13.9.2024

7 uutta tiekarttaa kohti vähähiilisyyttä!

World Green Building Week 2024 keskittyi kestävyyssiirtymän konkreettisiin keinoihin: kuinka vähennämme päästöjä ja kulutusta sekä sopeudumme muuttuvaan ilmastoomme. Meillä täällä Suomessa olemme ylpeinä  saaneet juhlistaa ensin 12.9.2024 Kiertotalouden green dealin ensimmäisiä allekirjoittajia ja tänään 13.9.2024 julkaisemme seitsemän uutta tiekarttaa kohti vähähiilisyyttä #BuildingLife -hengessä! Tukea yritysten tiekarttatyöhön Kannustamme kiinteistö- ja rakennusalaa laatimaan selkeitä suunnitelmia, kuinka vähentää […]

World Green Building Week 2024 keskittyi kestävyyssiirtymän konkreettisiin keinoihin: kuinka vähennämme päästöjä ja kulutusta sekä sopeudumme muuttuvaan ilmastoomme. Meillä täällä Suomessa olemme ylpeinä  saaneet juhlistaa ensin 12.9.2024 Kiertotalouden green dealin ensimmäisiä allekirjoittajia ja tänään 13.9.2024 julkaisemme seitsemän uutta tiekarttaa kohti vähähiilisyyttä #BuildingLife -hengessä!

Tukea yritysten tiekarttatyöhön

Kannustamme kiinteistö- ja rakennusalaa laatimaan selkeitä suunnitelmia, kuinka vähentää omia ilmasto- ja ympäristövaikutuksia. Tiekarttojen työstöön tarjoamme työkaluja, tietoa ja tukea. Esimerkiksi FIGBC:n julkaisema Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma toimii hyvänä viitekehyksenä organisaation oman hiilitiekartan laadintaan. Konkreettista tukea oman organisaation tiekartan laatimiseen saa myös FIGBC:n #BuildingLife tiekarttatyöpajoissa. Seuraava tiekarttatyöpaja järjestetään 2.10.2024, ilmoittaudu mukaan!

FIGBC:n ohjeen mukaan hyvässä tiekartassa on yksiselitteisiä, mitattavia ja saavutettavia tavoitteita tuleville viidelle vuodelle. Myöhempiä toimenpiteitä voidaan tarkentaa jatkossa. Vaikka kaikkia ratkaisuja ei siis ole vielä tunnistettu, olennaisinta on asettaa tavoite.

Julkiset tiekartat esimerkkinä ja inspiraationa

Valmiit tiekartat on mahdollista julkaista kanssamme inspiraatioksi ja esimerkiksi muille alalla – ja luoda samalla tiekarttojen työstämisestä alan uusi normaali. Tutustu kaikkiin julkaistuihin tiekarttoihin #BuildingLife -verkkosivuilla!

Kohina

Kohina Oy:n päämääränä on olla hiilineutraali 2030 mennessä. Välitavoitteemme on puolittaa päästöt vuoteen 2027 mennessä. Tärkeimpiä keinoja on enegian kulutuksen vähentäminen ja uusiutuvan sähkön käyttöönotto. Vuosittaiset tavoitteet ja data ohjaavat toimenpiteitämme kohti hiilineutraaliutta. Laskemme joka vuosi yrityksemme oman hiilijalanjäljen. Hiilikädenjälkeä kasvatamme tarjoamalla vastuullisia arkkitehti- ja sisustusarkkitehtipalveluja asiakkaillemme.

Castellum

Castellum Finland sitoutuu vähentämään materiaalisidonnaisia päästöjä kaikissa hankkeissaan, edistämään uusiutuvien materiaalien käyttöä sekä rakennusosien uudelleenkäyttöä tilamuutoksissa ja parantamaan energiatehokkuutta kiinteistöissään. Kiertotalouskyvykkyyttä kehitetään johdonmukaisesti, ja panostamme innovatiivisiin ratkaisuihin, jotka tukevat resurssitehokkuutta. Kannustamme kumppaneitamme aktiivisesti osallistumaan kestävyyssiirtymään ja edistämään yhdessä kestävämpää rakennettua ympäristöä.

Joo Group

Me Joo Groupilla tahdomme paitsi laskea omia päästöjämme, myös vaikuttaa systeemiin ympärillämme: alan toimijoihin, energiajärjestelmään, ja asukkaidemme arkeen. Pyrimme mm. maksimoimaan aurinkoenergian tuotantoa, vähentämään jatkuvasti omaa energiankulutustamme, viemään hyviä energiaratkaisuja myös osittain omistamiimme taloyhtiöihin sekä luomaan verkostoja vähähiilisen rakentamisen mahdollistamiseksi.

Parma

“Rakennetulla ympäristöllä on ratkaiseva merkitys ilmastonmuutoksen torjunnassa, sillä rakennukset ja rakentaminen aiheuttavat yhteensä noin kolmanneksen Suomen kokonaispäästöistä. Olemme tunnistaneet rakennusmateriaalien kasvavan merkityksen vähähiilisemmän rakentamisen kehittämisessä ja laatineet oman tiekarttamme kunnianhimoisten ilmastotavoitteidemme saavuttamiseksi”, sanoo teknologiajohtaja Juha Rämö Consolis Parmalta.

Bonava

Bonava on sitoutunut vähentämään kasvihuonepäästöjä koko arvoketjussaan 50 prosentilla jokaista rakennettua Bonava-kotia kohden vuoteen 2030 mennessä. Bonava Suomen vähähiilisyyden tiekartta rakentuu kolmesta osa-alueesta: kestävät materiaalit ja suunnitteluratkaisut, kestävä oma toiminta ja kestävä asuminen. Kestävyyttä ja kustannustehokkuutta haetaan erityisesti vakioitujen, skaalattavissa olevien ratkaisujen kautta.

Fira

 Muodostimme rakennustoiminnallemme realistisen päästövähennyspolun. Asetimme lyhyen (2035) ja pitkän aikavälin (2050) ilmastotavoitteet kohti hiilivapaata rakentamista. Tähtäämme merkittäviin oman toiminnan päästövähennystavoitteisiin, huomioimme asiakkaidemme vastuullisuustavoitteet strategiassamme ja sitoudumme vastaamaan kestävästi ja läpinäkyvästi sidosryhmiemme odotuksiin.

Colliers

”Colliersilla tehtävämme on maksimoida kiinteistöjen ja kiinteistövarallisuuden potentiaali kestävällä tavalla, sillä se luo eniten arvoa niin kiinteistönomistajille, -käyttäjille ja koko ympäröivälle yhteiskunnalle pitkällä tähtäimellä. Autamme asiakkaitamme vähentämään kiinteistöjensä päästöjä, omaksumaan kestäviä toimintatapoja ja edistämään puhtaan energian käyttöä. Colliers Suomessa on sitoutunut omassa toiminnassaan nollapäästötavoitteen saavuttamiseen vuoteen 2030 mennessä suorien ja epäsuorien päästöjemme osalta, ja muiden epäsuorien päästöjen osalta vuoteen 2035 mennessä.  Merkittävimmät päästövähennystoimemme liittyvät työmatkaliikkumiseen ja liikematkustamiseen, jotta saavutamme tavoitteemme.” kertoo Ari Vanhanen, CEO, Colliers Finland.

Tutustu myös näihin

Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma

Julkaisussa esitetään toimenpiteitä kahdeksalle eri toimijaryhmälle kiinteistö- ja rakennusalalla. Toimenpidetauluihin on koottu keskeiset toimenpiteet, joihin kyseisellä toimijaryhmällä on mahdollisuus vaikuttaa. Hiilineutraalin rakennetun ympäristön toimintaohjelma sisältää konkreettiset välitavoitteet ja askelmerkit kaikille alan toimijoille oman toimintansa kehittämiseksi.

#BuildingLife pikaoppaat vähähiiliseen rakentamiseen

Green Building Council Finlandin ja A-Insinöörien tuottamat seitsemän pikaopasta vähähiiliseen rakentamiseen kattavat selkeästi hankkeen eri vaiheet. Rakennuttajan, arkkitehdin ja pääsuunnittelijan, rakennesuunnittelijan, taloteknisen suunnittelijan, urakoitsijan, infrarakennuttajan ja rakennustuotevalmistajan tiiviit pikaoppaat voit ladata maksutta käyttöösi.

Askeleet vähähiiliseen rakentamiseen

Tämä käytännönläheinen opas auttaa alkuun, kun yrityksessänne pohditaan mihin oma tavoitetaso pitäisi asettaa, tai mitä olisi paras tehdä seuraavaksi.

BuildingLife Programme for Carbon Neutrality in the Built Environment

#BuildingLife National Roadmaps demonstrate how FIGBC suggests we adopt whole life carbon targets in Finland.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Kuntotarkastus paljastaa: Kestämättömyys ei kannata.

Lue ja lataa Kiinteistö- ja rakennusalan kestävyyden kuntotarkastus

Lue ja lataa

Siirry takaisin sivun alkuun