19.4.2023

FIGBC:n tulevaa strategiaa hiotaan toukokuussa 

FIGBC:n uuden strategian valmistelu aloitettiin kevätkokouksessa 28.3.2023. Uusi strategia hyväksytään syyskokouksessa ja se astuu voimaan vuoden 2024 alusta. Nyt kutsumme Green Building Council Finlandin jäseniä osallistumaan strategiatyöpajoihimme.  Järjestämme toukokuussa viisi työpajaa jäsenillemme. Työpajojen teemat ovat ilmastonmuutos, raaka-aineiden niukkuus ja kiertotalous, vesi, luonto ja biodiversiteetti, energia sekä yritysten ja ihmisten hyvinvointi ja vastuullisuus.  Työpajat toteutetaan backcasting-harjoituksina, joissa […]

FIGBC:n uuden strategian valmistelu aloitettiin kevätkokouksessa 28.3.2023. Uusi strategia hyväksytään syyskokouksessa ja se astuu voimaan vuoden 2024 alusta. Nyt kutsumme Green Building Council Finlandin jäseniä osallistumaan strategiatyöpajoihimme. 
 
Järjestämme toukokuussa viisi työpajaa jäsenillemme. Työpajojen teemat ovat ilmastonmuutos, raaka-aineiden niukkuus ja kiertotalous, vesi, luonto ja biodiversiteetti, energia sekä yritysten ja ihmisten hyvinvointi ja vastuullisuus. 

Työpajat toteutetaan backcasting-harjoituksina, joissa matkataan taaksepäin FIGBC:n vision mukaisista, vuoden 2035 tavoitteista. Työpajojen tavoitteena on yhdessä tunnistaa keskeiset toimialalla tarvittavat muutokset sekä mitä jäsenemme tarvitsevat, jotta muutos saadaan aikaan.    

Työpajat järjestetään etäkokouksina Microsoft Teams Webinaareina. Huomioithan, että ilmoittautumiset rajataan yksi työpaja per henkilö. 

  • 15.5.2023, klo 14–16 FIGBC Strategiatyöpaja jäsenille: Ilmastonmuutos 
  • 17.5.2023, klo 9–11 FIGBC Strategiatyöpaja jäsenille: Raaka-aineet ja kiertotalous 
  • 23.5.2023, klo 14–16 FIGBC Strategiatyöpaja jäsenille: Vesi, luonto ja biodiversiteetti 
  • 24.5.2023, klo 14–16 FIGBC Strategiatyöpaja jäsenille: Energia 
  • 25.5.2023, klo 14–16 FIGBC Strategiatyöpaja jäsenille: Hyvinvointi ja vastuullisuus 

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun