Green Building Council Finland

Rakentamisen kiertotalouden jatkokoulutus

4.4.2023 | 9.30–15.00
FIGBC ja Helsingin kaupungin kiertotalouden klusteriohjelma järjestävät rakennusosien uudelleenkäyttöön keskittyvän kiertotalouden jatkokoulutuksen 4.4.

Rakennusosien uudelleenkäyttö vaatii rakennuksen suunnitteluprosessin uudistamista, yhteistyötä uudenlaisten toimijoiden kanssa sekä avointa tiedon jakamista. Samalla uudenlainen suunnitteluprosessi mahdollistaa uutta liiketoimintaa ja uusia kumppanuuksia. Kiertotalouden jatkokoulutuksessa pohditaan rakennustuotteiden kulkemista purkukohteesta uuteen rakennuskohteeseen: Millainen prosessi olisi? Ketä prosessissa on oltava mukana missäkin vaiheessa? Mitä tietoa kukakin tarvitsee ja milloin? Millaisia bisnesmahdollisuuksia uudessa prosessissa on?

Koulutuspäivä sisältää alustuksia ja keskustelua uudistetusta suunnitteluprosessista, sen tuomista muutoksista arvoketjun toimintaan sekä liiketoimintamahdollisuuksista.

Koulutus on tarkoitettu purkamisen ja uudisrakennussuunnittelun prosesseissa mukana oleville toimijoille, eli kiinteistönomistajille, arkkitehdeille, rakennesuunnittelijoille, purkusuunnittelijoille ja -kartoittajille, kuntotutkijoille, rakennuttajille, purku-urakoitsijoille, uudisrakennussuunnittelijoille sekä kiertotalouskonsulteille ja -asiantuntijoille.

Koulutukseen osallistuvilla tulee olla lähtötietona KIRA-alan kiertotalouden perusteet -verkkokurssi tai muutoin hankittu osaaminen kiertotaloudesta ja etenkin rakennusosien uudelleenkäytöstä.

 

Koulutuspäivän ohjelma:

9:30 Aamukahvit, tutustuminen sekä keskustelua kiertotaloudesta

10:00 Tiedon siirtyminen/siirtäminen ja yhteistyön avaaminen, miksi ja miten yritykset avaavat yhteistyötä ja tietoaan uudelleenkäytön suunnitteluprosessissa, Sami Lankiniemi, Sitowise

10:30 Tiedon alustaratkaisut, Paula Eskola, Motiva

11:00 Purkamisesta uuden rakentamiseen – prosessikaavioiden esittely, Antti Koponen, Rasek oy, ja Katja Lehtonen, Ytekki oy

11:30-12:30 Lounas (omakustanne)

12:30 Testicase: Eri osapuolten yhteistyö uuden prosessin kehittämisessä, Kirsi Ojala, SATO

13:00 Pienryhmäkeskustelua ja -tehtäviä prosesseista

Uudet yhteistyökumppanuudet
Tiedon siirtämisen ja jakamisen keinot ja alustat
Bisnescaset omaan organisaatioon

15:00 Päivä päättyy

Koulutuspäivä järjestetään Helsingin kaupunkiympäristötalolla (Työpajankatu 8, Helsinki). Koulutuspäivään ei voi osallistua etänä.

Koulutus on maksuton.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 27.3.