25.11.2022

Ilmarisen Nurminen: Hiilineutraalit sijoitukset 2035

–  Ilmarinen on merkittävä kiinteistösijoittaja Suomessa ja suhtaudumme tähän rooliimme vakavasti ja vastuullisesti. Tahdomme olla kehittämässä koko alaa ja olemme siksi mukana järjestössä, jolla on kanssamme samanlainen ajatusmaailma ja tavoitteet. Järjestön kautta saamme myös aktivoitua vuoropuhelua alan sisällä sekä sen ulkopuolella, Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen sanoo.  – Yhteistyö kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden välillä on keskeistä, […]

–  Ilmarinen on merkittävä kiinteistösijoittaja Suomessa ja suhtaudumme tähän rooliimme vakavasti ja vastuullisesti. Tahdomme olla kehittämässä koko alaa ja olemme siksi mukana järjestössä, jolla on kanssamme samanlainen ajatusmaailma ja tavoitteet. Järjestön kautta saamme myös aktivoitua vuoropuhelua alan sisällä sekä sen ulkopuolella, Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen sanoo. 

– Yhteistyö kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden välillä on keskeistä, kun etsitään keinoja kohti hiilineutraaliutta. Meille on myös todella tärkeätä, että toiminta kattaa koko elinkaaren, ei vain rakentamista tai ylläpidon vaihetta. 

Nurmisen mukaan Ilmarinen on saanut Green Building Coucilin jäsenyydestä erinomaista sparrausapua, oppia alan parhaista käytännöistä sekä kattavan verkoston. 

–  Järjestön kautta kuulee ja näkee eturintamassa missä mennään, niin Suomessa kuin myös kansainvälisesti. Oleellista on hyödyntää verkoston voima ja ymmärtää, ettei kaikkea tarvitse kehittää itse. Käytän paljon termiä ”parastaa”, jolla tarkoitan parhaiden käytäntöjen ”varastamista”. Ja vielä niin, että ne ”parastetut” mallit kehitetään omaan toimintaan sopivaksi. 

#BuildingLife-toimintaohjelmassa mukana olevat yritykset sitoutuvat laatimaan oman ilmastotiekartan kohti päästöttömyyttä.  

– Olemme olleet alusta asti #BuildingLife-lähettiläitä. Oman ilmastotiekarttamme julkaisimme jo syksyllä 2021. Julkaisussamme on mukana kotimaisten kiinteistösijoitustemme tiekartta. Se ei meille kuitenkaan vielä riitä; työtä hiilettömyyteen eteen on tehtävä paljon. Ilmarisen tavoitteena on sijoittaa eläkevarat hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä. Siihen edetään erilaisten välitavoitteiden kautta.  

– Ensimmäinen askel saavutettiin vuonna 2021, jolloin Ilmarisen kotimaisten kiinteistöjen käyttämä sähkö tuotettiin ensimmäistä kertaa ilman hiilidioksidipäästöjä. 

Ilmarisen tavoitteet ovat selvät myös yhteistyökumppaneille. 

– Meillä on suunnitteluohjeet, jotka luovat perustan kestäville, energiatehokkaille ja vastuullisille kiinteistöille. Käymme avointa ja rakentavaa vuoropuhelua tavoitteista ja vaatimuksistamme. 

Nurminen kannustaa myös pienempiä yrityksiä mukaan Green Building Counciliin ja #BuildingLife-ohjelmaan. 

– Toiminnan kautta saa itselleen edelläkävijäyritysten verkoston sekä paljon aineistoa ja tukea oman toiminnan kehittämiseen. Kun yrityksellä on tavoitteet, niitä on huomattavasti helpompi johtaa.  

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun