25.11.2022

Ilmarisen Nurminen: Hiilineutraalit sijoitukset 2035

–  Ilmarinen on merkittävä kiinteistösijoittaja Suomessa ja suhtaudumme tähän rooliimme vakavasti ja vastuullisesti. Tahdomme olla kehittämässä koko alaa ja olemme siksi mukana järjestössä, jolla on kanssamme samanlainen ajatusmaailma ja tavoitteet. Järjestön kautta saamme myös aktivoitua vuoropuhelua alan sisällä sekä sen ulkopuolella, Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen sanoo.  – Yhteistyö kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden välillä on keskeistä, […]

–  Ilmarinen on merkittävä kiinteistösijoittaja Suomessa ja suhtaudumme tähän rooliimme vakavasti ja vastuullisesti. Tahdomme olla kehittämässä koko alaa ja olemme siksi mukana järjestössä, jolla on kanssamme samanlainen ajatusmaailma ja tavoitteet. Järjestön kautta saamme myös aktivoitua vuoropuhelua alan sisällä sekä sen ulkopuolella, Ilmarisen rakennuttajapäällikkö Niina Nurminen sanoo. 

– Yhteistyö kiinteistö- ja rakennusalan toimijoiden välillä on keskeistä, kun etsitään keinoja kohti hiilineutraaliutta. Meille on myös todella tärkeätä, että toiminta kattaa koko elinkaaren, ei vain rakentamista tai ylläpidon vaihetta. 

Nurmisen mukaan Ilmarinen on saanut Green Building Coucilin jäsenyydestä erinomaista sparrausapua, oppia alan parhaista käytännöistä sekä kattavan verkoston. 

–  Järjestön kautta kuulee ja näkee eturintamassa missä mennään, niin Suomessa kuin myös kansainvälisesti. Oleellista on hyödyntää verkoston voima ja ymmärtää, ettei kaikkea tarvitse kehittää itse. Käytän paljon termiä ”parastaa”, jolla tarkoitan parhaiden käytäntöjen ”varastamista”. Ja vielä niin, että ne ”parastetut” mallit kehitetään omaan toimintaan sopivaksi. 

#BuildingLife-toimintaohjelmassa mukana olevat yritykset sitoutuvat laatimaan oman ilmastotiekartan kohti päästöttömyyttä.  

– Olemme olleet alusta asti #BuildingLife-lähettiläitä. Oman ilmastotiekarttamme julkaisimme jo syksyllä 2021. Julkaisussamme on mukana kotimaisten kiinteistösijoitustemme tiekartta. Se ei meille kuitenkaan vielä riitä; työtä hiilettömyyteen eteen on tehtävä paljon. Ilmarisen tavoitteena on sijoittaa eläkevarat hiilineutraalisti vuoden 2035 loppuun mennessä. Siihen edetään erilaisten välitavoitteiden kautta.  

– Ensimmäinen askel saavutettiin vuonna 2021, jolloin Ilmarisen kotimaisten kiinteistöjen käyttämä sähkö tuotettiin ensimmäistä kertaa ilman hiilidioksidipäästöjä. 

Ilmarisen tavoitteet ovat selvät myös yhteistyökumppaneille. 

– Meillä on suunnitteluohjeet, jotka luovat perustan kestäville, energiatehokkaille ja vastuullisille kiinteistöille. Käymme avointa ja rakentavaa vuoropuhelua tavoitteista ja vaatimuksistamme. 

Nurminen kannustaa myös pienempiä yrityksiä mukaan Green Building Counciliin ja #BuildingLife-ohjelmaan. 

– Toiminnan kautta saa itselleen edelläkävijäyritysten verkoston sekä paljon aineistoa ja tukea oman toiminnan kehittämiseen. Kun yrityksellä on tavoitteet, niitä on huomattavasti helpompi johtaa.  

Muita julkaisuja ja oppaita

Metrics for circularity

To establish a common Nordic framework for monitoring circularity in construction, this report suggests new voluntary indicators.

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun