Energiansäästövinkit kiinteistöjen omistajille

FIGBC:n Kiinteistöt-toimikunta kokosi ehdotuksia ja ideoita konkreettisiksi toimenpiteiksi ja ratkaisuiksi asuinkohteille ja toimitiloille energiankäytön vähentämiselle talvikaudella.
Työ toteutettiin tueksi Astetta Alemmas -kampanjalle.

Toimikunnan ehdottamilla keinoilla voitaisiin keventää painetta kysyntäpiikeissä ja siten vähentää tarvetta sähkökatkoille sekä hillitä sähkön hintakehitystä. Toimikunnan ehdotukset kattavat erilaisia toimenpiteitä asuinkohteille ja toimitiloihin. Toimenpide-ehdotukset vaihtelevat energiatehokkuusratkaisuista, kuten ilmanvaihdon ja taloautomatiikan säädöistä, käytön rajoittamiseen tiettyinä vuorokauden aikoina sekä mukavuustekijöistä kuten sisälämpötiloista, julkisivuvalaistuksesta ja mainosvaloista joustamiseen.

Julkaisija(t): Green Building Council Finland

Julkaisuvuosi: 2022

ISBN:

Kategoriat: Best Practices, Energiatehokkuus, Kiinteistöt

Lisää julkaisuja

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

BuildingLife Programme for Carbon Neutrality in the Built Environment

#BuildingLife Programme for Carbon Neutrality in the Built Environment consists of two parts: carbon neutral built environment by 2035 and operator-specific tables of measures.

Energiansäästövinkit kiinteistöjen omistajille

Osana Astetta Alemmas -kampanjaa FIGBC:n Kiinteistöt-toimikunta kokosi ehdotuksia ja ideoita konkreettisiksi toimenpiteiksi ja ratkaisuiksi asuinkohteille ja toimitiloille energiankäytön vähentämiselle

#BuildingLife pikaoppaat vähähiiliseen rakentamiseen

Green Building Council Finlandin ja A-Insinöörien tuottamat seitsemän pikaopasta vähähiiliseen rakentamiseen kattavat selkeästi hankkeen eri vaiheet. Rakennuttajan, arkkitehdin ja pääsuunnittelijan, rakennesuunnittelijan, taloteknisen suunnittelijan, urakoitsijan, infrarakennuttajan ja rakennustuotevalmistajan tiiviit pikaoppaat voit ladata maksutta käyttöösi.

Ohje luotettavan hiilineutraaliusväittämän tekemiseen – Hiilineutraalin rakennuksen ohje

Hiilineutraali rakennus -ohjeen tavoitteena on, että sidosryhmien on mahdollista ymmärtää mihin hiilineutraaliusväite perustuu ja varmistua sen uskottavuudesta. Siksi hiilineutraaliusväitteen esittäjän on aina perusteltava väitteensä riittävästi ja avattava läpinäkyvästi sitä, mihin väite perustuu.

Työkaluja KIRA-alan hiilineutraaliuteen ja kiertotalouteen – kooste FIGBC -verkoston työstä 2021

Työkaluja KIRA-alan hiilineutraaliuteen ja kiertotalouteen – kooste FIGBC -verkoston työstä 2021 referoi vuoden aikana tehdyn yhteistyön tulokset yksiin kansiin.

Hiilineutraali rakennus -ohjeen pilotoinnin loppuraportti

Hiilineutraali rakennus -ohjeen pilotoinnin keskeisenä tavoitteena oli testata ohjetta ja sen toimivuutta erityyppisissä hankkeissa. Raportti kertaa pilotointiin osallistuneiden hankkeiden tiedot, tulokset, raportointipohjan, tunnistetut päivitystarpeet sekä yleisen palautteen.

Tapahtumia

6.10.

FIGBC kouluttaa: Vähähiilisyystavoitteet ja elinkaaren hiilijalanjälki

Tässä koulutuksessa kerromme keskeisistä vähähiilisen rakentamisen trendeistä ja tulevista vaatimuksista, vähähiilisyystavoitteiden asettamisesta sekä elinkaaren hiilijalanjäljen ohjaamisesta hankkeissa vähähiilisyystavoitteiden saavuttamiseksi. Kurssilla käsitellään uutta rakennuslakia, YM:n laskentamenetelmän viimeisintä versiota sekä vertaillaan erilaisia hiilijalanjäljen arviointimenetelmiä.  Suomi on sitoutunut olemaan hiilineutraali vuonna 2035. Hiilineutraali Suomi 2035 vaatii merkittäviä ponnistuksia myös kiinteistö- ja rakennusalalta toteutuakseen.

10.11.

FIGBC kouluttaa: Hiilijalanjälkiarvioinnin asiantuntijakoulutus

Koulutus on suunnattu elinkaariarvioinnin asiantuntijoille, jotka ovat olleet mukana jo ainakin muutaman hankkeen elinkaariarvion laadinnassa.

Siirry takaisin sivun alkuun