1.11.2023

71 #BuildingLife kannattajaa sitoutuu suunnitelmalliseen päästöjen vähentämiseen

#BuildingLife on eurooppalaisten Green Building Councilien yhteinen hanke, jonka tavoitteena on vauhdittaa päästövähennyksiä niin kansallisella kuin EU:n tasollakin.  Suomessa  Seitsemän uutta kannattajaa! Tänään voimme ilolla ja ylpeydellä julkaista seitsemän uutta #BuildingLife -kannattajaa! Tervetuloa  Joo Group, Arkkitehdit LSV Oy, Aura Rakennus, Kerabit, Colliers, Castellum ja Lenax Oy! Toimintaohjelman kannattajat sitoutuvat kiinteistö- ja rakennusalan yhteisten tavoitteiden mukaisesti toimimaan […]

#BuildingLife on eurooppalaisten Green Building Councilien yhteinen hanke, jonka tavoitteena on vauhdittaa päästövähennyksiä niin kansallisella kuin EU:n tasollakin. 

Suomessa 

  • #BuildingLife kokoaa yhteen kiinteistö- ja rakennusalalla toimivia organisaatioita liittymään #BuildingLife -kannattajaksi.  
  • Kannattajat sitoutuvat laatimaan oman tiekarttansa kohti hiilineutraalia toimintaa 2035 tai aiemmin.
  • Tiekarttojen työstöön tarjoamme työkaluja ja tukea. 
  • Valmiit tiekartat on mahdollista julkaista kanssamme inspiraatioksi ja esimerkiksi muille alalla.
Liittykää tekin #BuildingLife-kannattajaksi! Lähetä sähköpostia ja organisaationne logo Lauri Tähtiselle lauri.tahtinen (at) figbc.fi

Seitsemän uutta kannattajaa!

Tänään voimme ilolla ja ylpeydellä julkaista seitsemän uutta #BuildingLife -kannattajaa! Tervetuloa  Joo Group, Arkkitehdit LSV Oy, Aura Rakennus, Kerabit, Colliers, Castellum ja Lenax Oy!

Toimintaohjelman kannattajat sitoutuvat kiinteistö- ja rakennusalan yhteisten tavoitteiden mukaisesti toimimaan kohti hiilineutraalia rakennettua ympäristöä 2035. Kannattajat sitoutuvat laatimaan toimintaohjelman (tai tiekartan), jonka avulla kehittävät liiketoiminnasta hiilineutraalia. Viitekehyksenä toimii #BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma.

Tutustu uusiin #BuildingLife -kannattajiin

Castellumin tavoitteena omat toiminnot hiilineutraaliksi 2030 mennessä

Kiinteistösijoitusyhtiö Castellum liittyy Suomen #BuildingLife-kannattajaksi kymmenien muiden kannattajien joukkoon. Liittymällä #BuildingLife-kannattajaksi Castellum korostaa sitoutumistaan kestävään rakentamiseen ja materiaalisidonnaisten päästöjen vähentämiseen. Castellumin visiona on olla Euroopan vastuullisin kiinteistösijoitusyhtiö ja tavoitteena saada myös omat toiminnot hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä.

Arkkitehdit LSV tavoittelee hiilineutraaliutta 2025

Arkkitehdit LSV tavoittelee hiilineutraaliutta ja minimoi päästönsä vuoden 2025 loppuun mennessä. Vuodesta 2025 lähtien kompensoimme ne päästöt, joita emme pysty toiminnallamme välttämään. Yrityksen epäsuorat päästöt muodostavat merkittävän osan ympäristövaikutuksistamme ja siksi liiketoimintamme kehittäminen on keskeisin toimenpide niiden pienentämiseen. Haluamme tarjota asiakkaillemme yhä parempia ympäristön huomioivia ratkaisuja.
Arkkitehdit LSV Oy pyrkii olemaan kestävän rakentamisen arkkitehtipalveluiden edelläkävijä ja on hakenut samanaikaisesti toiminnalleen RALA:n Ympäristösertifikaattia ensimmäisenä arkkitehtitoimistona Suomessa.

Kerabitin liiketoiminta perustuu kestävälle kehitykselle

Kerabitin liiketoiminta perustuu kestävälle kehitykselle – suojelemme, säilytämme ja edistämme kestävyyttä, energiatehokkuutta, hiilineutraaleja vaihtoehtoja sekä lisäämme luonnon monimuotoisuutta vihreän infrastruktuurin avulla.

Joo.Group – lisää osaamista ja vaikutusmahdollisuuksia positiiviseen muutokseen

Olemme kasvaneet kohtuullisen nopeasti isoksi kiinteistönomistajaksi ja vuokranantajaksi, ja vastuu sekä ennen kaikkea vaikutusmahdollisuudet tietysti kasvavat siinä samalla. Painavia syitä hiilineutraaliuden tavoittelulle riittää, eikä meidän suullamme niitä kaikkia tarvinne tässä toistaa.

Yhden erityisen syyn tahdomme mainita sille, miksi olemme nimenomaan #BuildingLife -kannattajiksi nyt ryhtyneet, ja se on mahdollisuus oppia FIGBC:n loistavien tapahtumien, materiaalien ja verkoston kautta lisää siitä, mitkä ovat oikeasti mielekkäitä tapoja vaikuttaa positiiviseen muutokseen.

Aura Rakennus tavoitteena koko yrityksen toiminnan hiilineutraalius

Aura Rakennus on suomalainen rakennusalan konserni, joka toimii neljällä kasvukeskusalueella. Yrityksemme tarjoaa asiakkailleen asunto-, palvelu- ja toimitilakiinteistöjä perustuen oman hankekehityksensä tulokselliseen toimintaan, ja on ylpeä sitoutumisestaan tulevaisuuden kestävään rakentamiseen. Lisäksi konserniin kuuluu tytäryhtiö Aura Flow, joka on erikoistunut matkustaja- ja risteilyalusten saneeraukseen. Tytäryhtiön toiminta perustuu poikkeukselliseen tapaan hyödyntää konsernin resursseja yli perinteisten toimialarajojen.

”Meillä rakentamisen ympäristövastuullisuus on keskeinen osa toimintatapojamme ja nyt on aika viedä hyvät käytännöt osaksi koko organisaation prosesseja sekä lähteä aktiivisesti tavoittelemaan koko yritystä koskevan toiminnan hiilineutraaliutta #BuildingLifen avulla.”

Lenax – mukana siellä missä parhaiten edistää ympäristökestävää rakennettua ympäristöä

Lenax Oy on 2020 perustettu, innovaatiotalo, jonka tehtävänä on kehittää, valmistuttaa ja kaupallistaa rakennusalan teknisiä innovaatioita. Innovaatiomme nimi on Projix, patentoitu järjestelmä virheetöntä rakentamista varten. Mottomme on ”First Time Right” – kerrasta oikein ja haluamme olla mukana siellä, missä voimme parhaiten edistää ympäristökestävää rakennettua ympäristöä. Siksi liitymme myös #BuildingLifeen.

Colliers – vastuullisuus ei ole enää valinta. Se on velvollisuus ja toimintaedellytys.

Colliers on maailman johtava kiinteistöalan neuvonanto- ja palveluyritys. Markkinajohtajana haluamme toimia oikein ja esimerkillisesti sekä vaikuttaa positiivisella ja kestävällä tavalla rakennettuun ympäristöön niin omassa toiminnassamme kuin palveluidemme avulla. Vastuullisuuden tiekartta on ensimmäinen ja tärkein askel kohti kestävää rakennettua ympäristöä.

”Kiinteistöjen kehittäminen entistä vastuullisemmaksi on tämän ja seuraavan vuosikymmenen suurin trendi, koska vastuullisuus ei ole enää valinta. Se on velvollisuus ja toimintaedellytys, ja ennen kaikkea viisasta liiketoimintaa”, kertoo Ari Vanhanen, CEO, Colliers Finland.

Uutista tarkennettu 6.11.2023 Arkkitehdit LSV tavoitteiden osalta.

Muita julkaisuja ja oppaita

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun