Tapahtumat

Ilmastoselvityksen laskentaohjeen sidosryhmätilaisuus

Tervetuloa 18.9.2024 webinaariin kuulemaan ilmastoselvityksen laskentaohjeen päivityksen aikataulusta ja suunnitelluista muutoksista.

keskiviikko 18.9.2024

15:00 - 16:00

Ilmoittaudu webinaariin

Tervetuloa FIGBC:n webinaariin kuulemaan ilmastoselvityksen laskentaohjeen päivityksen aikataulusta ja suunnitelluista muutoksista. Webinaarissa pääset myös vaikuttamaan laskentaohjeessa käsiteltäviin aiheisiin. Webinaarin jälkeen on lisäksi mahdollista antaa kirjallisia ehdotuksia laskentaohjeen sisällöstä. Huomioithan että itse asetuksen teksteihin ei voi enää vaikuttaa.

Ympäristöministeriön asetus rakennusten ilmastoselvityksestä ja rakennustuoteluettelosta on parhaillaan EU:ssa teknisessä notifikaatiossa. Asetuksen on tarkoitus astua voimaan vuoden 2026 alusta, jolloin useiden uudisrakennusten tulisi täyttää hiilijalanjäljen raja-arvot ennen käyttöönottoa.

Asetuksen lisäksi ilmastoselvityksen tekemistä ohjaa erillinen laskentaohje, joka perustuu asetukseen ja sen perustelumuistioon. Laskentaohjeen tarkoitus on ohjeistaa käytännön tasolla hankkeita asetuksen velvoitteiden toteuttamisesta ja sen tulkinnasta.

Tilaisuuden puhujina Lauri Tähtinen, Green Building Council Finland ja prof. Matti Kuittinen, Aalto-yliopisto.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Askeleet vähähiiliseen rakentamiseen

Tämä käytännönläheinen opas auttaa alkuun, kun yrityksessänne pohditaan mihin oma tavoitetaso pitäisi asettaa, tai mitä olisi paras tehdä seuraavaksi.

#BuildingLife pikaoppaat vähähiiliseen rakentamiseen

Green Building Council Finlandin ja A-Insinöörien tuottamat seitsemän pikaopasta vähähiiliseen rakentamiseen kattavat selkeästi hankkeen eri vaiheet. Rakennuttajan, arkkitehdin ja pääsuunnittelijan, rakennesuunnittelijan, taloteknisen suunnittelijan, urakoitsijan, infrarakennuttajan ja rakennustuotevalmistajan tiiviit pikaoppaat voit ladata maksutta käyttöösi.

Hiilineutraali rakennus -ohjeen pilotoinnin loppuraportti

Hiilineutraali rakennus -ohjeen pilotoinnin keskeisenä tavoitteena oli testata ohjetta ja sen toimivuutta erityyppisissä hankkeissa. Raportti kertaa pilotointiin osallistuneiden hankkeiden tiedot, tulokset, raportointipohjan, tunnistetut päivitystarpeet sekä yleisen palautteen.

Ohje luotettavan hiilineutraaliusväittämän tekemiseen – Hiilineutraalin rakennuksen ohje

Hiilineutraali rakennus -ohjeen tavoitteena on, että sidosryhmien on mahdollista ymmärtää mihin hiilineutraaliusväite perustuu ja varmistua sen uskottavuudesta. Siksi hiilineutraaliusväitteen esittäjän on aina perusteltava väitteensä riittävästi ja avattava läpinäkyvästi sitä, mihin väite perustuu.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun