4.10.2022

Mikko Nousiainen jättää Green Building Council Finlandin toimitusjohtajan tehtävät

Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Mikko Nousiainen on pyytänyt eroa tehtävästään järjestön toimitusjohtajana. ”Vuodet ovat olleet hyvin vauhdikkaita ja koen, että nyt on vuoro hengähdystauolle ja hyvä hetki ottaa aikaa itselle. FIGBC:n taas on luontevaa katsoa eteenpäin tuorein silmin.” Nousiainen osallistui vuoden 2010 keväällä yhdistyksen perustamiseen ja valittiin yhdistyksen toimitusjohtajaksi vuonna 2016. ”Mikon aikana yhdistys […]

Green Building Council Finlandin toimitusjohtaja Mikko Nousiainen on pyytänyt eroa tehtävästään järjestön toimitusjohtajana.

”Vuodet ovat olleet hyvin vauhdikkaita ja koen, että nyt on vuoro hengähdystauolle ja hyvä hetki ottaa aikaa itselle. FIGBC:n taas on luontevaa katsoa eteenpäin tuorein silmin.”

Nousiainen osallistui vuoden 2010 keväällä yhdistyksen perustamiseen ja valittiin yhdistyksen toimitusjohtajaksi vuonna 2016.

”Mikon aikana yhdistys on kasvanut lähes 300 jäsenorganisaation vahvuiseksi toimijaksi. Mikko on työssään panostanut koko toimialan vuoropuheluun ja korostanut miten tärkeää on ratkaista ilmastonmuutoksen hillinnän haasteita yhteisellä työllä. Kuluneen kuuden vuoden aikana FIGBC:n rooli toimialan kestävyyden kirittäjänä on vahvistunut tasaisesti. Green Building Council Finlandin hallitus kiittää Mikkoa hänen työstään ja jokainen meistä odottaa myös tulevia, hyviä kohtaamisia yhteistyön merkeissä”, kertoo Anne Kaiser, hallituksen puheenjohtaja.

Nousiainen jättää tehtävänsä välittömästi, luvaten kuitenkin tukea FIGBC:n toimijoita kaikin mahdollisin keinoin siirtymävaiheen aikana.

”Kiitän kuluneista upeista vuosista ja olen iloinen siitä konkreettisesta uudistushalusta, jota Green Building Council Finlandin jäsenet ja yhteistyökumppanit ovat osoittaneet toimialan kehittämiseksi. Valtava kiitos FIGBC:n sitoutuneille ja kunnianhimoisille työntekijöille suuresta panoksestanne; kiitos kaikki toimikuntien ja verkostojemme puheenjohtajat ja luottamushenkilöt sekä tärkeät yhteistyökumppanimme. Erityisesti kiitän toimintaa ohjanneita hallituksen jäseniä ja puheenjohtajia. Olen aina kokenut FIGBC:n toiminnan hyvin merkityksellisenä ja olen varma, että järjestöllä on valoisa tulevaisuus edessään.”

Green Building Council Finlandin hallitus on päättänyt aloittaa seuraajan haun mahdollisimman pian.

Lisätietoja:
Anne Kaiser
Green Building Council Finlandin hallituksen puheenjohtaja
anne.kaiser(at)saint-gobain.com
puh. 040 028 9933

Muissa kyselyissä pyydämme teitä olemaan yhteydessä järjestöpäällikköömme Arto Bäckströmiin tai asiantuntija-aiheissa suoraan asiantuntijoihimme.

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun