Tapahtumat

Uudet asetukset – Tietoisku Green Building Council Finlandin jäsenille

Tässä Green Building Council Finlandin jäsenille varatussa tietoiskussa FIGBC:n asiantuntijat käyvät läpi mitä nyt tiedämme uusista asetuksista ja mitä voidaan arvella niiden sisällöstä.

perjantai 25.8.2023

10:00 - 11:30

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä!

Tässä vain Green Building Council Finlandin jäsenille varatussa tietoiskussa FIGBC:n asiantuntijat käyvät läpi mitä nyt tiedämme uusista asetuksista ja mitä voidaan arvella niiden sisällöstä.

Uusi rakentamislaki tulee voimaan 1.1.2025.

Suurin muutos aiempaan on ilmastonmuutoksen hillinnän tuominen osaksi rakentamisen lainsäädäntöä. Jatkossa laki ohjaa rakentamaan vähähiilisesti, eli huomioimaan rakennuksen koko elinkaaren. Käytännössä tämä tapahtuu uuden lain nojalla myöhemmin annettavilla asetuksilla rakennuksen ilmastoselvityksestä, materiaaliselosteesta ja hiilijalanjäljen raja-arvoista. Lisäksi vähähiilisen rakentamisen säädöskehitystä täydennetään rakennusten elinkaariominaisuuksia säätelevällä lailla. Tavoitteena on, että rakennus suunnitellaan elinkaariominaisuuksiltaan ekologiseksi ja tavoitteelliselta tekniseltä käyttöiältään pitkäikäiseksi.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun