminnassaan huomioon ympäristön vaatimukset. YBT:n tavoitteena on olla edelläkävijä betonituoteteollisuuden sekä kestävien sukupolvilta toisille kantavan rakentamisen kehityksessä.

Liittyminen Green Building Council Finlandin toimintaan tukee YBT:n tavoitteita olemalla betonituoteteollisuuden suunnannäyttäjä kiertotaloudessa ja resurssitehokkuudessa, haastaen samalla, niin oman kuin koko toimialan mukaan kehitykseen.

YBT:n Ylitornion tehtaan uusi lämpölaitos ilmentää hyvin yrityksemme ympäristötoimintaa. Sen hakesiilot on rakennettu betonielementtituotannon sivutuotteena valmistuvista ”lego” palikan tapaisista YBT-blockeista ja lämpölaitos käyttää polttoaineenaan elementtitehtaan jätepuusta murskattua haketta. Lämpölaitos mitoitettiin toimintamme mukaan, joten tehtaan kaikki jätepuu hyödynnetään lämmitykseen, kertoo Benjami Alapuranen.

FIGBC:n jäsenyydeltä odotamme uusia ideoita oman toimintamme kehittämiseen sekä kanavaa, jonka kautta voimme jakaa myös omaa tietouttamme koko rakennusalalle, kestävämmän maailman rakentamiseksi, sanoo YBT:n toimitusjohtaja Juha Alapuranen.

Lämpimästi tervetuloa verkostoomme!

Muita julkaisuja ja oppaita

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun