Tapahtumat

Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelman tulosseminaari: Vähähiilinen Kiertotalous

Ilmoittaudu mukaan!

Tilaisuudessa esittäytyy viisi Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmasta (KIRAilmasto) rahoitusta saanutta, jo valmistunutta hanketta. Tilaisuuden aluksi ympäristöministeriön ja Business Finlandin edustajat kertovat ohjelman puolivälin kuulumiset. Ympäristöministeriö esittelee myös ohjelman viimeisen avustushaun uudet alkavat hankkeet ja ohjelman monet asiantuntijahankinnat.

Tervetuloa inspiroitumaan hankkeiden tuloksista ja kuulemaan asiantuntijapaneelin arvioita niiden jatkomahdollisuuksista. Paikan päällä Pankkisalissa kahvitarjoilu, verkostoitumista ja muita ohjelmasta rahoitettuja hankkeita esittelemässä toimintaansa. 

Tilaisuus alkaa verkostoitumisella ja kahvilla klo 12.30 ja striimattu ohjelma klo 13.00.

Paikka: Ympäristöministeriön Pankkisali (Aleksanterinkatu 7, Helsinki) tai verkkolähetys.
Ilmoittauduthan 10.6. mennessä!

Hanke-esittelyt ja paneeli alkavat klo 13.30. Tilaisuudessa esittäytyvät hankkeet:

  • LOIKKA – Betonin hiilidioksidipäästöjen puolittaminen, Jouni Punkki, Aalto-yliopisto, Rakennustekniikan laitos 
  • Tietokantaistettu kiertotalous – rakennustuotteiden kierrätysmahdollisuudet digitaalisesti, Teemu Rantanen, Rakennustieto Oy 
  • Circularity Development Program for Technical Building Products, Louna Laurila, Combient Oy
  • Cubeco – kiertotalouskonkretiaa ulkoaluerakentamiseen, Saara Hakamaa, EcoUp Oyj
  • Ilmastoviisas kiertotalouteen perustuva konseptipientalo, Pekka Hänninen, IAH Arkkitehtuuritoimisto 

Hankkeita arvioivan paneelin kokoonpano ilmoitetaan myöhemmin.

Sinua voisi kiinnostaa myös...

Kiertotalouden green deal: Resurssiviisas rakennettu ympäristö

Kiertotalouden green deal koostuu viidestä muutosalueesta, joihin kuhunkin sisältyy 2-5 toimenpidealuetta. Tutustu Resurssiviisas rakennettu ympäristö toimenpidealueiden tavoitteisiin!

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Rakentamisen kiertotalouden sanakirja

Rakentamisen kiertotalouden sanakirjan tavoitteena on yhdenmukaistaa termejä ja siten edistää niiden vakiintumista. Sanakirja ei kuitenkaan ole virallinen suositus. Määritelmiä on työstetty useiden kiertotalouden asiantuntijoiden sekä ympäristöministeriön kanssa sekä pilotoitu Helsingin kiertotalousklusterin ja Tampereen Kissanmaan kiertotaloustalon projekteissa.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun