Tapahtumat

Positiivisten ilmastovaikutusten saavuttaminen rakennetussa ympäristössä

tiistai 18.6.2024

14:00 - 14:45

Microsoft Teams webinaari

Vain FIGBC:n jäsenille, maksuton.

Ilmoittaudu webinaariin

Kiinteistö- ja rakennusala vähähiilistyy kovaa vauhtia. Kunnianhimoisemmissakaan skenaarioissa emme kuitenkaan voi välttyä kaikilta rakentamisen ilmastopäästöiltä tulevina vuosikymmeninä. Rakennetussa ympäristössä voitaisiin kuitenkin tehdä konkreettisia toimia myös ilmastopositiivisten vaikutusten aikaansaamiseksi. 

FIGBC:n ja Swecon teettämässä diplomityössä tutkittiin sellaisia ilmastotekoja, joilla olisi todennettava ja pysyvä positiivinen vaikutus alan ilmastopäästöihin. Tutkittuja keinoja työssä olivat

  • Aurinkosähköpaneelien avulla tuotetun ylimääräisen uusituvan energian myynti/kierrätys.
  • Eloperäisen hiilivaraston kasvattaminen puurakentamisella.
  • Eloperäisen hiilivaraston kasvattaminen biohiiltä käyttämällä kasvualustoissa.
  • Sementtipohjaisten tuotteiden karbonatisoituminen betonimurske meluaidoissa.
  • Uusille viheralueille istutettavien puiden talteenottama hiilidioksidi.

Tule mukaan webinaariin kuulemaan näiden ilmastotekojen kustannustehokkuudesta, ilmastovaikutuksen suuruusluokasta, skaalauspotentiaalista, sekä alan toimijoiden näkemyksistä näiden toteutttamiseen. Huomioi, että tämä webinaari on varattu vain FIGBC:n jäsenorganisaatioiden henkilöstölle.

Sinua voisi kiinnostaa myös...

Hiilineutraali rakennus -ohjeen pilotoinnin loppuraportti

Hiilineutraali rakennus -ohjeen pilotoinnin keskeisenä tavoitteena oli testata ohjetta ja sen toimivuutta erityyppisissä hankkeissa. Raportti kertaa pilotointiin osallistuneiden hankkeiden tiedot, tulokset, raportointipohjan, tunnistetut päivitystarpeet sekä yleisen palautteen.

Ohje luotettavan hiilineutraaliusväittämän tekemiseen – Hiilineutraalin rakennuksen ohje

Hiilineutraali rakennus -ohjeen tavoitteena on, että sidosryhmien on mahdollista ymmärtää mihin hiilineutraaliusväite perustuu ja varmistua sen uskottavuudesta. Siksi hiilineutraaliusväitteen esittäjän on aina perusteltava väitteensä riittävästi ja avattava läpinäkyvästi sitä, mihin väite perustuu.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun