Toimialan muut tapahtumat

Rakentamisen kiertotalousratkaisut palveluna

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

KIRA-kasvuohjelma ja Helsingin kiertotalousklusteri käynnistävät yhteistyöprosessin, jonka tarkoituksena on löytää kiertotalouden mukaisen rakentamisen palveluita, jotka helpottaisivat suuria rakennusalan yrityksiä ostamaan esimerkiksi uudelleenkäytettyjä rakennusosia tai muita kiertotalouden ratkaisuja.

Kutsumme nyt rakennusyrityksiä kartoittamaan tarpeita ja reunaehtoja tulevaa haastekilpailua varten. Kilpailun tavoitteena on löytää sopivia kiertotalouspalveluita rakennusyritysten tarpeisiin ja pilotoida itse hankintaa.

  • Mitä uudelleenkäyttöön sopivia materiaaleja rakennusyritykset voisivat käyttää / tarvitsevat?
  • Mitä reunaehtoja uudelleenkäytettäville materiaaleille ja näiden käytön prosessille on?

Sinua voisi kiinnostaa myös...

Rakentamisen kiertotalouden sanakirja

Rakentamisen kiertotalouden sanakirjan tavoitteena on yhdenmukaistaa termejä ja siten edistää niiden vakiintumista. Sanakirja ei kuitenkaan ole virallinen suositus. Määritelmiä on työstetty useiden kiertotalouden asiantuntijoiden sekä ympäristöministeriön kanssa sekä pilotoitu Helsingin kiertotalousklusterin ja Tampereen Kissanmaan kiertotaloustalon projekteissa.

Osittainen purkaminen

Kiertotalous-Suomen (KiSu) ja FIGBC:n toimittama vinkkilista rakennusten osittaiseen purkamiseen.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Ideakortti: kiertotalous työtilojen suunnittelussa ja konseptoinnissa

Hiilineutraalia rakennettua ympäristöä tavoiteltaessa on tärkeää huomioida kestävät ratkaisut myös tilasuunnittelussa. Työympäristöjä suunniteltaessa kiertotalous täytyy ottaa mukaan suunnitteluun heti alusta alkaen.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun