Tapahtumat

Science Based Targets for Buildings

SBTi on kehittänyt kiinteistö- ja rakentamisalalle omaa laskentatapaa, ohjeistusta ja työkalua hiilineutraaliustavoitteiden asettamiselle ja hyödyntämiselle. Tarkoituksena on auttaa yrityksiä ymmärtämään ja toteuttamaan Pariisin ilmastosopimuksen mukaista ilmastotyötä 1,5 asteen siirtymälle. Kehitystyö…

perjantai 19.1.2024

10:00 - 11:30

Ilmoittaudu webinaariin

SBTi on kehittänyt kiinteistö- ja rakentamisalalle omaa laskentatapaa, ohjeistusta ja työkalua hiilineutraaliustavoitteiden asettamiselle ja hyödyntämiselle. Tarkoituksena on auttaa yrityksiä ymmärtämään ja toteuttamaan Pariisin ilmastosopimuksen mukaista ilmastotyötä 1,5 asteen siirtymälle.

Kehitystyö on edennyt pilotointivaiheeseen. Tässä webinaarissa pääset tutustumaan laskentatavan, ohjeistuksen ja työkalun viimeisimpiin luonnosversioihin sekä kuulemaan niiden vaikutuksista rakennusalalle. Työtä esittelee Science Based Targets initiativen Buildings Lead Ayla Dinçay.

Mukana myös kommenttipuheenvuoro CapMan Real Estaten Sustainability Manager Anna Rannistolta. CapMan Real Estate on mukana pilotoimassa Science Based Targets Buildings päästöraportointijärjestelmää.

Lue lisää SBTi Buildings -kehityshankkeesta.

Ohjelma
klo 10.00 Tapahtuman avaaminen, Miisa Tähkänen, FIGBC
klo 10.10 SBTi Buildings -kehitystyön esittely Ayla Dinçay, SBTi
klo 10.45 Kommenttipuheenvuoro Anna Rannisto, CapMan Real Estate
klo 10. 50 Aikaa kysymyksille

Webinaaria odotellessa, tutustu näihin!

#BuildingLife pikaoppaat vähähiiliseen rakentamiseen

Green Building Council Finlandin ja A-Insinöörien tuottamat seitsemän pikaopasta vähähiiliseen rakentamiseen kattavat selkeästi hankkeen eri vaiheet. Rakennuttajan, arkkitehdin ja pääsuunnittelijan, rakennesuunnittelijan, taloteknisen suunnittelijan, urakoitsijan, infrarakennuttajan ja rakennustuotevalmistajan tiiviit pikaoppaat voit ladata maksutta käyttöösi.

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun