Kestävän rakentamisen osaamista ja hyviä esimerkkejä

Kiinteistö- ja rakennusala tuottaa kolmanneksen Suomen päästöistä ja käyttää puolet maailman resursseista. Arvioiden mukaan Suomessa rakennetaan vuosittain noin kahdeksan miljoonaa neliötä uutta kerrosalaa, siitä n. 45 % asuinrakennuksia. Rakentamisella on iso rooli tulevaisuudessakin sillä sen avulla voidaan luoda puitteet meidän kaikkien kestävälle elämäntavalle. Kaikkialla Pohjoismaissa onkin suuntana säädellä rakentamisen päästöjä ja kiertotaloutta. Koko Euroopan unioni on asettanut tavoitteen olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Suuntaa ohjataan mm. EU-taksonomialla eli vihreään siirtymään investoitavalla rahalla.

Tästä kaikesta nousee meistä jokaiselle perustavanlaatuisia kysymyksiä. Miten minimoidaan energiantarve, siirretään sitä parempaan ajanhetkeen ja miten energiasta saadaan vähähiilistä? Tai miten siirrytään lineaaritaloudesta malliin, jossa rakennukset pysyvät käytössä pitkään, materiaalit kiertävät ja jätettä ei synny.

Alalta löytyy jo esimerkkejä, ensimmäisiä hyviä kokemuksia ja oppeja siitä, miten kestävyyssiirtymää tehdään yritys- ja hanketasolla. Green Building Council Finland, FIGBC kokoaa yhteen tietoa ja osaamista alan osaamisen kehittymisen ja myös päätöksenteon tueksi.

Tilaa itsellesi maksutta FIGBC:n uutiskirje!

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset ja tulevat tapahtumat. Uutiskirje on myös hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun