15.9.2023

Vaalitoimikunnan ilmoitus – Hae Green Building Council Finlandin hallituksen jäseneksi!

Green Building Council Finlandin 29.11.2023 syyskokouksessa täydennetään yhdistyksemme hallitusta. Hallitukseen valittavien henkilöiden valintaa valmistelee vaalitoimikunta. Jos olet kiinnostunut FIGBC:n hallitustehtävistä ja toiminnan kehittämisestä tai haluat ehdottaa henkilöitä hallitukseen, ota yhteyttä vaalitoimikunnan puheenjohtajaan Anne Kaiseriin – anne.kaiser(at)saint-gobain.com 13.10.2023 mennessä.  Liitä mukaan hakemuskirje ja CV. Aina ei haeta kiinteistö- ja rakentamisalan syvintä teknistä osaamista, diplomi-insinööriä tai arkkitehtiä. […]

Green Building Council Finlandin 29.11.2023 syyskokouksessa täydennetään yhdistyksemme hallitusta. Hallitukseen valittavien henkilöiden valintaa valmistelee vaalitoimikunta. Jos olet kiinnostunut FIGBC:n hallitustehtävistä ja toiminnan kehittämisestä tai haluat ehdottaa henkilöitä hallitukseen, ota yhteyttä vaalitoimikunnan puheenjohtajaan Anne Kaiseriin – anne.kaiser(at)saint-gobain.com 13.10.2023 mennessä.  Liitä mukaan hakemuskirje ja CV.

Aina ei haeta kiinteistö- ja rakentamisalan syvintä teknistä osaamista, diplomi-insinööriä tai arkkitehtiä. Tällä kertaa myös vahva kokemus liiketoiminnan kehittämisestä, asiakkuusjohtamisesta, viestinnästä ja vaikuttamisesta olisi plussaa. Sykkiihän sydämesi myös vahvasti vihreälle ja hiilineutraalille rakennetulle ympäristölle ja olethan FIGBC:n jäsenyrityksen edustaja?


Vaalitoimikuntaa täydennettiin yhdistyksen kevätkokouksessa 28.03.2023. Väistyvä hallituksen puheenjohtaja Anne Kaiser valittiin vaalitoimikunnan puheenjohtajaksi.  Vaalitoimikunnan tehtävä on valmistella yhdistyksen kokouksen henkilövalinnat hallitukseen ja mahdolliseen neuvottelukuntaan siten, että ehdotus toimielinten kokoonpanoksi kattaa mahdollisimman tasapuolisesti yhdistyksen jäsenistön. Yhdistyksen kokous ei ole sidottu vaalitoimikunnan ehdotukseen.

Green Building Council Finlandin vaalitoimikunta vuonna 2023

 • Vaalitoimikunnan puheenjohtaja Anne Kaiser, Saint-Gobain Finland Oy
 • Varapuheenjohtaja Antti Kerppola, Sfääri
 • Riitta Juutilainen, Senaatti-kiinteistöt
 • Heidi Tilli, Evli-Rahastoyhtiö Oy
 • Pekka Metsi, Granlund
 • Petri Suutarinen, FinreimHallituksen kokoonpano 2021

Green Building Council Finlandin hallitus vuonna 2023

Hallitus käsittää 6–12 henkeä kattaen koko toimialan ja jäsenistön. Hallituksen jäsenet valitaan tehtäväänsä kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Hallitus johtaa  yhdistyksen toimintaa yhdistyksen kokousten päätösten mukaisesti, huolehtii talous- ja hallintoasioiden asianmukaisesta hoitamisesta sekä hyväksyy ja erottaa jäsenet.

 • Hallituksen puheenjohtaja Pasi Suutari, Kiinteistöjohtaja, SOK
 • Varapuheenjohtaja Miimu Airaksinen, Kehitysjohtaja, SRV
 • Hannamari Koivula, Head of Sustainability and Property Management, Kiinteistöomistaja Antilooppi
 • Päivi Tomula, Kiinteistösijoitusjohtaja, Pontos Group
 • Mikko Marjalaakso, EMEAn alueesta vastaava avainasiakaspäällikkö, Betolar
 • Kaisa-Reeta Koskinen, Projektinjohtaja, Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma, Helsingin kaupunki
 • Anna Tiri, Suomen ja Baltian kunnossapitoliiketoiminnan johtaja, KONE Suomi ja Baltia
 • Petri Valkama, Johtaja ja osakas, NREP
 • Jukka Viitanen, Head of Sustainability, NRC Group ASA
 • Liisa Jäätvuori, Johtaja, kestävä kehitys ja uudet palvelut, A-Insinöörit
 • Ville Reinikainen, Energiatoimialan johtaja, Granlund

Vaalitoimikunnan puolesta,
Anne Kaiser
Vaalitoimikunnan puheenjohtaja

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun