Tapahtumat

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) FIGBC jäsenille

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) on tarkoitus hyväksyä Euroopan komissiossa ja parlamentissa alkuvuonna 2024. Tässä FIGBC-jäsenille varatussa tietoiskussa käydään lävitse tarkemmin direktiivin sisältöä, voimaantuloa ja vaikutuksia Suomessa.

torstai 22.2.2024

10:00 - 11:15

Microsoft Teams webinaari

Maksuton, vain FIGBC jäsenille.

Ilmoittaudu webinaariin

Eurooppa-neuvosto, Euroopan parlamentti ja komissio pääsivät alustavaan sopuun Rakennusten energiatehokkuusdirektiivistä (EPBD). Direktiivin päivitys on osa Euroopan unionin Green Deal -ohjelmaa, jonka tavoitteena on hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä. Direktiivin päivitykseen on vaikuttanut voimakkaasti myös Venäjän hyökkäyssodan jälkeen laadittu REPowerEU-suunnitelma, jonka tavoitteena on tehdä EU:sta energiaomavarainen.

Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) on tarkoitus hyväksyä Euroopan komissiossa ja parlamentissa alkuvuonna 2024.
Tässä FIGBC-jäsenille varatussa tietoiskussa käydään lävitse tarkemmin direktiivin sisältöä, voimaantuloa ja vaikutuksia Suomessa.

Julkaisuja ja oppaita

Energiansäästövinkit kiinteistöjen omistajille

Osana Astetta Alemmas -kampanjaa FIGBC:n Kiinteistöt-toimikunta kokosi ehdotuksia ja ideoita konkreettisiksi toimenpiteiksi ja ratkaisuiksi asuinkohteille ja toimitiloille energiankäytön vähentämiselle

Energiansäästövinkit rakennustyömaille

Osana Astetta Alemmas -kampanjaa Green Building Council Finlandin Rakentaminen-toimikunta kokosi yhdelle arkille rakennustyömaita varten käytännönläheisiä energiansäästövinkkejä.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Mitä hiilineutraali energiankäyttö oikeastaan tarkoittaa, miten se lasketaan ja mitkä ovat tärkeimmät periaatteet siirryttäessä kohti hiilineutraalia kiinteistöliiketoimintaa. Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö – on ohje oman toiminnan arviointiin ja hiilineutraaliuusväittämän tekemiseen.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun