World Green Building Week

WGBW24 Side event: Lindström Talon kiertotalousinnovaatiot

Helsingin kiertotalousklusterin ja Castellumin järjestämä tilaisuus on osa kansainvälistä World Green Building Week (WGBW24) -kampanjaa.

tiistai 10.9.2024

14:00 - 16:00

Ilmoittaudu mukaan

Järjestäjä: Helsingin kiertotalousklusteri ja Castellum

Castellum toteutti kesän 2024 aikana mittavan yleisten tilojen muutostyön ikonisessa 120-vuotiaassa Lindström Talossa Kalasataman kynnyksellä. Muutostyötä ohjasi Castellumin uudelleenkäyttö- sekä vähähiilisyystavoitteet, joiden myötä Castellum tähtää nettonollaan myös toistuvien tilamuutosten osalta vuoteen 2030 mennessä.

Hankkeessa pilotoitiin useita eri kiertotaloustoimenpiteitä, ja etsittiin skaalautuvia toimintamalleja koko alan hyödyksi sekä suunnitteluvaiheessa että urakan aikana, digitaalisia ulottuvuuksia unohtamatta.

Tervetuloa paikan päälle tutustumaan uudistuneisiin tiloihin ja kuulemaan lisää kohteen kiertotaloustoimista. Mint & More kertoo tilamuutoksen suunnittelun lähtökohdista, ja Spolia Design sekä zupply jakavat oppinsa uudelleenkäytön toteuttamisesta hankkeessa.

Paikan päälle mahtuu 50 osallistujaa. Varmista paikkasi pian!

Ohjelma

  • Tervetuloa
    Mira Jarkko, Helsingin kiertotalouden klusteriohjelma
  • Tilamuutoksen suunnittelu ja hiilijalanjälki
    Roosa Riski & Kristian Linnoinen, Mint & More
  • Uudelleenkäytön toimet ja opit kiinteistön saneeraushankkeessa
    Emilia Syväjärvi, Spolia Design
  • zupply-alusta vauhdittaa rakennusalan kiertotalouden toimintamalleja ja projekteja
    Kaisa Nauska, zupply
  • Kiertotalous kiinteistönomistajan näkökulmasta
    Elmeri Nordenswan, Castellum

Kierros yleisissä tiloissa.

Ilmoittaudu mukaan

Sinua voisi kiinnostaa myös

#BuildingLife pikaoppaat vähähiiliseen rakentamiseen

Green Building Council Finlandin ja A-Insinöörien tuottamat seitsemän pikaopasta vähähiiliseen rakentamiseen kattavat selkeästi hankkeen eri vaiheet. Rakennuttajan, arkkitehdin ja pääsuunnittelijan, rakennesuunnittelijan, taloteknisen suunnittelijan, urakoitsijan, infrarakennuttajan ja rakennustuotevalmistajan tiiviit pikaoppaat voit ladata maksutta käyttöösi.

BuildingLife Programme for Carbon Neutrality in the Built Environment

#BuildingLife National Roadmaps demonstrate how FIGBC suggests we adopt whole life carbon targets in Finland.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun