Vihreä siirtymä on kiinteistö- ja rakentamisalalle mahdollisuus pienentää päästöjä ja kasvattaa kilpailukykyä. Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmassa on käynnissä yli 100 hanketta, jotka kehittävät ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan ja siihen sopeutumiseen.
Tilaisuudessa esittäytyy viisi Vähähiilisen rakennetun ympäristön ohjelmasta (KIRAilmasto) rahoitusta saanutta, jo valmistunutta hanketta.
Aika: maanantai 25.3.2024 kello 13-16
Paikka: ympäristöministeriön Pankkisali (Aleksanterinkatu 7, Helsinki) tai verkkolähetys
Ilmoittautuminen 21.3. mennessä tämän linkin kautta!
Tervetuloa inspiroitumaan hankkeiden tuloksista ja kuulemaan asiantuntijapaneelin arvioita niiden jatkomahdollisuuksista.
Tervetuloa inspiroitumaan hankkeiden tuloksista ja kuulemaan asiantuntijapaneelin arvioita niiden jatkomahdollisuuksista.
Tilaisuudessa esiintyvät hankkeet:
- Rakennusten hiilijalanjäljen ja -kädenjäljen laskenta/analysointiohjelma energialaskennan yhteyteen, Marko Saikkonen, D.O.F Tech OY
- Rakennustuotteiden ympäristötietokanta, Sami Saari, Rakennustieto Oy
- KTI Skenaariotyökalu olemassa olevan kiinteistökannan ilmastovaikutusten vähentämiseen, Hanna Kaleva, KTI Kiinteistötieto Oy
- Älykäs suunnittelutyökalu purettujen rakennusosien hyödyntämiseen, Maija Parviainen, studio MPRA
- Kiinteistön automaation optimointikonsepti OLO, Timo Silver, Integrio Oy
- Hankkeita arvioivassa paneelissa mukana:
Anna Kaiser/ Saint-Gobain Finland, Anders Stenbäck/ Good Ventures Ltd , Tuomas Jääskeläinen/ One Click LCA ja Janne Pesu/ Finnish Environment Institute (Syke) – Suomen ympäristökeskus (Syke)
Ohjelman tavoitteena on vauhdittaa rakennetun ympäristön ilmastonmuutosta torjuvien ja vähähiilisyyttä tukevien tuotteiden, teknologioiden, palveluiden ja toimintamallien kehitystä ja leviämistä, edistää elinkeinorakenteen uudistumista ja kasvattaa suomalaisyritysten kestäviin ratkaisuihin perustuvaa kilpailukykyä. Ohjelmalla edistetään myös ilmastonmuutokseen sopeutumista.
Ohjelman rahoitus ja kriteerit tulevat EU:n elpymisvälineestä
KIRAilmasto-ohjelma toteuttaa Suomen kestävän kasvun ohjelmaa, joka on osa EU:n elpymisvälinettä (Recovery and Resilience Facility, RRF). Osa RRF-rahoituksesta on päätetty ohjata rakennetun ympäristön ilmastotyöhön.
Ohjelmasta vastaavat ympäristöministeriö ja Business Finland. Mukana ohjelmaa toteuttamassa ovat myös KIRAHub ja Green Building Council Finland.