Tapahtumat

Kiertotalouden green deal kiinteistö- ja rakennusalalla

perjantai 15.3.2024

10:00 - 11:00

Ilmoittaudu webinaariin

Kiertotalouden green dealia viimeistellään parhaillaan. Kyseessä on valtion luotsaama yrityksille, kunnille ja alueille suunnattu strateginen sitoumusmalli. Sen puitteissa toimijat voivat vapaaehtoisesti sitoutua luonnonvarojen käytön vähentämistä ja hiilineutraalia kiertotaloutta edistäviin tavoitteisiin ja toimenpiteisiin.

Prosessiin on kuulunut useita työpajoja yhdessä muiden toimialojen kanssa sekä rakentamiseen keskittyneitä pyöreitä pöytiä ja palautekierroksia. Green Building Council Finlandista työryhmään ovat osallistuneet kestävän kehityksen asiantuntijat Ella Lahtinen ja Elina Samila.

Tässä kaikille avoimessa, maksuttomassa webinaarissa Lahtinen ja Samila käyvät läpi kiertotalouden green dealia juuri kiinteistö- ja rakennusalan näkökulmasta.

  • Kuinka liittyä kiertotalouden green dealiin?
  • Mitä kiertotalouden green dealiin liittyminen edellyttää organisaatiolta?

Lisäksi webinaarissa esitellään esimerkkejä toimenpiteistä ja mittareista, joita organisaatiot voivat hyödyntää omaa sitoumusta laatiessaan.

Tilaisuuden ohjelma

  • Avaussanat
  • Mitkä ovat Kiertotalouden green dealin tavoitteet ja kuinka sopimukseen voi liittyä mukaan?
  • Kuinka määrittelen lähtötasoani, millaisia toimenpiteitä Kiertotalouden green dealiin sisältyy.
  • Miltä tahoilta saa neuvoja ja tukea sitoumukseen.
  • Aikaa myös kysymyksille.

Webinaaria odottaessa - tutustu näihin!

Rakentamisen kiertotalouden sanakirja

Rakentamisen kiertotalouden sanakirjan tavoitteena on yhdenmukaistaa termejä ja siten edistää niiden vakiintumista. Sanakirja ei kuitenkaan ole virallinen suositus. Määritelmiä on työstetty useiden kiertotalouden asiantuntijoiden sekä ympäristöministeriön kanssa sekä pilotoitu Helsingin kiertotalousklusterin ja Tampereen Kissanmaan kiertotaloustalon projekteissa.

Kiertotalouden nykytila – mikä muuttuu seuraavaksi?

Sekä kansallisten että kansainvälisten projektien myötä olemme Green Building Council Finlandilla saaneet sukeltaa syvälle rakentamisen kiertotalouteen. Kertyneen kokemuksen myötä syntyy näkemys: mihin tähän mennessä on päästy ja millaisiin kehitysaihioihin pitäisi seuraavaksi keskittyä?

Osittainen purkaminen

Kiertotalous-Suomen (KiSu) ja FIGBC:n toimittama vinkkilista rakennusten osittaiseen purkamiseen.

Rakennusten väliaikaiskäyttö

Kiertotalous-Suomen (KiSu) ja FIGBC:n toimittama vinkkilista rakennusten väliaikaiskäyttöön.

Tilaa FIGBC uutiset ja tiedotteet

Noin kerran kuukaudessa ilmestyvään uutiskirjeeseen kootaan lyhyeksi koosteeksi keskeisimmät uutiset, tulevat tapahtumat ja FIGBC -kuulumiset. Uutiskirje on hyvä yleiskatsaus järjestön toimintaan. Uutiskirjeen voi tilata vapaasti kuka vain – siis myös, vaikka et olisi FIGBC:n jäsen!

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Siirry takaisin sivun alkuun