Tapahtumat

Vähähiiliset rakennusmateriaalit – tuotetietoalustat ja tilaajat

keskiviikko 22.5.2024

09:00 - 12:00

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Innovatiivisia, vähähiilisiä rakennusmateriaaleja tarvitaan kunnianhimoisten hiilineutraaliustavoitteiden toteuttamiseksi! Oikeat olosuhteet, tieto ja verkostot nopeuttavat markkinoille siirtymistä.

Tämä tapahtuma on jatkoa 25.1. KIRA-kasvuohjelman, Green Building Council Finlandin, Raklin, VTT:n rakennuttajat ja materiaalituottajat -tapaamiselle. Tässä jatkotapaamisessa:

 • Tilaajat esittelevät konkreettisia tarpeita.
 • Erilaiset tietoalustat kertovat palveluistaan.
 • Keskustellaan klusteriyhteistyöstä.

09:00 Tervetuloa, tutustuminen posterinäyttelyyn.
09:20 Tilaajapuheenvuorot: millaisia hankkeita on käynnissä tai alkamassa, käytännön kokemuksia vähähiilisten ratkaisujen tarpeista.
Puhujina:

 • Helsingin kaupunki, Nina Martikainen, johtava energia-asiantuntija
 • Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Niina Nurminen, Rakennuttajapäällikkö
 • Vaasan kaupunki, Emilia Sorama, Rakennuttajapäällikkö
 • Y-Säätiö, Inari Virkkala, projektipäällikkö, arkkitehti

10:00 Mistä tietoa saa ja mihin tietoja omasta ratkaisusta voisi laittaa. Omia ratkaisuja esittelevät:

 • Materialisting Hilda Rantanen
 • One Click LCA, Anna-Erika Korpi
 • Rakennustieto, Sami Saari
 • Realaizer, Saku Metsärinne
 • Syke, Ulla Alaketola

10:30 Klusteritoiminta, NEBULA ja Kirakasvu
Vähähiilisten materiaalien klusteri. Millaista klusteritoimintaa on käynnissä ja millaisia mahdollisuuksia meillä on Suomessa. Mia Toivanen, KIRA-kasvuohjelma ja Elina Samila, FIGBC

Puheenvuorojen jälkeen yhteinen lounas ja posterinäyttelyyn tutustuminen. 

Tilaisuus päättyy klo 12:00.

Kutsumme kaikkia vähähiilisten materiaalien tuottajia kertomaan palveluistaan!
Laadi A3 tai julistekoon (50*70cm) sekä yksi powerpoint-sivu ratkaisustanne. Kirjoita lyhyt esittely ratkaisustanne, yhteystiedot sekä tieto, jos haette yhteistyökumppania ratkaisujen edelleenkehittämiseen. Tulostetun julisteen tuot mukanasi tapahtumaan ja lähetä Powerpoint Anne Valkama anne.valkama@figbc.fi. 19.5.2024 mennessä. Voit tuoda paikalle myös roll upin, tai beach flagin tai saapua vain verkostoitumaan!

Tilaisuuden järjestävät Green Building Council Finland ja KIRA-kasvuohjelma

Julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun