15.9.2023

Vaalitoimikunnan ilmoitus – Hae Green Building Council Finlandin hallituksen jäseneksi!

Green Building Council Finlandin 29.11.2023 syyskokouksessa täydennetään yhdistyksemme hallitusta. Hallitukseen valittavien henkilöiden valintaa valmistelee vaalitoimikunta. Jos olet kiinnostunut FIGBC:n hallitustehtävistä ja toiminnan kehittämisestä tai haluat ehdottaa henkilöitä hallitukseen, ota yhteyttä vaalitoimikunnan puheenjohtajaan Anne Kaiseriin – anne.kaiser(at)saint-gobain.com 13.10.2023 mennessä.  Liitä mukaan hakemuskirje ja CV. Aina ei haeta kiinteistö- ja rakentamisalan syvintä teknistä osaamista, diplomi-insinööriä tai arkkitehtiä. […]

Green Building Council Finlandin 29.11.2023 syyskokouksessa täydennetään yhdistyksemme hallitusta. Hallitukseen valittavien henkilöiden valintaa valmistelee vaalitoimikunta. Jos olet kiinnostunut FIGBC:n hallitustehtävistä ja toiminnan kehittämisestä tai haluat ehdottaa henkilöitä hallitukseen, ota yhteyttä vaalitoimikunnan puheenjohtajaan Anne Kaiseriin – anne.kaiser(at)saint-gobain.com 13.10.2023 mennessä.  Liitä mukaan hakemuskirje ja CV.

Aina ei haeta kiinteistö- ja rakentamisalan syvintä teknistä osaamista, diplomi-insinööriä tai arkkitehtiä. Tällä kertaa myös vahva kokemus liiketoiminnan kehittämisestä, asiakkuusjohtamisesta, viestinnästä ja vaikuttamisesta olisi plussaa. Sykkiihän sydämesi myös vahvasti vihreälle ja hiilineutraalille rakennetulle ympäristölle ja olethan FIGBC:n jäsenyrityksen edustaja?


Vaalitoimikuntaa täydennettiin yhdistyksen kevätkokouksessa 28.03.2023. Väistyvä hallituksen puheenjohtaja Anne Kaiser valittiin vaalitoimikunnan puheenjohtajaksi.  Vaalitoimikunnan tehtävä on valmistella yhdistyksen kokouksen henkilövalinnat hallitukseen ja mahdolliseen neuvottelukuntaan siten, että ehdotus toimielinten kokoonpanoksi kattaa mahdollisimman tasapuolisesti yhdistyksen jäsenistön. Yhdistyksen kokous ei ole sidottu vaalitoimikunnan ehdotukseen.

Green Building Council Finlandin vaalitoimikunta vuonna 2023

 • Vaalitoimikunnan puheenjohtaja Anne Kaiser, Saint-Gobain Finland Oy
 • Varapuheenjohtaja Antti Kerppola, Sfääri
 • Riitta Juutilainen, Senaatti-kiinteistöt
 • Heidi Tilli, Evli-Rahastoyhtiö Oy
 • Pekka Metsi, Granlund
 • Petri Suutarinen, FinreimHallituksen kokoonpano 2021

Green Building Council Finlandin hallitus vuonna 2023

Hallitus käsittää 6–12 henkeä kattaen koko toimialan ja jäsenistön. Hallituksen jäsenet valitaan tehtäväänsä kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Hallitus johtaa  yhdistyksen toimintaa yhdistyksen kokousten päätösten mukaisesti, huolehtii talous- ja hallintoasioiden asianmukaisesta hoitamisesta sekä hyväksyy ja erottaa jäsenet.

 • Hallituksen puheenjohtaja Pasi Suutari, Kiinteistöjohtaja, SOK
 • Varapuheenjohtaja Miimu Airaksinen, Kehitysjohtaja, SRV
 • Hannamari Koivula, Head of Sustainability and Property Management, Kiinteistöomistaja Antilooppi
 • Päivi Tomula, Kiinteistösijoitusjohtaja, Pontos Group
 • Mikko Marjalaakso, EMEAn alueesta vastaava avainasiakaspäällikkö, Betolar
 • Kaisa-Reeta Koskinen, Projektinjohtaja, Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelma, Helsingin kaupunki
 • Anna Tiri, Suomen ja Baltian kunnossapitoliiketoiminnan johtaja, KONE Suomi ja Baltia
 • Petri Valkama, Johtaja ja osakas, NREP
 • Jukka Viitanen, Head of Sustainability, NRC Group ASA
 • Liisa Jäätvuori, Johtaja, kestävä kehitys ja uudet palvelut, A-Insinöörit
 • Ville Reinikainen, Energiatoimialan johtaja, Granlund

Vaalitoimikunnan puolesta,
Anne Kaiser
Vaalitoimikunnan puheenjohtaja

Muita julkaisuja ja oppaita

Coverpage for publication, houses and trees.

An Invitation to Be Exceptional

A Nordic interpretation of Baukultur is an opportunity to define what high-quality building culture means in our unique context. This report introduces a new narrative for the Nordic construction culture and how the Nordic built environment could be truly sustainable and work for the best of the planet and people.

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Nordic Network for Circular Construction- Analysis of Barriers and Possibilities

Nordic Network for circular construction. Report about barriers and possibilites within circular construction, A state of the art report from the five Nordic countries, The situation in the countries during 2018-2022.

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohje

Tilasuunnitelman hiilijalanjäljen arviointiohjeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta tilamuutosten hiilijalanjäljestä ja muista ympäristövaikutuksista, tunnistaa miten vaikutuksia voitaisiin rajoittaa, lisätä vertailumahdollisuuksia hankkeiden välillä sekä auttaa viestimään valintojen vaikutuksista myös alan ulkopuolisille.  Ohje sisältää määritelmiä hiilijalanjäljen laskennan rajaamiselle, lähtötietojen käyttämiselle ja tulosten raportoinnille. Ohje on suunniteltu toimitilahankkeille, mutta sitä voi rajoitetusti soveltaa myös muunlaisille tilamuutoshankkeille. 

Vähähiilisyyden sanakirja

Tämä vähähiilisyyden sanasto on koottu FIGBC:n Vähähiilinen rakentaminen ja Hiilineutraalit kiinteistöt -toimikuntien yhteistyönä keväällä 2020. Sanasto sisältää kaikki yleisimmät vähähiiliseen rakentamiseen ja kiinteistöliiketoimintaan liittyvät termit.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun