Koulutukset

FIGBC kouluttaa: Vähähiilisyystavoitteet ja elinkaaren hiilijalanjälki

Tässä koulutuksessa kerromme keskeisistä vähähiilisen rakentamisen trendeistä ja tulevista vaatimuksista, vähähiilisyystavoitteiden asettamisesta sekä elinkaaren hiilijalanjäljen ohjaamisesta hankkeissa vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi. Kurssilla käsitellään uutta rakennuslakia, YM:n laskentamenetelmän viimeisintä versiota sekä vertaillaan erilaisia…

perjantai 6.10.2023

08:45 - 15:15

Hybriditilaisuus: TEAMS ja Siltasaari 10, Siltasaarenkatu 8-10, 00530 Helsinki

Jäsenet 550 € / Muut 650 € (alv. 0 %, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa). Sisältää koulutuksen ja materiaalin.

Ilmoittaudu läsnäosallistujaksi viimeistään 30.9. ja etäosallistujaksi viimeistään 4.10.

Tässä koulutuksessa kerromme keskeisistä vähähiilisen rakentamisen trendeistä ja tulevista vaatimuksista, vähähiilisyystavoitteiden asettamisesta sekä elinkaaren hiilijalanjäljen ohjaamisesta hankkeissa vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi. Kurssilla käsitellään uutta rakennuslakia, YM:n laskentamenetelmän viimeisintä versiota sekä vertaillaan erilaisia hiilijalanjäljen arviointimenetelmiä. 

Suomi on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuonna 2035. Hiilineutraali Suomi 2035 vaatii merkittäviä ponnistuksia myös kiinteistö- ja rakennusalalta toteutuakseen. Vuodesta 2025 alkaen rakennuksen elinkaaren hiilijalanjäljen arviointi on oleellinen osa rakennushanketta ja ohjaa päätöksentekoa. 

Koulutus tuo valmiudet vähähiilisen rakentamisen ohjaukseen hankeosapuolille. Saat vinkkejä vähähiilisen rakennushankkeen tilaamiseen ja rakennuttamiseen sekä vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseen ja laskentatulosten vertailuun. Päivää rytmittävät kaksi pientä harjoitustehtävää ryhmissä. 

Tämän kurssin jälkeen tunnet alan keskeiset vähähiilisyys- ja ilmastopäästötavoitteet. Osaat hahmottaa omaa rooliasi vähähiilisessä rakennushankkeessa sekä ohjata hankkeita kohti vähähiilisyystavoitteita. Lisäksi olet tutustunut uuteen rakennuslakiin.

Kurssi on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja erityisesti se hyödyttää rakennushankkeiden tilaajia sekä rakennuttajia, rakennuttajakonsultteja sekä pääsuunnittelijoita. 

Kouluttajina toimivat  Anni Viitala ja Tiia-Lotta Tuominen, Granlund.

Koulutuspäivän ohjelma

 • 8.45-9.15 Koulutuksen avaus ja esittelyt 
 • 9.15-10.30 Katsaus rakennusalan vähähiilisyystavoitteisiin
  • Uusi rakentamislaki tulee voimaan 2025 – vaatimukset rakennushankkeille 
  • Alan hiilineutraaliustavoitteet ja sitoumukset
 • 10.30-11.30 Ilmastoselvityksen ABC
  • Ilmastoselvityksen perusteet ja sisältö 
  • Ilmastoselvityksen tilaaminen 
  • Hiilijalanjälkitulosten tulkinta ja vertailu + Harjoitustyö
 • 11.30-12.30 Lounas 
 • 12.30-15.00 Vähähiilisyyden ohjaus
  • Vähähiilisyystavoitteiden asettaminen hankkeisiin 
  • Vähähiilisyyden ohjaus hankkeessa – kunkin tahon roolit tavoitteiden läpiviennissä / Harjoitustyö
  • Vähähiiliset ratkaisut & tuotekohtaisen päästötiedon hyödyntäminen 

Ilmoittaudu läsnäosallistujaksi viimeistään 30.9. ja etäosallistujaksi viimeistään 4.10.2023 Lisätietoja: ella.lahtinen@figbc.fi 

Lähetämme koulutukseen ilmoittautuneille vahvistuksen sähköpostitse. 

 Pidätämme oikeuden muutoksiin. Kurssia ei järjestetä, mikäli sille ei ilmoittaudu tarpeeksi osallistujia. 

HUOM! Ilmoittautuminen on sitova.
Peruutus on maksuton kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Tämän jälkeen peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % osallistumismaksusta. Sairastapauksissa veloitamme 25 % osallistumismaksusta. Jos henkilö ei saavu paikalle ja jättää ilmoittamatta tästä, veloitetaan tällöin koko osallistumismaksu. Esteen sattuessa tilalle voidaan vaihtaa toinen henkilö ilman lisäkuluja. 

FIGBC tarjoaa jokaiseen koulutukseensa kolme ilmaista paikkaa alan opiskelijoille. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kysy opiskelijapaikkoja ella.lahtinen@figbc.fi.

Lue lisää vähähiilisestä rakentamisesta

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun