24.4.2024

Työpaikkailmoitus: kestävän kehityksen asiantuntijat

FIGBC:n organisaatiota täydennetään kahdella kestävän kehityksen asiantuntijalla! Jos haluat olla osa innostavaa tiimiä ja tehdä merkityksellistä työtä jäseniemme hyväksi, lähetä hakemuksesi 12.5.2024 mennessä ja osoita, että olet valmis tarttumaan haasteeseen! 1. Asiantuntija Etsimme intohimoista kestävän kehityksen asiantuntijaa, joka haluaa astua eturintamaan kestävyysmuutoksen edistämisessä. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa suoraan jäsentemme arkeen, ohjaten heitä kohti vastuullisempaa […]

FIGBC:n organisaatiota täydennetään kahdella kestävän kehityksen asiantuntijalla! Jos haluat olla osa innostavaa tiimiä ja tehdä merkityksellistä työtä jäseniemme hyväksi, lähetä hakemuksesi 12.5.2024 mennessä ja osoita, että olet valmis tarttumaan haasteeseen!

1. Asiantuntija

Etsimme intohimoista kestävän kehityksen asiantuntijaa, joka haluaa astua eturintamaan kestävyysmuutoksen edistämisessä. Tässä tehtävässä sinulla on mahdollisuus vaikuttaa suoraan jäsentemme arkeen, ohjaten heitä kohti vastuullisempaa toimintaa, samalla vauhdittaen koko alamme kestävyyssiirtymää.

Työssäsi osallistut vastuualueittesi mukaisesti toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen sekä tuotat teemoihin liittyvää sisältöä ja organisoit jäsenistölle suunnattuja tapahtumia (esimerkiksi seminaarit, webinaarit, ekskursiot). Työ sisältää myös yhteydenpitoa jäseniin: jäsenistön neuvontaa, ohjausta ja uusjäsenhankintaa.

Kuka olet:
Olet laaja-alainen kestävyyden asiantuntija, joka syttyy jäsentemme tarpeista ja odotuksista. Sinulla on osaamista ilmasto- tai energiamurroksen teemoista, ja haluat käyttää tätä osaamista jäsentemme hyväksi. Kykenet kuuntelemaan ja ymmärtämään jäsentemme tarpeet herkällä korvalla, ja osaat tarjota heille juuri heidän tarpeisiinsa sopivia ratkaisuja toimintamme kautta.

Tarjoamme:
Mahdollisuuden vaikuttaa suoraan jäsenkokemukseen ja muokata alamme tulevaisuutta.
Innostavan työympäristön, jossa jokainen päivä tarjoaa uusia haasteita ja mahdollisuuksia oppia. Mahdollisuuden kehittyä alan johtavaksi asiantuntijaksi ja vaikuttajaksi.

2. Asiantuntija vaikuttamaan toimintaympäristön kehitykseen

Etsimme innostavaa kestävän kehityksen asiantuntijaa, joka haluaa olla eturintamassa muokkaamassa tulevaisuutta ja ohjaamassa yhteiskunnallista muutosta kohti kestävämpää tulevaisuutta. Tässä tehtävässä voit yhdistää syvällisen ymmärryksen toimintaympäristön muutoksesta ja sen taustamekanismeista innostukseen regulaatiokehityksestä, vapaaehtoisten sitoumusten edistämisestä sekä keskeisiin sidosryhmiin vaikuttamisesta.

Kuka olet: Näet laajasti kestävyysteemojen merkityksen. Sinulla on  osaamista ilmasto- tai energiateemoista ja kykyä tuottaa tietoa ja näkemystä päätöksenteon tueksi. Innostut regulaatiokehityksen seuraamisesta ja näet siinä myös liiketoimintamahdollisuuksia kiinteistö- ja rakennusalalle. Lisäksi olet motivoitunut edistämään vapaaehtoisten sitoumusten toteutumista ja luomaan vaikuttavia viestejä keskeisille sidosryhmille.

Tarjoamme:

Mahdollisuuden olla keskiössä muuttamassa yhteiskuntaa kohti kestävää tulevaisuutta. Innostavan työympäristön, jossa voit toteuttaa luovia ja vaikuttavia toimia. Mahdollisuuden kehittyä vaikutusvaltaiseksi asiantuntijaksi ja verkostoitua alan huippujen kanssa.

Tehtävässäsi autat meitä tuottamaan tietoa ja näkemystä päätöksenteon tueksi niin yksityiselle ja julkiselle sektorille kuin lainsäätäjillekin. Osallistut vastuualueittesi mukaisesti toiminnan suunnitteluun ja kehittämiseen. Vedät työryhmiä ja järjestät työpajoja vastuuteemojen mukaisesti sekä tuotat tietoa toiminnan eri tarpeisiin (esim. koulutukset, foorumit, vaikuttaminen, ennakointi jne.) sekä jäsenistölle että ulkopuolisille verkostoille. Osallistut julkiseen keskusteluun ja ulkoisiin tapahtumiin (puheenvuorot, kirjoitukset jne.). Verkostoidut ja pidät yllä suhteita ulkoisten sidosryhmien kanssa, mutta myös alan muiden vaikuttajien ja yhteiskunnallisten päätöksentekijöiden suuntaan. Osallistut tarvittaessa kansainvälisiin vaikuttamisverkostoihin (esimerkiksi World Green Building Council sekä muut kansainväliset verkostot).

Löysitkö itsesi kuvauksista?

Molemmissa tehtävissä on olennaista, että sinulla on kokemusta ja/tai kykyä ottaa haltuun kestävän kehityksen teemoja laaja-alaisesti, ja ymmärrät kiinteistö- ja rakennusalan liiketoimintaa sekä arvoketjun muodostumisen. Teemavastuut sovitaan tarkemmin työntekijän omien vahvuuksien ja tiimin tarpeiden mukaan. Toivomme sinulta käytännönläheistä ja ratkaisuhakuista työskentelyotetta. Sinulla on kyky viedä projekteja sitkeästi ja tuloshakuisesti eteenpäin. Verkostoidut ja kommunikoit sujuvasti erilaisten ihmisten kanssa tilanteesta riippumatta. Työ edellyttää sinulta vahvoja tiimityöskentely- ja vuorovaikutustaitoja. Suomen ja englannin kielen sujuva osaaminen on välttämätön etu. Raportoit työsi edistymisestä toimitusjohtajalle. FIGBC:n toimisto sijaitsee Hakaniemessä hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Olemme vastuullinen työnantaja, joka välittää sekä työntekijöistään että ympäristöstä. Joustavat työajat ja laaja etätyömahdollisuus takaavat tasapainon työn ja muun elämän välillä. Tarjoamme liikunta- ja kulttuuriedun sekä työmatka- ja lounasedut. Meillä pääset tekemään merkityksellistä työtä ja vaikuttamaan omaan työnkuvaasi. Olemme pieni ja välittävä työyhteisö, mutta samalla kasvava järjestö, joka tarjoaa mahdollisuuden laajaan verkostoitumiseen koko kiinteistö- ja rakennusalalla.

Hae 12.5.2024 mennessä

Tule mukaan tiimiimme ja ole osa merkityksellistä muutosta! Lähetä hakemuksesi ja näytä meille, että olet valmis ottamaan roolin muutoksen rakentajana.

Lähetä CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen osoitteessa www.mercuriurval.fi (FI-18125) 12.5.2024 mennessä.  Merkitse hakemukseesi myös positio, josta olet ensisijaisesti kiinnostunut. Lisätietoja tehtävästä antaa Mercuri Urvalin konsultti Tarja Oinonen, puh. 050 531 4864 (parhaiten tavoitettavissa keskiviikkoisin). 

Muita julkaisuja ja oppaita

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun