Ideakortti: Näin otat kiertotalouden mukaan aluesuunnitteluun

Kiertotaloutta voidaan edistää aluesuunnittelussa monin tavoin. Aluesuunnittelun muotoja on monenlaisia kuten muun muassa eri kaavat, tontinluovutussopimukset, erilaiset muut kunnan ja maanomistajan sekä rakentajan väliset sopimukset että muut maankäytön suunnitelmat. Ota mukaan näitä tässä esitettyjä kiertotalousteemoja soveltuvalla tavalla kukin suunnittelukohteen erityispiirteet huomioiden.

Julkaisija(t): Green Building Council Finland

Julkaisuvuosi: 2020

ISBN:

Kategoriat: Aluesuunnittelu, Kiertotalous

Lataa julkaisu

Lisää julkaisuja

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Työkaluja KIRA-alan hiilineutraaliuteen ja kiertotalouteen – kooste FIGBC -verkoston työstä 2021

Työkaluja KIRA-alan hiilineutraaliuteen ja kiertotalouteen – kooste FIGBC -verkoston työstä 2021 referoi vuoden aikana tehdyn yhteistyön tulokset yksiin kansiin.

Rakentamisen kiertotalouden sanakirja

Kiinteistö- ja rakennusalan kiertotalouden sanakirjan tavoitteena on yhdenmukaistaa termejä ja siten edistää niiden vakiintumista toimialalla.

Osittainen purkaminen

Kiertotalous-Suomen (KiSu) ja FIGBC:n toimittama vinkkilista rakennusten osittaiseen purkamiseen.

Rakennusten väliaikaiskäyttö

Kiertotalous-Suomen (KiSu) ja FIGBC:n toimittama vinkkilista rakennusten väliaikaiskäyttöön.

Tapahtumia

15.3.

Kiertotalouden green deal kiinteistö- ja rakennusalalla

Kiertotalouden green deal vauhdittaa siirtymistä kiertotalouden mukaiseen toimintaan.Tätä vapaaehtoista sitoumusta on ollut mukana valmistelemassa laaja joukko yritysten edustajia. Green Building Council Finlandista työryhmään ovat osallistuneet kestävän kehityksen asiantuntijat Ella Lahtinen ja Elina Samila. Tässä kaikille avoimessa, maksuttomassa webinaarissa Lahtinen ja Samila käyvät läpi kiertotalouden green dealia juuri kiinteistö- ja rakennusalan näkökulmasta.

Siirry takaisin sivun alkuun