11.2.2022

Työpaikkailmoitus: Kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntija

...koko toimialan kiertotalousosaamista. Asiantuntijan tehtävissä Asiantuntijana toimit osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaisesti alan kiertotalousosaamisen ja -koulutuksen kehittäjänä, kiertotalouden verkostojen vetäjänä sekä kansainvälisessä yhteistyössä. Kehitämme kiertotalouskoulutusta yhdessä alan korkeakoulujen ja muiden koulutusorganisaatioiden...

Haemme työkaveriksi rakennetun ympäristön toimialaa tuntevaa ja kiertotaloudesta innostunutta

Asiantuntijaa

Toivomme tiimiimme henkilöä, joka ymmärtää rakennetun ympäristön toimialaa ja sen mahdollisuuksia siirtyä kohti hiilineutraaliutta. Toiveissamme on myös, että olet sosiaalinen, uskallat kyseenalaistaa olemassa olevia käytäntöjä ja etsit kehitysmyönteisesti uusia ratkaisuja. Toimenkuvasi, tarkempi työnimikkeesi ja vastuusi sovitaan vahvuuksiesi ja mielenkiintosi mukaan. Meille on tärkeintä, että haluat tehdä töitä kanssamme kohti yhteisiä tavoitteita.

Green Building Council Finlandin visio on, että rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Toimimme tiiviissä yhteistyössä kansainvälisen verkostomme ja jäsenistömme kanssa ja pyrimme tähän kolmen tavoitteen kautta:

 • Kannustamme yli puolet Suomen ammattimaisista kiinteistönomistajista asettamaan tavoitteekseen hiilineutraalin energiankäytön.
 • Teemme yhdessä kiinteistö-, rakennus- ja energia-alan toimijoiden kanssa yhteisen hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelman.
 • Varmistamme, että kaikissa merkittävissä rakennetun ympäristön hankkeissa huomioidaan vähähiilisyys ja kiertotalous.

Tarjoamme sinulle

 • Merkityksellisen työn toimialan muutoksen vauhdittajana.
 • Monipuolisia ja mielenkiintoisia työtehtäviä.
 • Mahdollisuuden kehittää omaa osaamistasi ja verkostoitua laajasti toimialalla organisaatioiden, järjestöjen ja päätöksentekijöiden kanssa.
 • Laajan kansainvälisen yhteistyöverkoston.
 • Kilpailukykyisen palkan ja joustavat työajat ja -tavat. Toimistomme sijaitsee Helsingin Kampissa hyvien kulkuyhteyksiä äärellä, työskentelemme hybridimallin mukaisesti etänä ja läsnä.
 • Mahdollisuuden tutustua parhaisiin suomalaisiin ja ulkomaalaisiin kiertotalousjulkaisuihin, kartuttaa omaa ja koko toimialan kiertotalousosaamista.

Asiantuntijan tehtävissä

Asiantuntijana toimit osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaisesti alan kiertotalousosaamisen ja -koulutuksen kehittäjänä, kiertotalouden verkostojen vetäjänä sekä kansainvälisessä yhteistyössä.

 • Kehitämme kiertotalouskoulutusta yhdessä alan korkeakoulujen ja muiden koulutusorganisaatioiden kanssa.
 • Edistämme myös kansainvälistä kiertotaloustoimintaa. Työssä korostuu osaamisen ja hyvien käytäntöjen tuonti ja vienti Suomen rajojen yli – etenkin Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan.
 • Autamme myös suoraan alan yrityksiä kiertotalouskysymysten parissa – toiveena olisikin, että sinulla on näkemystä, kuinka kiinteistö- ja rakennusalan kiertotaloutta parannetaan ja siirtymää vauhditetaan.

Edellytämme sinulta

 • Kiinteistö- ja rakennusalan koulutusta sekä ymmärrystä arvoketjun eri osapuolten rooleista ja mahdollisuuksista edistää siirtymää kohti hiilineutraaliutta.
 • Hyvät kirjalliset ja suulliset viestintätaidot suomeksi ja englanniksi.
 • Rohkeaa, innostunutta, ratkaisukeskeistä asennetta ja positiivista otetta johtaa muutosta.
 • Kiinnostusta ja kykyjä nykyaikaiseen asiantuntijaviestintään.

Toivomme sinulta

 • Vähintään viiden vuoden relevanttia työkokemusta ja toimialan tuntemusta. 
 • Kokemusta projektien ja/tai verkostojen johtamisesta.
 • Yleisiä työelämätaitoja, kuten itsenäinen työote ja toimeen tarttuminen, yhteistyö- ja tiimitaidot, tietotekniset valmiudet sekä tilaisuuksien toteuttaminen.

Eduksesi katsotaan lisäksi

 • Jo olemassa olevat yhteistyösuhteet alan korkeakouluihin ja muihin täydennyskoulutusorganisaatioihin.
 • Kokemus kouluttajana toimimisesta.
 • Substanssiosaaminen esimerkiksi rakentamisen kiertotaloudesta, infra-alalta tai urakoinnista, vastuullisesta liiketoiminnasta ja/tai kiinteistö- ja rakennusalan kansainvälinen kokemus.
 • Näkemystä yritys- ja organisaatiojäsenistä koostuvan yhdistyksen toiminnan ja vaikuttavuuden kokonaisvaltaisesta kehittämisestä. 

Hae tehtävään 1.3.2022 mennessä

Työtehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja alkaa mahdollisimman pian, yhteisen sopimuksemme mukaisesti. Aloitamme keskustelut mielellään ja hakuaikana!

Toivomme, että kerrot meille napakalla viestillä työkokemuksestasi, motivaatiostasi ja mitä osaamista juuri sinä voit tuoda FIGBC:lle. Liitä myös viestiin mukaan CV ja palkkatoiveesi. Voit myös kertoa mahdollisten suosittelijoiden yhteystiedot.

Lähetä hakemus 1.3.2022 mennessä osoitteeseen: mikko.nousiainen(at)figbc.fi.  

Laita viestisi otsikoksi Asiantuntijan työhakemus, niin tiedämme poimia oikeat viestit. Etenemme valintaprosessissa mahdollisuuksien mukaan jo ennen hakuajan täyttymistä. 

Lisätietoja tehtävästä antaa toimitusjohtaja Mikko Nousiainen, puh 040 525 8440, maanantaina 21.2.2022 klo 9 – 11:00 ja torstaina 24.2.2022 klo 9 – 10:00. Voit myös soittaa kehityspäällikkö Lauri Tähtiselle 23.2.2022 keskiviikkona klo 12–14,puh. 040 486 5400. Tarvittaessa lähetä viesti ja ehdota muuta aikaa keskustelulle.

Green Building Council Finland 

Green Building Council Finlandin tavoitteena on, että rakennettu ympäristö on keskeinen osa ilmastonmuutoksen ratkaisua. Vankka asiantuntemus ja osallistava yhteistyö ovat toimintamme keskiössä. Kaikkea työtä ohjaavat arvomme vaikuttavuus, innostavuus ja avoimuus. Näytämme suunnan ja autamme matkalla.

Tutustu meihin, toimintaamme ja käynnissä oleviin hankkeisiin

Muita julkaisuja ja oppaita

Hiilineutraalin rakennetun alueen määritelmä

Hiilineutraalin alueen määritelmän tarkoituksena on yhdenmukaistaa aluerakentamisen hiilijalanjäljen ja ilmastohyötyjen arviointia, sekä asettaa kehykset hiilineutraaliusväitteen tekemiselle.

Ideakortti: Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman

Näin järjestät purkumateriaalien kierrätyksen pop-up -tapahtuman!

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

#BuildingLife Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

Vapaaehtoiset kompensaatiot kiinteistö- ja rakennusalalla

Opas tarjoaa konkreettisia työkaluja ja vinkkejä laadukkaiden ja vastuullisesti tuotettujen vapaaehtoisten päästökompensaatioiden hankintaan.

Kiertotalouden edistäminen kuntien hankinnoissa

Rakennetun ympäristön toimialan kiertotalouden markkinakatsaus sisältää myös alueittaisia suosituksia pääkaupunkiseudulle, Tampereen, Turun ja Oulun seuduille, siitä kuinka kuntien hankinnoissa voi edistää kiertotaloutta.

Kestävä infra -määritelmä

Määritelmä tarjoaa tukea infra-alan kestävyyden johtamiseen. Se toimii työkaluna kestävän kehityksen huomioimiseen infran kaikissa elinkaaren vaiheissa parhaalla mahdollisella tavalla. Määritelmä on tarkoitettu kaikille infra-alalla työskenteleville helpottamaan kestävän kehityksen näkökulmien tunnistamista.

Kiinteistön Hiilineutraali energiankäyttö

Julkaisu antaa hiilineutraalia energiankäyttöä tavoittelevalle ohjeita siitä, mitä näkökulmia tulee huomioida ja miten hiilineutraaliudesta viestitään avoimesti sekä läpinäkyvästi.

Katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan

Vuonna 2021 toteutettu katsaus kiinteistö- ja rakennusalan ilmastokestävyyden nykytilaan kokoaa yhteen sääntelyn, järjestöjen tiekarttojen ja edelläkävijäyritysten toimet.

Tilaa FIGBCn jäsenkirje

Jäsenkirje on Green Building Council Finlandin jäsenille suunnattu kooste jäsenverkoston kuulumisista, toimikuntatyöstä, tulevista tapahtumistamme ja projektien tilanteista. Myös alan opiskelijat voivat tilata jäsenkirjeen.

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun