1.8.2023

2023 Advancing Net Zero Status raportti

2023 Advancing Net Zero Status -raportti kokoaa yksiin kansiin työn, jota kaikkialla Green Building Council -verkostossa tehdään rakennetun ympäristön päästöjen vähentämiseksi. Raportti esittelee muun muassa 35 eri GBC:tä, jotka osallistuvat WorldGBC:n maailmanlaajuiseen Advancing Net Zero -ohjelmaan, 175 Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen allekirjoittajaa, sekä laajemmin GBC-verkostoa ja kumppaneita.

2023 Advancing Net Zero Status -raportti kokoaa yksiin kansiin työn, jota kaikkialla Green Building Council -verkostossa tehdään rakennetun ympäristön päästöjen vähentämiseksi. Raportti esittelee muun muassa 35 eri GBC:tä, jotka osallistuvat WorldGBC:n maailmanlaajuiseen Advancing Net Zero -ohjelmaan, 175 Net Zero Carbon Buildings -sitoumuksen allekirjoittajaa, sekä laajemmin GBC-verkostoa ja kumppaneita.

Lue koko iPaper 2023 Advancing Net Zero Status -raportti täältä.
Lataa PDF-versio 2023 Advancing Net Zero Status -raportista tästä.

Kuudes IPCC-raportti on ”viimeinen muistutus” siitä, että meidän on nopeasti otettava käyttöön ratkaisut, joilla voimme varmistaa hiilineutraalin ja kestävän tulevaisuuden, kirjoittaa Cristina Gamboa, WorldGBC:n CEO raportin aloitussanoissa. ”Maailmanlaajuisesti 80 % maista ovat huomioideet rakennukset kansallisesti määritellyissä ilmastotavoitteissaan (NDC). Kuitenkin vain 26 prosentilla maista on pakottavaa sääntelyä koko toimialalle ja niissäkin, joissa sääntelyä on, se ei usein ole riittävää, jotta voisimme puolittaa rakennetun ympäristön päästöt vuoteen 2030 mennessä.”

2023 Advancing Net Zero Status -raportti kertaa COP27 ilmastokonferenssin keskeisimmät aloitteet ja puheenvuorot, eri maanosissa toteutetut projektit – kuten eurooppalaisen #BuildingLifen kansalliset tiekartat kohti hiilineutraaliutta – sekä muutkin julkaistut Whole Life Carbon (WLC) -tiekartat kautta maapallon.

Tutustu myös trendeihin ja innovaatioihin sekä esimerkkeihin mm. suomalaisilta Kevalta ja Kojamolta.

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun