Kestääkö? FIGBC podcastit
FIGBC:n podcastissa keskustelua käydään alan asiantuntijoiden kanssa: millaisia konkreettisia neuvoja heillä on nopeuttaa toimialan vähähiilisyyttä ja kiertotaloutta?
Kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouden perusteet -verkkokurssi sisältää tutkittuun ja puolueettomaan tietoon perustuvaa luettavaa materiaalia ja faktaa kiertotaloudesta globaalisti ja Suomen tasolla. Kurssi koostuu kolmesta pakollisesta ja yhdestä vapaaehtoisesta osuudesta sekä näihin liittyvistä omaa pohdintaa herättelevistä itsenäisistä tehtävistä.
Kurssi on tarkoitettu kaikille KIRA-alan ammattilaisille. Kurssi sopii myös kiertotalousosaajille, jotka kaipaavat tarkempaa tietoa kiertotaloudesta KIRA-alalla.
Kurssi on FIGBC:n jäsenorganisaatioiden työntekijöille maksuton, muille 200 €/hlö (alv. 0 %, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa).
Kurssin laajuus on noin 10-15 tuntia.
Ilmoittaudu kurssille näin:
1. Luo tunnukset FIGBC:n Moodleen.
2. Täytä kiertotalouskurssin ilmoittautumislomake.
3. Tervetuloa! Saat verkkokoulutuksen käyttöoikeuden kahden kuukauden ajaksi. Lasku lähetetään kurssille ilmoittautumisen jälkeen.
Vähähiilisyyden ja elinkaaren hiilijalanjäljen perusteet -verkkokurssin läpikäytyäsi ymmärrät, mikä on kiinteistö- ja rakentamisalan vähähiilisyyden tilanne, miten rakennushankkeiden vähähiilisyyttä säännellään ja ohjataan, mitä ovat rakentamisen toimijoiden mahdollisuudet vähentää rakennushankkeiden päästöjä.
Kurssi on tarkoitettu kaikille kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaisille. Kurssi sopii myös vähähiilisyyden osaajille, jotka kaipaavat tarkempaa tietoa vähähiilisyydestä KIRA-alalla. Kurssi koostuu kolmesta pakollisesta ja yhdestä vapaaehtoisesta osuudesta sekä näihin liittyvistä omaa pohdintaa herättelevistä itsenäisistä tehtävistä.
Kurssi on nyt FIGBC:n jäsenorganisaatioiden työntekijöille maksuton, muille 200 €/hlö (alv. 0 %, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa).
Kurssin laajuus on noin 10-15 tuntia.
Ilmoittaudu kurssille näin:
1. Luo tunnukset FIGBC:n Moodleen.
2. Täytä vähähiilisyyskurssin väliaikainen ilmoittautumislomake.
3. Tervetuloa! Saat verkkokoulutuksen käyttöoikeuden kahden kuukauden ajaksi. Lasku lähetetään kurssille ilmoittautumisen jälkeen.
FIGBC:n podcastissa keskustelua käydään alan asiantuntijoiden kanssa: millaisia konkreettisia neuvoja heillä on nopeuttaa toimialan vähähiilisyyttä ja kiertotaloutta?
Kiinkon ja FIGBC:n yhteistyönä tekemän verkkokoulutuksen tarkoituksena on nostaa näkökulmia ja ajatuksia kenen tahansa KiRa-alan toimijan vastuullisuus- ja kestävyystyön tueksi.
Koulutuksessa käsitellään mm.: maapallon kantokykyä, raportointivelvoitteita, sosiaalista vastuullisuutta sekä raportointivelvoitteita ja säätelyä.
Jokaisessa jaksossa on mukana kaksi asiantuntijaa, jotka keskustelevat FIGBC:n Antti Ruuskan kanssa kestävyyden teemoista. Jokainen jakso kestää 20-30 minuuttia ja voit myös ottaa koulutuksen kuunteluun jakso kerrallaan.
Kirjaudu tai luo tunnukset KiinkoAkatemiaan, kirjoita hakukenttään ”Yritysvastuullisuus”, lisää tämä maksuton koulutus ostoskoriin ja näin kurssi näkyy omissa koulutuksissasi!
Nämä kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouteen perehdyttävät jaksot perustuvat tutkittuun ja puolueettomaan tietoon. Olet tervetullut myös suorittamaan verkkokurssin kiinteistö- ja rakennusalan kiertotaloudesta. Kurssilla kerrotaan tarkemmin toimialaa säätelevästä lainsäädännöstä ja saat kurssin suorituksen jälkeen todistuksen osaamisestasi. Lue lisää Rakennetun ympäristön kiertotaloudesta kertovilla sivuilla.
Tässä jaksossa puhumme jätehierarkiasta, siis kiertotalouden perustasta. Jätehierarkia eli etusijajärjestys tarkoittaa jätehuollon toiminnan tärkeysjärjestystä. Jätehierarkiaa on noudatettava kaikessa toiminnassa mahdollisuuksien mukaan ja se on määritelty EU:n jätedirektiivissä.
Kiertotalous tarkoittaa uusia toimintamalleja rakennuksen koko elinkaaressa. Kiertotaloutta voidaan toteuttaa jatkuvasti rakennuksen tai minkä tahansa tuotteen elinkaaren aikana. Kiertotalous ei ole rajoittunut paikkaan, vaan sitä voidaan toteuttaa kaikkialla. Erityisiä kiertotalouspuistoja on perustettu helpottamaan toistensa sivuvirtoja hyödyntävien yritysten yhteistyötä.
Mitä kiinteistö- ja rakennusalalla tulisi sitten tehdä kiertotalouden toteutumiseksi? Millaista osaamista eri tehtävissä toimivat tarvitsevat?Toteutuakseen kiertotalous tarvitsee uusia lähestymistapoja lähes kaikilla osa-alueilla, mutta ennen kaikkea meidän on pystyttävä myös irtaantumaan monista nykyisistä tavoistamme ja nykyisistä toimistamme, siis poisoppimaan.
Asuinalueiden kehittämiseen ja infrastruktuuriimme investoidaan runsaasti verovaroja ja käytetään merkittävästi luonnonvaroja. Alueiden suunnittelussa nämä kaksi komponenttia – infra ja rakennukset – yhdistyvät. Suuren volyyminsä vuoksi sekä aluesuunnittelu että infrasektori ovat merkittävässä roolissa kiertotalouden toteutuksessa.
Buildings contribute a staggering 37% of global carbon emissions. And their environmental impact lasts a long time even after the bulldozers have left. Almost three-quarters of these emissions arise from heating, cooling and powering these spaces. We spend 90% of our time indoors, so buildings also have an important role to play in supporting our health and wellbeing.
How can we design our spaces to be better for people and less harmful to the planet?
This series, produced by BBC StoryWorks and presented by WorldGBC, shows that long-term thinking can create buildings that help lift people up without letting the planet down.
A virtual exhibition and events series highlighting the built environment’s role in tackling the climate and ecological crises was created for COP26. Explore an immersive virtual reality exhibition to discover international projects offering solutions to the climate crisis. Accessible globally from a laptop, tablet or mobile device, this exhibition invites everyone to learn about innovative and sustainable ideas for buildings, cities and infrastructure that are having a positive impact on people’s lives.