4.10.2022

Mikko Nousiainen jättää Green Building Council Finlandin toimitusjohtajan tehtävät

Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Mikko Nousiainen on pyytänyt eroa tehtävästään järjestön toimitusjohtajana. ”Vuodet ovat olleet hyvin vauhdikkaita ja koen, että nyt on vuoro hengähdystauolle ja hyvä hetki ottaa aikaa itselle. FIGBC:n taas on luontevaa katsoa eteenpäin tuorein silmin.” Nousiainen osallistui vuoden 2010 keväällä yhdistyksen perustamiseen ja valittiin yhdistyksen toimitusjohtajaksi vuonna 2016. ”Mikon aikana yhdistys […]

Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Mikko Nousiainen on pyytänyt eroa tehtävästään järjestön toimitusjohtajana.

”Vuodet ovat olleet hyvin vauhdikkaita ja koen, että nyt on vuoro hengähdystauolle ja hyvä hetki ottaa aikaa itselle. FIGBC:n taas on luontevaa katsoa eteenpäin tuorein silmin.”

Nousiainen osallistui vuoden 2010 keväällä yhdistyksen perustamiseen ja valittiin yhdistyksen toimitusjohtajaksi vuonna 2016.

”Mikon aikana yhdistys on kasvanut lähes 300 jäsenorganisaation vahvuiseksi toimijaksi. Mikko on työssään panostanut koko toimialan vuoropuheluun ja korostanut miten tärkeää on ratkaista ilmastonmuutoksen hillinnän haasteita yhteisellä työllä. Kuluneen kuuden vuoden aikana FIGBC:n rooli toimialan kestävyyden kirittäjänä on vahvistunut tasaisesti. Green Building Council Finlandin hallitus kiittää Mikkoa hänen työstään ja jokainen meistä odottaa myös tulevia, hyviä kohtaamisia yhteistyön merkeissä”, kertoo Anne Kaiser, hallituksen puheenjohtaja.

Nousiainen jättää tehtävänsä välittömästi, luvaten kuitenkin tukea FIGBC:n toimijoita kaikin mahdollisin keinoin siirtymävaiheen aikana.

”Kiitän kuluneista upeista vuosista ja olen iloinen siitä konkreettisesta uudistushalusta, jota Green Building Council Finlandin jäsenet ja yhteistyökumppanit ovat osoittaneet toimialan kehittämiseksi. Valtava kiitos FIGBC:n sitoutuneille ja kunnianhimoisille työntekijöille suuresta panoksestanne; kiitos kaikki toimikuntien ja verkostojemme puheenjohtajat ja luottamushenkilöt sekä tärkeät yhteistyökumppanimme. Erityisesti kiitän toimintaa ohjanneita hallituksen jäseniä ja puheenjohtajia. Olen aina kokenut FIGBC:n toiminnan hyvin merkityksellisenä ja olen varma, että järjestöllä on valoisa tulevaisuus edessään.”

Green Building Council Finlandin hallitus on päättänyt aloittaa seuraajan haun mahdollisimman pian.

Lisätietoja:
Anne Kaiser
Green Building Council Finlandin hallituksen puheenjohtaja
anne.kaiser(at)saint-gobain.com
puh. 040 028 9933

Muissa kyselyissä pyydämme teitä olemaan yhteydessä järjestöpäällikköömme Arto Bäckströmiin tai asiantuntija-aiheissa suoraan asiantuntijoihimme.

Muita julkaisuja ja oppaita

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun