1.2.2023

Nollahiileen sitoutuneet – Avara ja Premico allekirjoittivat kansainvälisen Net Zero Carbon Buildings sitoumuksen 

Lehdistötiedote 1.2.2023 klo 11:00  Net Zero Carbon Building -sitoumuksen allekirjoittajat tavoittelevat hiilineutraalin energiankäytön lisäksi hiilineutraalia rakentamista. Kansainvälisen sitoumuksen taustalla ovat merkittävät tahot kuten C40-kaupunkiverkosto, World Green Building Council ja The Climate Group. Avara Amplus ja Premico Residential Fund III ovat sitoumuksen kuudes ja seitsemäs suomalainen allekirjoittaja.  Allekirjoitettu, julkinen sitoumus kertoo paitsi toiminnan tunnistetusta kiireestä, on […]

Lehdistötiedote 1.2.2023 klo 11:00 

Net Zero Carbon Building -sitoumuksen allekirjoittajat tavoittelevat hiilineutraalin energiankäytön lisäksi hiilineutraalia rakentamista. Kansainvälisen sitoumuksen taustalla ovat merkittävät tahot kuten C40-kaupunkiverkosto, World Green Building Council ja The Climate Group. Avara Amplus ja Premico Residential Fund III ovat sitoumuksen kuudes ja seitsemäs suomalainen allekirjoittaja. 

Allekirjoitettu, julkinen sitoumus kertoo paitsi toiminnan tunnistetusta kiireestä, on myös allekirjoittajille merkittävä mahdollisuus nostaa koko toimialan tavoitetasoa kerrasta korkeammalle. 

Net Zero Carbon Building sitoumus edellyttää, että vuoteen 2030 mennessä: 

  • Käytössä olevat kiinteistöt ovat erittäin energiatehokkaita, ja käyttävät pääosin uusiutuvaa energiaa. 
  • Lisäksi huomioidaan kylmäainevuotojen aiheuttamat ilmastopäästöt. 
  • Uudisrakentamisen ja laajojen peruskorjausten ennen käyttöä syntyviä tuotesidonnaisia päästöjä vähennetään mahdollisimman paljon. 
  • Päästöt, joita ei voida vähentää, kompensoidaan. 

Käytännössä allekirjoittajat raportoivat ja todentavat 

  • Oman kiinteistökannan energiankulutuksen, energiatehokkuusparannukset sekä vähennetyt päästöt ja edistyminen kohti nollahiilistä portfoliota. 
  • Tuotesidonnaiset päästöt lasketaan koko elinkaaren ajalta joko EN15978 standardin tai muun hyväksytyn kansallisen standardin mukaisesti. Lisäksi raportoidaan kompensoinnit, joilla tavoitellaan koko portfolion nollahiilisyyttä. 

Sitoumuksen aiemmat suomalaiset allekirjoittajat ovat Ylva, Antilooppi ja One Click LCA Ltd, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito ja Technopolis. Sitoumuksen sisältö sekä kaikki sen allekirjoittajat ovat nähtävissä World Green Building Council Finlandin sivuilla.

Lisätietoja: Lauri Tähtinen (lauri.tahtinen @ figbc.fi) 

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun