Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Katselemme rakentamisen kiertotaloutta eturivin paikalta, suuntaa näyttäen sekä alaa ja sen toimijoita matkalla auttaen. Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?
Kestävän kehityksen asiantuntija Ella Lahtinen, Green Building Council Finland on koostanut mukaan keskeiset huomiot myös Circular Buildings Coalition, ”Towards a circular economy in the built environment,” Nordic Networks for Circular Construction. WP2 Analysis of barriers and possibilities,” Nordic Council of Ministers; ja World Green Building Council, ”The Circular Built Environment Playbook,” julkaisuista.

Julkaisija(t): Green Building Council Finland

Julkaisuvuosi: 2023

ISBN:

Kategoriat: Kiertotalous, Kunnat ja kaupungit, Vähähiilisyys

Lataa julkaisu

Lisää julkaisuja

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Työkaluja KIRA-alan hiilineutraaliuteen ja kiertotalouteen – kooste FIGBC -verkoston työstä 2021

Työkaluja KIRA-alan hiilineutraaliuteen ja kiertotalouteen – kooste FIGBC -verkoston työstä 2021 referoi vuoden aikana tehdyn yhteistyön tulokset yksiin kansiin.

Rakentamisen kiertotalouden sanakirja

Kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouden sanakirjan tavoitteena on yhdenmukaistaa termejä ja siten edistää niiden vakiintumista toimialalla.

Osittainen purkaminen

Kiertotalous-Suomen (KiSu) ja FIGBC:n toimittama vinkkilista rakennusten osittaiseen purkamiseen.

Rakennusten väliaikaiskäyttö

Kiertotalous-Suomen (KiSu) ja FIGBC:n toimittama vinkkilista rakennusten väliaikaiskäyttöön.

Tapahtumia

15.3.

Kiertotalouden green deal kiinteistö- ja rakennusalalla

Kiertotalouden green deal vauhdittaa siirtymistä kiertotalouden mukaiseen toimintaan.Tätä vapaaehtoista sitoumusta on ollut mukana valmistelemassa laaja joukko yritysten edustajia. Green Building Council Finlandista työryhmään ovat osallistuneet kestävän kehityksen asiantuntijat Ella Lahtinen ja Elina Samila. Tässä kaikille avoimessa, maksuttomassa webinaarissa Lahtinen ja Samila käyvät läpi kiertotalouden green dealia juuri kiinteistö- ja rakennusalan näkökulmasta.

Siirry takaisin sivun alkuun